ادامه تنش دیپلماتیک آمریکا و فرانسه؛ نشست وزرای خارجه لغو شد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ادامه تنش دیپلماتیک آمریکا و فرانسه؛ نشست وزرای خارجه لغو شد

در ادامه تنش روز‌های اخیر میان واشنگتن و پاریس بر سر معاهده نظامی سه‌جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا، نشستی که قرار بود امروز با حضور وزرای خارجه آمریکا و فرانسه و سایر کشور‌ها در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شود، لغو شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 22
کد خبر: ۱۰۳۱۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، نشست مقام‌های ایالات متحده، فرانسه و سایر کشور‌ها که قرار بود در حاشیه هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شود، لغو شد.

به گزارش رویترز، مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفتند که دیدار چهارشنبه بین ایالات متحده، فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار نمی‌شود. یکی از مقام‌ها گفت: فکر می‌کنم مسائل زمانبندی مانع این نشست در سطح وزیران شد. اما بسیاری از این کشور‌ها قرار است یکدیگر را در قالب‌های دیگر ملاقات کنند.

به نوشته وبگاه خبری «هیل»، وزارت امور خارجه آمریکا به طور خاص اعلام نکرد که این لغو به هر نحوی با تنش دیپلماتیک اخیر بین آمریکا و فرانسه بر سر توافقی که در آن آمریکا و انگلیس به استرالیا برای تامین زیردریایی‌های اتمی کمک می‌کنند، مرتبط است.

فرانسه قبلاً در سال ۲۰۱۶ توافقنامه دوجانبه‌ای را با استرالیا برای زیردریایی‌ها امضا کرده بود و گفته که تنها چند ساعت قبل از اعلام عمومی معاهده جدید آمریکا، انگلیس و استرالیا از آن آگاه شد، توافقی که به فسخ قرارداد پرسود زیردریایی فرانسه با استرالیا منجر شد.

رویداد چهارشنبه یکی از سه دیدار برنامه‌ریزی شده شامل «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی وی بود. لودریان روز دوشنبه گفت بایدن سیاست سلف خود ترامپ در یکجانبه‌گرایی، غیرقابل پیش‌بینی بودن و عدم احترام به شرکا را ادامه می‌دهد.

در ادامه تنش میان کشور‌های غربی بر سر معاهده امنیتی سه‌جانبه اخیر، کاخ الیزه امروز (دوشنبه) اعلام کرد ایالات متحده هیچ‌گاه به هیچ ابتکاری برای تشکیل ائتلاف امنیتی جدید اشاره نکرد و به هیچ یک از سوالات فرانسه در این زمینه پاسخ نداد.

بعد از آن که سران کشور‌های آمریکا، انگلیس و استرالیا بامداد روز پنجشنبه توافقنامه برای همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام را امضا و اعلام کردند برنامه زیردریایی‌های اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود، کانبرا اعلام کرد که توافق ۹۰ میلیارد دلاری زیردریایی با پاریس را فسخ خواهد کرد.

این اقدام از آن روز باعث تنش در روابط فرانسه با این کشور‌ها به خصوص استرالیا و آمریکا شده و پاریس آن را خنجر از پشت توصیف کرده است. در ادامه این تنش‌ها، نشست وزیران دفاع انگلیس و فرانسه لغو شد.

روزنامه «ساندی تلگراف» انگلیس اخیراً فاش کرد جزئیات معاهده نظامی جدید استرالیا، انگلیس و ایالات متحده در اجلاس گروه هفت که ماه ژوئن در «کورنوال» انگلیس برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت، اما امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه از آن بی‌اطلاع بود.

فرانسه همچنین در اعتراض به این اقدام استرالیا و توافقش با آمریکا و انگلیس، سفیرانش را از کانبرا و واشنگتن برای مشورت فراخواند.

بعد از اعتراض‌های فرانسه درباره توافق اخیر استرالیا با آمریکا و فرانسه، منابع رسانه‌ای غربی خبر دادند ماکرون درصدد رایزنی با بایدن است.

بنابر گزارش اسکای نیوز، رئیس‌جمهور فرانسه طی چند روز آینده با رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص اقدام استرالیا در لغو سفارش زیردریایی از پاریس به نفع توافق امنیتی سه‌جانبه با واشنگتن و لندن گفتگو خواهد کرد./فارس

ارسال نظر