به گزارش راهبرد معاصر علیرضا زاکانی، شهردار تهران در آیین گرامیداشت روز آتشنشانی و ایمنی و تقدیر از کارکنان آتشنشان شهرداری تهران که در محل مرکز بینالمللی سازمان آتش نشانی برگزار شد، با تبریک روز آتش نشانی گفت: ایمنی مورد انتظار و رفع خطر در همه عرصهها از عنصری به نام آتشنشان و سازمانی به این نام نشات میگیرد که باید روز به روز تقویت و گامهای بلندی در جهت ایده آل این سازمان برداشته شود.
وی با اشاره به هفته دفاع مقدس با بیان اینکه دفاع مقدس همان دفاعی که سبب شد استقلال و عظمت خود را حفظ کنیم، ادامه داد: بعد از ۲۰۰ سال که هر بیگانهای به این خاک طمع ورزی میکرد، دفاع مقدس سبب شد در موضع دفاع در دهه ۶۰ بدرخشیم و در دهه ۷۰ در موضع بازدارندگی در مقابل هجمهها قرار بگیریم و معادله را عوض کنیم و امروز نیز کشورهای جهان معادلات خود را با ما معنا میکنند.
زاکانی ادامه داد: ۴۲ سال از انقلاب اسلامی میگذرد و ما مرهون عظمت خلق شده توسط شهیدان مقاومت، انقلاب، دفاع مقدس و خدمت هستیم. افتخار دارم که از کار بزرگی که جوانان و آتشنشانان در این مرکز بینالمللی ایثار و فداکاری از خود بروز دادند، دیدن کردم.
شهردار تهران ضمن تشکر از معاونت خدمات شهری، مدیر عامل سازمان آتش نشانی و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و شهرداری منطقه ۲۰ اضافه کرد: امروز ۱۷۹ سال از تاسیس نخستین پایگاه آتشنشانی در کشور میگذرد و ۹۷ سال است که تهران دارای آتشنشانی شده است. امروز روزی است که در سال ۱۳۵۹ در آبادان در آغاز جنگ تحمیلی با خون مطهر شهدای آتشنشان افتخار بزرگی خلق شد و در پرتو آن انسانهای بزرگی با مقاومت خود حماسه خلق کردند.
وی با بیان اینکه باید بکوشیم خود را در یک درجه بالایی از آمادگی برای خدمت برای مردم قرار دهیم، گفت: در مسیر مانورهای آتشنشانی یاد ایام دفاع مقدس افتادم، زمانی صحبت از آتشنشان میکنید سه جز را با هم ترکیب میکنید؛ یک جزء آن انگیزه و ایمان و یک روح بلند است که اگر نباشد سایر اجزا کاری نمیکنند و آدم های ترسو و دنیا طلب نمیتوانند کاری در لحظه انجام دهند که مورد انتظار است، بنابراین فداکاری در خطر و داشتن روح بزرگ یک اصل مبنایی است.
زاکانی بیان کرد: در کنار آن نیاز به یک جسم چالاک و آماده وجود دارد تا بتواند این ماموریتها را انجام دهد، هرچند هر چه روح بلندتر باشد جسم را آمادهتر میکند؛ اما اگر جسم توان نداشته باشد نمیتواند این مسیر را طی کند.
شهردار تهران یادآور شد: در کنار این دو جزء، جزء علمی بودن و دانش بسیار مهم است. زمانی که این سه جزء با هم ترکیب شد باید ابزار آن درخدمت قرار بگیرد. امروز شاهد بودیم که هم کارهای بزرگی درباره ساختن انسانهای متعهد صورت گرفت و هم امکانات خوبی را به اقتضای نیاز تامین کردند، البته هنوز راه زیادی برای رسیدن به آن افق بلند پیش روی ما است. در شهرداری باید توجه ویژهای به این امر صورت بگیرد و پس از آن مسائل دیگر که شامل دغدغههای آتشنشانان است نیز جزء وظیفه ما است.
وی گفت: صحبت از آتشنشانی صحبت از امکانی است که جان و مال شهروند را نجات دهد و آتش یکی از این مسایل است و خطرات دیگری نیز وجود دارد. آتشنشانی عرصه خطر پذیری برای خدمت است، ما هر چه خود را برای خطرپذیری و خدمت آماده میکنیم باید همان قدر برای پیشگیری تلاش کنیم و در این امر باید همه نهادها مسئولیت خود را در کنار آتش نشانی بپذیرند.
زاکانی افزود: نزدیک سه هزار ساختمان ناپایدار در تهران وجود دارد و حدود کمتر از ۱۰ درصد از آنها در مرحله خطر هستند و حل این مشکل با توسعه حداقلی انجام نمیشود و نیاز به یک اراده، کار جمعی و قانون دارد.
شهردار تهران بیان کرد: ۱۶ شهید خدمت در آتشنشانی در حادثه پلاسکو به شهادت رسیدند و سوال این است که چرا بعد از این رخدادها باید به فکر چنین تدابیری برسیم، این اتفاقات قابل تکرار و البته قابل پیشگیری است.
وی با تاکید بر لزوم تبدیل شهرداری از یک نهاد خدمتگزار به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی گفت: باید این کار را با ظرفیت شهروندان انجام دهیم و یک الگوی درست برای جهانیان باشیم، این کار با آموزش و میداندار کردن مردم انجام میشود. از طرف دیگر باید حوادث را کمتر کنیم و در حداقل حوادث با ستفاده از امکانات سازمان بهترین کیفیت را ارائه دهیم.
زاکانی گفت: امیدواریم این آمادگی و تمهیدات را توسعه دهیم و روحیهای که سبب شد دفاع مقدس شکل بگیرد روز به روز در دل و جان ما تقویت شود./فارس