به گزارش راهبرد معاصر؛ انتشار یک توییت عجیب و بدموقع از مهدی طارمی، جنجال عجیبی در فضای فوتبال ایران راه انداخت. توییت مهاجم ایرانی پورتو، یک واکنش منفی به مصاحبه اخیر دراگان اسکوچیچ در مورد ضعف تاکتیکی بازیکنان ایرانی بود. درحالیکه بهنظر نمیرسید سرمربی تیم ملی چیز خیلی بدی گفته باشد، طارمی ترجیح داد به این بهانه بار دیگر اختلافش با او را آشکار کند. کاش، اما چنین جدل بیفایده و دشمنشادکنی، وسط مسابقات انتخابی جامجهانی راه نمیافتاد. هرچند این نخستین بار نیست که طارمی با اظهارنظرهای نسنجیده، نادرست یا حداقل نابجا و بیموقع، جنجال بهپا میکند.
من بزرگتر پرسپولیس هستم
بعدها از این جمله خیلی انتقاد شد و هنوز هم بسیاری برای طعنه زدن به طارمی به آن استناد میکنند. موضوع به لیگ پانزدهم مربوط میشود؛ زمانی که بازیکنان پرسپولیس در اعتراض به مسائل مالی دست به اعتصاب زده بودند. خبرنگاران برای تهیه گزارش به محل تمرین رفتند، اما مهدی طارمی مانع از انجام کار آنها شد. نمایندگان رسانهها اعتراض کردند و گفتند در این مورد بزرگان باشگاه باید نظر بدهند، اما طارمی مدعی شد: «بزرگتر تیم من هستم.» این در حالی است که او تازه دومین فصل حضورش در پرسپولیس را پشت سر میگذاشت و زمان چندانی از به شهرت رسیدنش نمیگذشت. چند روز بعد طارمی انتساب چنین جملهای بهخودش را تکذیب کرد، اما دیگر کار از کار گذشته بود.
حاجی به عشق خودت برمیگردم
پای مهدی طارمی در بزرگترین پرونده حقوقی ۲۰ سال اخیر پرسپولیس در میان بود؛ جایی که او بهطور ناگهانی به ریزهاسپور ترکیه پیوست و بعد به شکل غیرقانونی به پرسپولیس برگشت. طارمی بدجوری سرخها را دچار مشکل کرد، اما، چون خیلیها فکر میکردند او به عشق تیم به ایران برگشته، کمتر ملامتش میکردند. این شرایط ادامه داشت تا زمانی که روشن شد طارمی با وعده دریافت پول درشت دوباره پرسپولیسی شده است. حسین هدایتی فایل مکالمه خصوصیاش با این بازیکن را منتشر کرد که بدترین جمله طارمی در آن، این بود: «حاجی به عشق خودت دارم برمیگردم.» اگرچه رفتار هدایتی در افشای یک گفتوگوی خصوصی بسیار زشت و غیراخلاقی بود، اما این داستان و چانهزنی طارمی بر سر دریافت پول بیشتر نشان داد عشق به باشگاه در میان نبوده است. غائله مربوط به آن فایل، خیلی روی پایگاه اجتماعی طارمی تأثیر گذاشت.
شاید خیریتی در کار است
بدترین و مشهورترین جمله نابجایی که مهدی طارمی شاید در تمام زندگیاش به زبان آورد همین است. این اظهارنظر او در واکنش به حکم انضباطی فیفا علیه پرسپولیس بود؛ جایی که خودش محروم و پنجرههای نقلوانتقالاتی پرسپولیس بسته شد. بیگمان هیچ سودی در این داستان نبود و اشتباه طارمی و مدیران وقت باشگاه، پرسپولیس را به دردسر انداخت. طارمی، اما با این اظهارنظر، آتش خشم مردم را شعلهور کرد. درست یا غلط، هنوز خیلیها عقیده دارند اگر آن زمان پرسپولیس حق یارگیری داشت، در فینال لیگ قهرمانان برابر کاشیما شکست نمیخورد و قهرمان آسیا میشد.
این نسل را کیروش ساخته است
واکنش مهدی طارمی به صعود ایران از مرحله پیشمقدماتی جامجهانی هم حسابی بحثبرانگیز شد. در شرایطی که تیم ملی دست بهکار بزرگی زده و با شکست عراق و بحرین در منامه گره کور صعود را باز کرده بود، مهدی طارمی در بازگشت کاروان تیم ملی به تهران نتایج کسبشده را پای سرمربی پیشین تیم ملی نوشت و گفت: «این ثمره نسل خوبی است که کیروش برای ما ساخت.» در این مورد زیاد بحث شده و بزرگترین باگ منطقی ادعای طارمی هم آن است که مارک ویلموتس با همین نسل موفق به کسب نتیجه نشد. با این حال فارغ از همه مجادلات منطقی، این اظهارنظر هیچ نتیجهای غیر از دامن زدن به دوقطبی کاذب «کیروش- غیرکیروش» نداشت.
مشکلات جای دیگری است
این آخری هم که کاملاتر و تازه است و نیازی به یادآوری ندارد. دراگان اسکوچیچ در گفتوگویی با یکی از رسانههای اروپایی، بازیکنان ایرانی را از نظر تکنیک و قدرت بدنی بسیار خوب توصیف کرده و فقط از ضعف تاکتیکی آنها سخن گفته بود. حرف بد و بیربطی بهنظر نمیرسد، چیزی هم نیست که برای نخستینبار گفته شده باشد. مهدی طارمی، اما واکنشی عجیب به این مصاحبه انجام داد و بعد از بازی پورتو برابر میلان در توییتر نوشت: «باید عرض کنم بازیکنان ایرانی علاوه بر تکنیک فردی و جنگندگی، از لحاظ دانش فوتبال و تاکتیک خیلی درک بالایی دارند، ولی متأسفانه مشکلات جای دیگری است.» اگرچه اسکوچیچ منتقدان زیادی دارد، اما این مدل برخورد بازیکن با سرمربی هیچ کجای دنیا پذیرفتنی نیست و به همین دلیل هم خیلیها در این چند روز از طارمی گلایه کردند. بله؛ واقعا مشکلات جای دیگر است!/هشمهری