اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

دیپلمات اسبق فرانسوی: تصمیم ایران در برجام، با دقت برنامه‌ریزی شده است

سفیر اسبق فرانسه در ایران، تصمیم شورای امنیت ملی ایران در مورد برجام را برنامه‌ریزی شده خواند و گفت که ایران نمی‌خواهد در دام آمریکا بیفتد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۶ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 08
کد خبر: ۱۰۶۴۵

به گزارش راهبرد معاصر ، «فرانسوا نیکولو»، سفیر فرانسه در ایران طی سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ واکنش ایران به خروج آمریکا از برجام را تصمیم برنامه‌ریزی شده خواند.

 

او چهارشنبه (۱۸ اردیبهشت) در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت که «معتقدم که تصمیم امروز ایران، با هدف تشدید نبوده بلکه تصمیم برنامه‌ریزی شده است که با دقت در پاسخ به تحریم‌های فزاینده آمریکا علیه خود اتخاذ شده است».

سفیر اسبق فرانسه در تهران گفت که واکنش امروز ایران هشدار آمیز و در چارچوب دیپلماتیک و توافق وین بوده است؛ توافقی که بر امکان اتخاذ اقدامات جدید در صورت عدم پایبندی طرف‌های آن به تعهدات خود صحه می‌گذارد.

 

نیکولو در مورد ضرب الاجل ۶۰ روز ایران به اروپا نیز گفت که طرف‌های اروپایی در «وضعیت سختی» قرار دارند؛ چرا که آن‌ها در سایه وجود تحریم‌های آمریکایی، نمی‌توانند به راحتی با ایران تعامل کنند.

این مقام سابق فرانسوی گفت که اروپایی‌ها به دنبال کار با مکانیزم‌هایی هستند که بتواند از تحریم‌های آمریکا علیه تعامل تجاری با ایران دوری کند.

او گفت که ایران به دنبال خروج از توافق هسته‌ای نیست و می‌داند که آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که ایران را مجبور به خروج کنند. سفیر اسبق فرانسه در ایران در پایان این مصاحبه گفت که تهران نمی‌خواهد در دام آمریکایی‌ها بیفتد و بنابر این در توافق هسته‌ای باقی خواهد ماند.

 

ایران صبح چهارشنبه در سالروز خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (۱۸ اردیبهشت ۹۷) اعلام کرد که در پاسخ به این خروج و عدم پایبندی‌های طرف‌های باقی‌مانده در توافق به تعهدات خود، از فروش مازاد اورانیوم غنی‌شده و آب سنگین خودداری خواهد کرد.

شورای امنیت ملی ایران همچنین اعلام کرد که اگر طی ۶۰ روز آینده اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکنند، غنای اروانیوم را از ۳.۶۷ بالا خواهد برد و مدرن‌سازی راکتور آب سنگین اراک را متوقف خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار