شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

معاهده تسلیحاتی آمریکا، انگلیس و استرالیا داد فرانسه را درآورد

وزارت خارجه فرانسه کنار گذاشته شدن توافق با شرکت صنایع جنگ‌افزاری فرانسوی از سوی استرالیا در پی امضای معاهده همکاری آمریکا، انگلیس و استرالیا را اقدامی «تاسف‌بار» خواند و خواستار توضیح شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 16
کد خبر: ۱۰۲۳۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه فرانسه کنار گذاشته شدن توافق با شرکت صنایع جنگ‌افزاری فرانسوی «نِیوال گروپ» از سوی استرالیا را اقدامی تأسف‌بار توصیف کرد که با روح همکاری فرانسه و استرالیا مطابقت ندارد.

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه از تصمیم استرالیا در خصوص ترک توافق ۹۰ میلیارد دلاری زیردریایی با این شرکت فرانسوی بشدت انتقاد کرد.

لودریان گفت: این واقعاً خنجر از پشت است. ما با استرالیا رابطه اعتماد برقرار کرده‌ایم. این اعتماد تضعیف شده است؛ و امروز من از فسخ این قرارداد عصبانی هستم.

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه همچنین تاکید کرد که از استرالیا و همچنین ایالات متحده انتظار توضیح دارد.

خبرگزاری رویترز هم گزارش داد پس از کنار گذاشته شدن پاریس از یکی از پردرآمدترین معاملات دفاعی جهان که با استرالیا برای زیردریایی‌ها امضا کرده بود، فرانسه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا را متهم کرد که از پشت خنجر زده و مانند دونالد ترامپ سلف خود عمل کرده است.

طبق این گزارش، لودریان گفت که «این تصمیم ناخوشایند، یکجانبه و غیرقابل پیش‌بینی من را به یاد بسیاری از اقدامات ترامپ می‌اندازد.»

این اظهارات در پی اشاره استرالیا به خروج از توافق با شرکت فرانسوی، برای پیوستن به همکاری در زمینه زیردریایی‌های هسته‌ای تحت معاهده آمریکا، انگلیس و استرالیا بیان شد.

سران کشور‌های آمریکا، انگلیس و استرالیا دیروز (چهارشنبه) توافقنامه همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام امضا کردند. برنامه زیردریایی‌های اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود. در چارچوب این معاهده به استرالیا برای دستیابی به زیردریایی‌های اتمی کمک خواهد شد.

چند وزیر استرالیایی و «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا امروز (پنجشنبه) در بیانیه مشترکی اعلام کردند: پیگیری فناوری زیردریایی‌های اتمی به این معنی است که استرالیا دیگر برنامه زیردریایی‌های متعارف تهاجمی با «نیوال گروپ» را ادامه نخواهد داد.

بایدن طی سخنرانی در مراسم امضا و اعلام این معاهده گفت: «مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایه‌گذاری در اتحاد‌ها و نوسازی آن‌ها برای مقابله با تهدید‌ها است و به حفظ توانایی‌های نظامی کمک می‌کند».

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه فرانسه نیز یکی از شرکای اصلی این گروه سه‌جانبه در منطقه هند و اقیانوس آرام است، خبر داد: «ما به استرالیا در ساخت زیردریایی‌های اتمی کمک خواهیم کرد».

اسکات موریسون نیز طی اظهاراتی گفت، زیردریایی اتمی مذکور در جریان همکاری نزدیک بین سه کشور در شهر «آدلاید» تولید خواهند شد.

بوریس جانسون نیز این توافق به عنوان «یکی از پیچیده‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های جهان» یاد کرد و گفت: «هدف این توافق برای همکاری جهت حفظ ثبات و امنیت در هند و اقیانوس آرام است».

برخی رسانه‌ها و تحلیلگران، هدف اصلی و پنهان از تشکیل این معاهده را تقابل با نفوذ روزافزون چین در شرق آسیا و دیگر مناطق جهان دانسته و تحلیل می‌کنند که این اقدام ممکن است واکنش پکن و کشور‌های متحدش را در پی داشته باشد./فارس

ارسال نظر