وزیر بهداشت: از نظر نیروی انسانی مشکلی نداریم-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

وزیر بهداشت: از نظر نیروی انسانی مشکلی نداریم

عین‌اللهی گفت: ما تعداد زیادی نیرو داریم که نمی‌توانیم آنها را به کار بگیریم و بنابراین مشکل ما نیروی انسانی نیست. باید به میزانی که می‌توانیم جذب کنیم نیروی انسانی تربیت کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 24
کد خبر: ۱۰۶۶۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  بهرام عین‌اللهی در یک برنامه تلویزیونی درباره کمبود نیروی پزشکی و پرستاری در حوزه بهداشت و درمان گفت: هفته پیش 40 هزار مجوز برای ورود نیروهای جدید دادیم اما همچنان با مسائلی مثل کمبود بودجه مواجه هستیم؛ ان‌شالله مطالبات این نیروها را پرداخت می‌کنیم. ما نیاز به نیروی جدید داریم و تا جایی که بتوانیم جذب نیرو را انجام می‌دهیم. امیدواریم با توجه به واکسیناسیون انجام شده موج سنگینی نداشته باشیم اما بیمارستان‌ها در حالت آماده‌باش دارویی و تجهیزات پزشکی هستند.

 

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره سرانه پزشک متخصص در ایران و پایین بودن ظرفیت جذب پزشک در دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار داشت: با تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکدفعه افزایش زیادی در نیروهای پزشکی داشتیم و کلاس‌های 400 تا 500 نفره داشتیم. یکی از مسائل مهم در تربیت نیروهای انسانی کیفیت است و اگر بخواهیم در کلاس 400 نفره آموزش بدهیم کیفیت افت می‌کند چون پزشکی کاری مهارتی است؛ معلومات، مهارت و رفتار سه رکن پزشکی هستند، ممکن است کلاس ادبیات، تاریخ و ... با تعداد زیاد دانشجویان بتواند برگزار شود اما در پزشکی باید بر بالین بیمار حاضر شد‌ و بنابراین تعداد باید منطقی باشد، سیری منطقی داریم و الان برنامه‌ای برای تربیت پزشک نوشته شده است که این کار را انجام دهیم.ما به اندازه ظرفیت‌ها باید آموزش دهیم و نباید ظرفیت پزشکی خالی بماند.

 

وی ادامه داد: ما تعداد زیادی نیرو داریم که نمی‌توانیم آنها را به کار بگیریم و بنابراین مشکل ما نیروی انسانی نیست و فقط مسئله تربیت نیرو نیست و یکی از مشکلات ما عدم تامین مالی برای جذب و بکارگیری نیروهاست‌. در حوزه پرستاری تعداد زیادی فارغ التحصیل داریم که به دلیل نبود منابع کافی، امکان بکارگیری و استخدام شان را نداریم؛ اگر‌ نیروی تحصیل کرده بیکار داشته باشیم به نفع کشور نیست و بنابراین باید به میزانی که می‌توانیم جذب کنیم نیروی انسانی تربیت کنیم.

 

وی در پاسخ به این سؤال که چرا سرانه پزشک در ایران و اروپا فاصله زیادی دارد؛ تصریح کرد: کشور های اروپایی می‌توانند زیرساخت و بیمارستان به اندازه کافی ایجاد کنند و ما به اندازه ای که زیرساخت داشته باشیم نیرو تربیت می‌کنیم؛


ما 220 بیمارستان در حال تکمیل داریم و این بیمارستان‌ها اگر تکمیل شود باید بتوانیم نیروی انسانی‌اش را تامین کنیم اگر تربیت نیرو به اندازه زیرساخت‌هایمان نباشد تعداد زیادی نیروی بیکار پیدا می‌کنیم، ما به اندازه‌ای که بتوانیم زیرساخت و مرکز درمانی ایجاد کنیم می‌توانیم نیرو تربیت کنیم.

 

وی در واکنش به بالاتر بودن سرانه پزشک در گرجستان نسبت به ایران گفت: سطح پزشکی مملکت ما بسیار بالاتر از کشوری مانند گرجستان است. در بخش دولتی دلیلی بر انحصارطلبی وجود ندارد و ما به اندازه‌ای که بتوانیم جذب را انجام می‌دهیم که من این قول را به شما می‌دهم که به اندازه امکانات موجود، نیرو تربیت می‌کنیم. برخی کشورها لیسانسه‌ها را به عنوان پزشک می‌دانند اما در کشور ما اینطور نیست و ما شاهد توریسم‌های درمانی به دلیل کیفیت بالای پزشکی ایران هستیم.

 

وی درباره بومی‌گزینی پزشکان بیان کرد: ما از دو طریق می‌توانیم مشکل مناطق محروم را حل کنیم، یکی از راهکارها این است که نیروهای طرحی داشته باشیم اما مدت این طرح محدود است و راهکار مهم دیگر ما بومی گزینی است و این بومی‌گزینی جزو برنامه‌های ما در وزارت بهداشت است. دولت با سفرهای استانی و بررسی مشکلات و اولویتی که در تخصیص بودجه‌ها دارد این مشکلات را برطرف خواهد کرد.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: یکی از راه‌حل‌هایی که باعث حل مشکل مردم می‌شود این است که در درمان وقتی فردی بیمار می‌شود فقط دغدغه بیماری‌اش را داشته باشد که راهکار این امر، شناسایی و ارجاع بیماران به مراکز درست است؛ باید پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع و پزشکی خانواده همزمان اجرا شود و امیدواریم بتوانیم در این زمینه موفق شویم.

 

وی گفت: هر طرحی که بخواهد اجرا شود در صورتی موفق می‌شود که مردم آن را بپذیرند و عملیاتی کنند؛ الان خیلی‌ها دوست دارند وقتی بیمار می شوند بدون پرونده الکترونیک و نظام ارجاع به مراکز مراجعه کنند که این امر موجب تقاضای القایی می‌شود در پرونده الکترونیک سلامت زیرساخت‌های خوبی در وزارت بهداشت وجود دارد.

 

عین اللهی درباره سامانه تی‌تک ابراز کرد: یکی از اقدامات مثبت وزارت بهداشت، برچسب گذاری داروهاست که این کار باید ادامه یابد‌، یکی از مشکلات مملکت ما مصرف بی رویه داروهاست؛ طبق استاندارد جهانی در هر نسخه باید 1.5 دارو به طور متوسط تجویز شود و این آمار در کشور ما نزدیک‌ به 3 قلم دارو در هر نسخه است؛ در کشور ما جا افتاده که بیماری فقط با دارو درمان می‌شود و این امر باعث مصرف بیشتر دارو و تجویز بی‌رویه آن می‌شود‌.

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه دومین تجارت جهان بعد از نفت، دارو است، خاطرنشان کرد: در پزشکی نوین روش‌های غیردارویی نیز در حال افزایش است و در بسیاری از بیماری‌ها دارو نیاز نیست و روش‌هایی مانند سلول‌درمانی، ژن‌تراپی و ... آمده است، امیدواریم در آینده بتوانیم به شکل عملیاتی این حوزه‌ها را تقویت کنیم. سبک زندگی سالم بسیار مهم است و مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم باعث افزایش مصرف دارو می‌شود‌.

 

وی به موضع خود نسبت به طب سنتی اشاره و عنوان کرد: طب سنتی از دیرباز وجود داشته است ولی باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد و به شکل یک مجموعه علمی در بیاید تا بتوان با اطمینان به مردم معرفی کرد و در اختیار آنها قرار داد. طب سنتی را به صورت یک رشته دانشگاهی به شکل یک روش علمی قرار دادیم و دکترای طب سنتی را ایجاد کردیم. 8 دانشکده طب سنتی در کشور داریم که در آینده نیز افزایش خواهند داشت. همچنین در مناطق مختلف کشور گیاهان دارویی کشت می‌شوند و با توجه به قابلیت‌های طب سنتی و در کنار طب مدرن از آن بهره گیری می‌کنیم. باید روش‌های علمی استفاده شوند و بر اساس حدس و گمان کار نمی‌کنیم.

 

عین‌اللهی در پایان درباره عدم استفاده از پایانه‌های فروشگاهی توسط برخی پزشکان نیز بیان کرد: پزشکان نسبت به سایر اقشار مملکت بهتر مالیات را پرداخت می‌کنند و شاید تعداد محدودی به درستی مالیات پرداخت نکنند. امیدواریم اداره مالیات به گونه‌ای عمل کند که همه مالیات را پرداخت کنند. اجرای مسئله مالیات به عهده ما نیست و ما تمرکز بر این مسئله داریم که مالیات باید عادلانه و به موقع پرداخت شود./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار