وقوع چند انفجار در پایتخت سوریه تکذیب یک آگهی توسط سفارت روسیه در ایران ترامپ: اگر رئیس‌جمهور نمی‌شدم، جنگ جهانی سوم رخ می‌داد اعتراف اسرائیل به قدرت موشکی ایران: سرعت ساخت موشک در ایران فراتر از انتظار است رایزنی محمود عباس و رئیس‌جمهور قزاقستان درباره تحولات فلسطین ادعای جدید نخست‌وزیر اسرائیل علیه حماس عراقچی: ایران همزمان برای مذاکره و دفاع از منافع ملی آماده است مسکو: آمریکا باید از درگیری تمام‌عیار در ونزوئلا جلوگیری کند تونی بلر از برنامه ترامپ برای «هیات صلح غزه» کنار گذاشته شد عراقچی: باید ثابت می‌کردیم دشمنان از طریق جنگ نمی‌توانند به اهداف خود برسند وقوع زلزله ۷ ریشتری در ژاپن؛ هشدار سونامی صادر شد اعتصاب گسترده علویان سوریه اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد

بورل:امیدوارم هر چه زودتر مذاکرات وین شروع شود

جوزپ بورل که خود را میانجی بین ایران و طرف های غربی می داند اظهار امیدواری کرده است مذاکرات وین درباره احیای برجام از شروع شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 30
کد خبر: ۱۰۴۰۱۶

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از الجزیره، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری مشترک با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر در خصوص مذاکرات احیای برجام گفت: ما برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران در وین همکاری خواهیم کرد و من به عنوان یک میانجی امیدوارم هر چه زودتر این مذاکرات شروع شود.

بورل در خصوص نقش قطر در تحولات افغانستان هم افزود: قطر یک کشور دوست است و ما در بسیاری از مسائل با آن همکاری می‌کنیم و امکان همکاری بیشتر در سطح منطقه‌ای و بین المللی وجود دارد. اتحادیه اروپا از نقش مهمی که قطر در تخلیه اروپایی‌ها از افغانستان ایفا کرده، سپاسگزار است. قطر در برخورد با وضعیت جدید در افغانستان و تسهیل ارتباط با کابل نقش استراتژیک ایفا می‌کند.

بورل در پایان نیز اعلام کرد: اتحادیه اروپا امیدوار است رفتار دولت جدید افغانستان را تغییر دهد و برای این کار به قطر تکیه خواهد کرد.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نیز در این کنفرانس خبری مشترک با اشاره به مذاکرات وین گفت: قطر بخشی از منطقه است و در تلاش است تا تنش را کاهش داده و مذاکرات هسته ای با ایران را پیش ببرد.

او همچنین افزود: برخی از اقداماتی که اخیراً در افغانستان شاهد آن بودیم ناامید کننده بود و یک قدم به عقب برداشت. ما تلاش می کنیم به طالبان نشان دهیم که کشورهای اسلامی می توانند قوانین خود را اجرا کرده و به مسائل زنان نیز بپردازند.

وزیر خارجه قطر همچنین از جامعه بین‎‌المللی خواست افغانستان را منزوی نکنند و همچنین از دولت جدید افغانستان خواست دستاورد‌های افغان‌ها را حفظ کرده و آشتی ملی و گفتگو را هر چه سریع‌تر شروع کنند.

پیش از این یک دیپلمات ایرانی در نیویورک اعلام کرده بود مذاکرات وین به زودی از سرگرفته خواهد شد با این حال مقامات ایرانی نسبت به موضع بایدن (رئیس‌جمهور آمریکا) در خصوص لغو تحریم‌ها و آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران شک دارند و منتظر لغو این تحریم‌ها هستند.

آمریکا در حالی خود را راغب به بازگشت به توافق هسته‌ای ایران نشان می‌دهد که با گذشت چند ماه از آغاز مذاکرات برجامی در وین به جز نمایش‌های دیپلماتیک گاه و بی گاه، هنوز هیچ اقدام عملی برای اثبات حسن نیت خود نشان نداده است و کماکان بر بسط توافق هسته‌ای با ایران اصرار دارد. اصراری که آمریکایی‌ها با هدف الحاق موضوعات مرتبط به فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران آن را دنبال می‌کنند./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار