به گزارش راهبرد معاصر؛ در پی انتشار جدولی در شبکههای اجتماعی که زمان تهیه آن به دولت قبل (دوازدهم) برمیگردد سازمان برنامه تأکید کرد این جدول حاوی پیشبینیهای فردی است و به هیچ عنوان نظر رسمی سازمان برنامه و بودجه نمیباشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: برنامهها و رویکردهای دولت سیزدهم در بخش اقتصادی، شامل تغییرات بنیادی بوده که نمونه آن را میتوان در بخشنامه بودجه سال 1401 بهوضوح مشاهده کرد که پیشبینی میشود با اجرای این تغییرات کسری بودجه جبران و رشد اقتصادی قابلتوجهی در کشور ایجاد شود.
گفتنی است، گزارش منتشرشده در شبکههای اجتماعی در مرحله اولیه یک مطالعه بوده و با فرض ادامه سیاست های گذشته تهیه و برای اطلاع و آگاهی از نظرات کارشناسی درون سازمان تهیه شده بود و هیچ گونه قابلیت انتشار و استناد ندارد و مورد تأیید سازمان برنامه و بودجه نمی باشد.
حدود سه ماه قبل و در هفته پایانی دولت دوازدهم مکاتبه ای داخل سازمانی با امضای رحمتی رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه با مقامات مختلف این سازمان انجام شده که در ابتدای این مکاتبه آمده بود، به پیوست گزارش برآورد بدهیهای دولت ایران و بخشهای مختلف و دوره 1400 تا 1406 تحت دو سناریو رفع تحریمها و تداوم تحریمهای اقتصادی که بر اساس اطلاعات و آمار ها ارائه شده از سوی مرکز مدیریت بدهی های عمومی و روابط مالی دولت وزارت اقتصاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران امور پایه تعهدات دولت و تجهیز منابع و سایر گزارشهای ارگانها و نهادهای مرتبط در امور اقتصادی کلان سازمان بعد از بودجه تهیه و تدوین شده است جهت استحضار و بهره برداری تقدیم می گردد.
یکی از بخشهای مهم این گزارش که با حواشی و ابهامات جدی در فضای کارشناسی رو به رو شد بخش پیش بینی مربوط به نرخ ارز در سال 1406 تحت سناریو بقای تحریمها بود. در این گزارش آمده بود، در صورت تداوم تحریمها نرخ ارز(دلار) در سال 1406 به حدود 284 هزار تومان خواهد رسید. همچنین در صورت رفع تحریم حداکثر نرخ ارز در سال مورد اشاره به محدوده 55 هزار تومان خواهد رسید./تسنیم