رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

نکاتی درباره فرمان رهبر معظم انقلاب برای جهاد تبیین جوانان

با توجه به محاصره تبلیغاتی دشمنان، فضای مجازی را می‌توان مهمترین میدان برای تبیین واقعیت و حقایق و خنثی‌کردن توطئه‌های دشمنان دانست.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 29
کد خبر: ۱۰۳۸۵۸

به گزارش راهبرد معاصر،  «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در روز اربعین حسینی(ع) فرمودند: شما جوانان عزیز و دانشجویان عزیز که به‌معنای واقعی کلمه میوه‌ی دل ملّت و امید آینده‌ی این کشورید، به مسئله‌ی «تبیین» اهمّیت بدهید. خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراه‌کننده‌ای که از صد طرف به‌سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدف‌های بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه‌داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و به‌خصوص جوان‌ها، «حرکت تبیین» خنثی‌کننده‌ی این توطئه‌ی دشمن و این حرکت دشمن است.

 

رهبر معظم انقلاب همچنین فرمودند: هر کدام از شما به‌عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید. امروز خوشبختانه میدان باز است برای انتشار افکار. این فضای عمومی در کنار مشکلاتی که ممکن است به‌وجود بیاورد، برکات بزرگی هم دارد؛ می‌توانید افکار درست را، افکار صحیح را منتشر کنید، پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهام‌آفرینی‌ها را در این فضا با استفاده‌ی از این امکان منتشر کنید و می‌توانید در این زمینه به‌معنای واقعی کلمه جهاد کنید، البتّه اصل قطعی در این باب این است که بایستی از شیوه‌ی اخلاقی در این کار پیروی کرد. از این کاری که بعضی‌ها در فضای مجازی یا در مطبوعات و در مقاله‌ها و اینجا و آنجا انجام می‌دهند که با دشنام، با تهمت و فریب و دروغ با افکار عمومی مواجه می‌شوند، باید به‌شدّت اجتناب کرد، بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و به‌کارگیری اخلاق منتشر کرد. امروز همه‌‌ی ما بایستی در این میدان حرکت بکنیم؛ هر کدام به‌نحوی و با سهمی که در این راه داریم. 1400/07/05

 

درباره این فرمایشات مقام معظم رهبری چند نکته حائز اهمیت است:

اول: نکته مهم این فرمایشات، فرمان مقام معظم رهبری برای جهاد تبیین توسط جوانان کشور است که یکی از مهمترین میدان‌ها و ابزارهای جهاد تبیین، فضای مجازی است. فضای مجازی علی‌رغم اینکه دارای آسیب‌ها و تهدیدات متعددی است ولی یکی از فرصت‌های بی‌نظیر تاریخی و فوق‌العاده برای تبیین واقعیت‌ها و حقایق و نقش بر آب ساختن نقشه‌های شیطانی دشمنان محسوب می‌شود؛ نقشه‌ای که هدف اصلی آن تحریف واقعیت‌ها، القای ترس، ناامیدی و یأس‌پراکنی بین مردم و مسئولان است. مسلماً فائق آمدن بر این توطئه‌ها، زمینه‌سازی نیل به تمدن نوین اسلامی خواهد بود.

 

دوم: واقعیت آن است امروزه ایران اسلامی در یک پیچ تاریخی، با محاصره سنگین تبلیغاتی رسانه‌ای دشمنان مواجه است و یکی از ابزارهای محاصره دشمن، استفاده از فضای مجازی است و وظیفه جوانان به‌خصوص دانشجویان آن است که با تشکیل هسته‌های مقاومت در فضای مجازی به‌منظور تبیین حقایق با این محاصره ناجوانمردانه مقابله کنند و به‌فرمایش رهبر معظم انقلاب، این مسئله را می‌توان نخستین و ریشه‌ای‌ترین جهاد جوانان به‌شمار آورد.

 

سوم: در جهاد تبیین به‌خصوص در فضای مجازی، مهمترین عامل امیدآفرینی، بصیرت‌افزایی و توصیه به صبر و ایستادگی است؛ زیرا عامل اصلی پیروزی در جنگ نابرابر دشمن که گستره آن عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی را شامل می‌شود، امیدآفرینی و در صحنه بودن است و چنانچه امید و اعتماد مردم از دست برود، شکست قطعی خواهد بود، در واقع تواصی به صبر و بصیرت و امیدآفرینی را می‌توان از راهکارهای مهم مقابله با جنگ شناختی ادراکی تحمیلی دشمن در جبهه انقلاب دانست.

 

چهارم: نکته بعدی سخنان رهبر معظم انقلاب در جهاد تبیین جوانان، توجه به آداب و ارزش‌های اخلاقی در انتشار حقایق در فضای مجازی و فضای عمومی جامعه است که متأسفانه این مسئله کمرنگ شده است. به‌فرموده مقام معظم رهبری در جنگ تبیین به‌خصوص در فضای مجازی، بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و به‌کارگیری اخلاق منتشر کرد و از رذایل اخلاقی مثل تهمت، فریب، دشنام و دروغ در جهاد تبیین به‌شدت پرهیز نمود.

 

پنجم: ارتقای سواد رسانه‌ای و سواد فضای مجازی در سطح مدیران، مسئولان و مردم (ارتقای تاب‌آوری شناختی)، مطالبه‌گری برای قطع ید دشمن از تسلط بر افکار عمومی در فضای مجازی ول به‌عنوان بستر جنگ شناختی ادراکی با راهبرد حاکمیت سایبری و حضور هوشمندانه در پلت‌فرم‌ها (ورود افراد تأثیرگذار و تأثیرناپذیر) و حمایت از سرویس‌های بومی از جمله مسائلی است که باید در میدان جهاد تبیین و روشنگری جوانان بدان توجه ویژه شود.

 

ششم: با توجه به محاصره تبلیغاتی دشمن با استفاده از ابزار فضای مجازی، تبیین آثار و مزایای تکمیل شبکه ملی اطلاعات و مطالبه‌گری آن از مسئولین از مهمترین مسائلی است که ضرورت دارد در جهاد تبیین توسط جوانان بدان پرداخته شود، متأسفانه طی هشت سال گذشته نسبت به این مسئله که از مهمترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری در فضای مجازی است، کوتاهی‌های غیرقابل جبرانی صورت گرفته است که این کوتاهی‌ها باید توسط مسئولان جبران شود./تسنیم

 

ارسال نظر