گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

وزیر خارجه عربستان: در خصوص مذاکرات با ایران جدی هستیم

نشریه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی از تمایل ریاض برای ترمیم روابط با تهران سخن گفت.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 15
کد خبر: ۱۰۵۴۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  پایگاه خبری روزنامه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی با اشاره به مذاکرات اخیر میان تهران و ریاض، از جدی بودن عربستان در مذاکره با ایران سخن گفت.

 

این نشریه نوشت: شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در مصاحبه‌ای به فایننشال تایمز گفته است مذاکرات با ایران صمیمانه بوده است. وزیر خارجه عربستان گفته است عربستان در مذاکره با ایران جدی است؛ مسأله‌ای که نشان دهنده تمایل ریاض برای ترمیم روابط میان این دو رقیب است.

 

این نشریه همچنین به نقل از وزیر خارجه عربستان نوشت که این کشور در حال بررسی اجازه بازگشایی کنسولگری ایران در جده است؛ اما به گفته این مقام سعودی، مذاکرات به اندازه‌ای پیشرفت نداشته است تا همه روابط دیپلماتیک به طور کامل بازگردد.

 

این در حالی است که بنابر این گزارش، عربستان چهاردور مذاکرات را با ایران از ماه آوریل به انجام رسانده است. وزیر خارجه سعودی همچنین به نشریه فایننشال تایمز گفت: ما در مذاکره با ایران جدی هستیم و برای ما این تغییر چندان مهمی نیست. ما همیشه گفته ایم که خواهان پیدا کردن راهی برای ایجاد ثبات در منطقه هستیم.

 

تهران و ریاض روابط دیپلماتیک خود را در ژانویه ۲۰۱۶ و پس از آنکه سفارت عربستان در ایران هدف حمله قرار گرفت، قطع کردند. این تهاجم پس از آن صورت گرفته بود که عربستان شیخ نمر، از روحانیون ارشد شیعی را در این کشور اعدام کرد.

 

گفتنی است پیشتر حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران از مذاکره میان تهران و ریاض تقدیر کرده بود. عبداللهیان گفته بود مذاکره ایران و عربستان سازنده بوده و در مسیر درست خود در حرکت است و به نفع هر دوکشور و منطقه خواهد بود.

ارسال نظر