وام ساخت و تولید با ضمانت سپرده ارزی فراهم شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ شرایط فروش نقدی و اقساطی دیگنیتی پرایم اعلام شد قیمت بیت‌کوین به آستانه ثبت رکورد جدید رسید زمان و نحوه ثبت‌نام در آزمون استخدام بانک مرکزی اعلام شد با حکم رییس جمهور، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب شد/ امین مقومی کیست؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا عقب‌نشینی کرد؟ جزئیات ورود خودرو‌های مناطق آزاد به سرزمین اصلی و دریافت پلاک ملی اعلام شد وزیر کشاورزی: در تامین کالا‌های اساسی هیچ تنش و مشکلی وجود ندارد سد‌های کشور ۴۲ درصد آب دارند/ ارتفاع کل ریزش‌های جوی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه، ۴۰ درصد افت داشته حذف یارانه نقدی این سه دهک تا شهریور قطعی شد + جزئیات  سقف جدید بیمه‌نامه‌های بزرگ اعلام شد جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴

افزایش یارانه شرط افزایش قیمت بنزین

رحمان سعادت گفت: هر گونه اصلاح قیمت بنزین وافزایش قیمت بنزین بدون افزایش یارانه، مردم را به فقر مزمن می‌برد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۶ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 07
کد خبر: ۱۰۵۱۹

به گزارش راهبرد معاصر ، رحمان سعادت اقتصاددان در گفت و گو با خبرنگار ما درباره اهمیت نرخ گذاری بنزین درایران گفت: مسأله بنزین اهمیت زیادی در اقتصاد ایران دارد چرا که بنزین تنها یک کالا نیست بلکه کالایی است که گرانی و افزایش قیمت آن بر قیمت بسیاری از کالاها و خدمات تأثیر گذار است بنابراین تصمیم گیری درباره چند و چون آن بسیار حائز اهمیت است. مسأله بنزین در ایران همواره اهمیت داشته است و دولتها در این باره با احتیاط و وسواس قابل توجهی سخن گفته یا به آن ورود کرده‌اند، آنچه را در حال حاضر درخصوص افزایش نرخ بنزین که ناشی از قاچاق این حامل انرژی به کشورهای همسایه مطرح شده،باید به صورت کلی و با لحاظ کردن تأثیر گذاری آن بر افزایش سطح عمومی قیمت‌ها دنبال کرد.

 

وی بیان داشت: بسیاری از مسؤولین و کارشناسان با توجه به موضوع قاچاق بنزین و تبدیل شدن آن به یک معضل برای اقتصاد ایران از اجتناب ناپذیر بودن افزایش نرخ بنزین سخن می‌گویند که در جای خود قابل دفاع و اصلاح قیمت بنزین امری ضروری است، افزایش قیمت بنزین و واقعی کردن قیمت آن دیر یا زود اتفاق می‌افتد اما چگونه می‌توان تبعات افزایش قیمت بنزین را در جامعه کاهش داد، سؤال مهمی است! افزایش نرخ بنزین زمانی می تواند محقق شود که رفاه مردم را تحت الشعاع قرار ندهد و با حفظ منابع زیر زمینی مانع از تاراج و قاچاق آن به کشورهای همسایه شویم، در این باره باید گفت افزایش نرخ بنزین زمانی می‌تواند محقق شود که دولت همزمان با این افزایش، نرخ یارانه‌های مردم و نیازمندان و آسیب پذیران جامعه را افزایش دهد, نمی توان از یارانه ای دفاع کرد که هشت سال پیش به مردم داده شد که با کاهش پول ملی ارزش آن از دست رفته است، طبیعتا ارزش 45 هزار تومان امروز با مبلغ 8 سال گذشته تفاوت جدی دارد.

 

استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان تصریح نمود: هرگونه اصلاح قیمت بنزین وافزایش قیمت بنزین بدون افزایش یارانه مردم خیانت بزرگی است که در طول تاریخ ثبت خواهد شد و مردم را به قهقرا و فقر مزمن میبرد، به این معنا که اجرایی کردن افزایش بنزین،بدون افزایش یارانه مردم یک اشتباه بزرگ تاریخی است آنچنان که آقای جهانگیری با اعلام قیمت 4200 تومانی ارز و افزایش نرخ ارز، خطای بزرگی را مرتکب شد، افزایش نرخ بنزین که می‌تواند مانع قاچاق شود بدونتوجه به افزایش یارانه و معیشت مردم یک خطای راهبردی دیگری است.

 

این اقتصاددان عنوان کرد: به عبارت دیگر قبل از اینکه دولت قیمت بنزین را افزایش دهد، افزایش یارانه مردم ضروری استتاتضمینی برای جبران رفاه اقتصادی از دست رفته مردمباشد. وی افزود:درادامه چنین سیاستی با افزایش قیمت بنزین، قاچاق از بین می‌رود و همزمان با آن اصلاح قیمت حامل های انرژی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، در نتیجه می‌توان گفت افزایش مشروط قیمت بنزین بسته به افزایش یارانه مردم است به گونه‌ای که اولین یارانه مردم قبل از افزایش نرخ بنزین، باید افزایش یابد و به حساب مردم واریز شود تا مردم شاهد باشند که دولت قبل از هر اقدامی به فکر مردم است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان اظهار داشت: متأسفانه بارها و بارها شاهد فراموش کاری دولت بوده ایم و نمونه بارز آن یا به صورت عمدی یا غیر عمدی مطالبات سیل زدگان خوزستان از دو سال پیش است که تنها به یک عذر خواهی توأم با عصبانیت رئیس جمهور ختم شد! امروز عصبانیت یا عذر خواهی رئیس جمهور و مسؤولین به کار مردم نمی‌آید بلکه قبل از افزایش قیمت بنزین افزایش یارانه ها موضوعی جدی است، در غیر این صورت ایران دچار یک فاجعه انسانی اساسی خواهد شد و تورمی که به وسیله بنزین رخ می دهد همانند سال 97 نخواهد بود، بلکه منجر به ایجاد شرایط خاصی می شود که بسیار وخیم خواهد شد.

تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار