به گزارش راهبرد معاصر امسال افزایش دمای هوا باعث افزایش بیش از حد مصرف برق برای استفاده از وسایل سرمایشی شد.به طوری که 85 درصد مشترکان خانگی بیش از برابر میزان معمول برق مصرف کردند که باعث بالا رفتن رقم قبض برق آنها شده است. با این حال شرکت توانیر اعلام کرده است پرداخت قسطی قبض برق و تسهیلات بدون ضامن برای این مشترکان امکانپذیر است و آنها می توانند قبوض خود را در 3 قسط برداخت کنند. متقاضیان برای تقسیط بدهی قبض برق خود با مراجعه به شرکت برق منطقه محل سکونت یا به سامانههای ۱۲۱ و ۱۵۲۱ مراجعه کنند. نحوه پرداخت قسطی قبض برق در ادامه بخوانید.
نحوه پرداخت قسطی قبض برق
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به اقساطی شدن قبوض برق گفت: ۸۵ درصد مشترکان خانگی بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، برق مصرف کردهاند که این دست از مشترکان باید مبلغ زیادی را بابت قبوض پرداخت کنند. بر اساس امکانی که شرکت توانیر فراهم کرده است، مشترکانی که بیشترین الگوی مصرف را داشتهاند میتوانند قبوض خود را در چند قسط پرداخت کنند. رجبی مشهدی گفت: مشترکانی که توان پرداخت صورتحساب را ندارند هم میتوانند در این طرح شرکت کنند و توصیه ما این است که آن دست از مشترکان که قبوض برقشان کمتر است در یک قسط مبلغ را پرداخت کنند. گفتنی است، مشترکان میتوانند با مراجعه به شرکت برق مناطق خود، نسبت به تقسیط بدهی اقدام کنند.
مشمولان پرداخت قسطی قبض برق
غلامعلی رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با اشاره به اینکه سالانه هفت درصد به تعرفه قبوض برق اضافه می شود، افزود: البته این شامل مشترکینی که الگوی برق امید را رعایت میکنند. وی افزود: از ابتدای آبان ۹۹ تا کنون ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک برق مشمول طرح برق امید شدند و برفشان را رایگان دریافت میکنند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تصریح کرد: کسانی که بین الگوی برق امید و الگوی متعارف مصرف برق داشتند، هفت درصد شامل حالشان میشود و کسانی که بالاتر از الگوی مصرف هستند ۱۶ درصد دیگر هم اضافه میشود. رخشانی مهر اظهار کرد: اتفاقی که امسال برای اولین بار انجام شد این بود که برای کسانی که بسیار پرمصرف هستند، یعنی ۲ برابر الگو مصرف میکنند و تنها ۲ درصد مشترکین را شامل میشوند، قبوض با مبالغ بالاتری صادر شده است. وی تأکید کرد: آمادگی در شرکت توزیع برق وجود دارد که کسانی که در این دسته هستند و قبوضی با مبالغ سنگین برایشان صادر شده است بتوانند طی چند قسط پرداخت کنند.
تعداد اقساط قبض برق
بنا بر اعلام شرکت توانیر مشترکان پر مصرفی که رقم قبض برق آنها سنگین است می توانند بدهی خود را طی 3 یا 4 قسط پرداخت کنند.
نحوه قسط بندی پرداخت قبض برق
مشترکان میتوانند با مراجعه به شرکت برق مناطق خود، نسبت به تقسیط بدهی اقدام کنند. اما بنا بر اعلام معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر مشترکان می توانند برای قسط بندی قبوض برق، به سامانه های ۱۲۱ و ۱۵۲۱ مراجعه کنند.
فیلم / جزئیات بیشتر طرح پرداخت قسطی قبوض برق
شرایط پرداخت قسطی قبض برق
با افزایش دمای هوا و روند فزونی مصرف برق، سر و کله قبض های نجومی پیدا شد، به همین دلیل به تازگی معاون وزیر نیرو خبر امکان پرداخت اقساطی قبوض برق را برای رفاه حال مشترکان اعلام کرده است. گرمای تابستان امسال داغ خود را بر صنعت برق و سبد خانوار گذاشت، شاید طرح پرداخت اقساطی قبوض بتواند در این بین کمک رسان باشد اما باید پذیرفت که در شرایط فعلی چاره ای جز مدیریت مصرف وجود ندارد.
البته پرداخت اقساطی قبوض آب و برق از سال ۱۳۹۸ در کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا و وتعطیلی کسب و کارها استارت خورد، اما علت آن با امسال متفاوت بود و این بار افزایش مصرف موجب صدور قبض های نجومی و احتمالا در مواردی عدم توانایی مشترکان برای پرداخت شده است. در این بین مصطفی رجبی مشهدی- سخنگوی صنعت برق درخصوص جزئیات پرداخت اقساطی قبوض برق گفت: مشترکانی که مبلغ قبوض آن ها بالا باشد، می توانند در سه قسط نسبت به پرداخت قبوض خود اقدام کنند.
مبالغ پایین در یک قسط پرداخت شود
وی افزود: مشترکانی که بیشتر از حد الگو مصرف برق دارند و یا میزان مصرف آن ها نسبت به دوره های قبل افزایش یافته است و توان پرداخت ندارند، در صورت ارائه در خواست به شرکت توزیع منطقه خود می توانند در سه قسط قبوض خود را بپردازند. وی در خصوص مشترکان کم مصرف نیز گفت: این امکان برای همه مشترکان وجود دارد اما بهتر است مبالغ پایین در یک قسط پرداخت شود.
امکان پرداخت قسطی قبوض برق فراهم شد
معاون برق و انرژی وزارت نیرو گفت: چنانچه اشتباهی در بخش محاسبه قبض مشترکان رخ داده باشد اصلاح میشود و حتی در صورت درخواست مردم، امکان پرداخت اقساطی قبوض نیز میسر خواهد بود.همایون حائری، معاون برق و انرژی وزارت نیرو با اشاره به دستور ویژه وزیر نیرو به شرکتهای توزیع سراسر کشور درخصوص بررسی قبض برق مشترکانی که در محاسبه قیمت ابهام دارند، با بیان اینکه رقمهای بالای قبض برق در کمتر از 3 درصد مشترکان بسیار پرمصرف دیده میشود، گفت: با بررسی قبضهای صادرشده امسال در شرکت توانیر مشخص شده است که حدود 82 درصد (25 میلیون مشترک) کمتر از الگوی تعیینشده (در مناطق معتدل 300 کیلوواتساعت) مصرف برق داشتهاند که جا دارد از همکاری آنها در مدیریت پیک تابستان امسال قدردانی شود.
وی افزود: برای این گروه از مشترکان فقط 7 درصد افزایش سالانه بر اساس مصوبه دولت اعمال شده است که قبض برق عمده این مشترکان رقم بسیار پایینی است.حایری با بیان اینکه حدود 15 درصد مشترکان، بین الگوی تعیینشده تا دوبرابر الگو مصرف داشتهاند، گفت: این دسته از مشترکان علاوه بر افزایش سالانه 7 درصد تعرفه، مشمول 16 درصد افزایش بهدلیل مصرف بالاتر از الگو شدهاند و در مجموع 23 درصد افزایش تعرفه در قبض آنها اعمال شده است.وی ادامه داد: بیشترین رقم قبضها برای دسته سوم مشترکان خانگی بسیار پرمصرف صادر شده است که کمتر از 3 درصد مشترکان معادل 850 هزار مشترک را شامل میشود که بیش از دوبرابر الگو مصرف داشتهاند.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو تصریح کرد: بهای برق این دسته از مشترکان نیز بر اساس قانون بودجه بهصورت غیریارانهای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی تعیین میشود و بنابراین فقط برای میزان مازاد از دو برابر الگوی مصرف بر اساس نرخ غیریارانهای برق محاسبه میگردد.
حایری تأکید کرد: این گروه از مشترکان (کمتر از3 درصد مشترکان خانگی) با اعمال روشهای مدیریت مصرف بهسهولت میتوانند مصرف برق خود را به سطح الگوی مصرف کاهش دهند تا نهتنها شامل افزایش قیمت برق نشوند بلکه از کاهشی قابل ملاحظه در صورتحساب برق خود بهرهمند شوند.وی اضافه کرد: چنانچه اشتباهی نیز در بخش محاسبه قبض مشترکان رخ داده باشد اصلاح میشود و حتی در صورت درخواست مردم، امکان پرداخت اقساطی قبوض نیز میسر خواهد بود.
اولا باید یادآور شوم که کلا الگوی مصرف و این چیزها بدون توجه به دمای هوا و گرمای زیاد که با شهرهای جنوبی کشور برابری میکند یک کار بدون حساب و کتابه
ثانیا ذچرا در تابستان در شهرهای جنوبی تعرفه بافصلهای دیگر تفاوت دارد اما در تهران تفاوتی نمیکند بااینکه دمای هوا تقریبا برابری میکند باشه های جنوبی؟
ثالثا چرا کسانی که از کولر گازی استفاده میکنند و کولرهای آبی را جمع کرده اند و در مصرف آب صرفه جویی میکنند (حداقل 300 لیتر در شبانه روز مصرف آب کولر آبی) اصلا توجهی از سوی وزارت نیرو به این مساله نمیشود حال آنکه کولر گازی و اسپیلت تولید آب دارند و میشود ازآن برای آبیاری گل و گیاه و باغچه استفاده کرد. اگر این مقدار آب را در 30 روز ضرب کنیم معادل 9000 لیتر آب خواهد شد که هر مشترک دارنده اسپیلت و کولر گازی از اسراف آن جلو گیری میکند
لطفا رسیدگی کنید کسی بزارید توی این ادارات که مردمی باشه نه یه آدم عقده ای