به گزارش راهبرد معاصر، دلایلی متعددی وجود دارد که میتواند موجب ریزش مو در فرد شود و این مشکل میتواند ارثی، نتیجه درمانهای پزشکی یا حتی به دلیل وجود یک بیماری زمینهای باشد.
مشکل ریزش مو در حالت طبیعی موضوع نگران کنندهای نیست، اما در صورتیکه شدید باشد و منجر به طاسی شود، باید مورد رسیدگی قرار گیرد و منبع مشکل، شناسایی شود.
نشریه آنلاین "تایمزآو ایندیا" در گزارشی به برخی از اختلالات و مشکلات جسمی که میتوانند منجر به ریزش یا نازک شدن تارهای مو شوند و ممکن است به مداخله پزشکی نیاز شود، اشاره کرده که به شرح زیر است:
مشکلات تیروئید
ریزش مو میتواند نتیجه عدم تعادل هورمونها باشد. هورمونها به تنظیم عملکردهای بدن کمک کرده و نقش مهمی در رشد مو دارند. غده تیروئید با ترشح هورمونهای خاص خود، توانایی بدن را در جذب مواد مغذی ضروری مانند آهن، کلسیم و ... که مسئول رشد مو هستند، کنترل میکند. در این میان اختلالاتی، چون کم کاری یا پرکاری تیروئید میتواند منجر به ریزش مو شود.
آلوپسی آرهآتا، یک بیماری خود ایمنی است که با ریزش مو و طاسی همراه است. این بیماری زمانی ظاهر میشود که سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو حمله کرده و در نتیجه باعث نازک شدن موها، ریزش تکهای مو و طاسی میشود. این بیماری میتواند موقت یا دائمی باشد، اما قابل درمان است.
لوپوس
لوپوس یکی دیگر از بیماریهای خود ایمنی است که میتواند منجر به ریزش مو شده و باعث التهاب گسترده پوست به خصوص در قسمت صورت و ناحیه سر شود. این عارضه به تدریج باعث میشود موی سر نازک شده و در نهایت منجر به طاسی میشود.
کمبود مواد مغذی
مطالعات نشان داده که کمبود برخی مواد مغذی و املاح معدنی ضروری میتواند منجر به ریزش مو شود، به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان، رژیم غذایی مناسب را برای بازگرداندن رشد و استحکام مو توصیه میکنند. آهن، روی، اسیدهای چرب و ویتامینهای مختلف همگی مواد مغذی مهمی هستند که باید در رژیم غذایی گنجانده شود تا از ریزش مو جلوگیری شود.
استرس و ریزش مو
وقتی صحبت از استرس مرتبط با ریزش مو میشود، میتوان به سه نوع مختلف این عارضه اشاره کرد: ریزش موی تلوژن افلوویوم (فردی که بیش از ۶ ماه ریزش مو را تجربه میکند به عنوان فرد مبتلا به تلوژن افلوویوم مزمن شناخته میشود و این بیماری اغلب برگشت پذیر است)، تریکوتیلومانیا (اختلال کندن موی وسواسی) و آلوپسی آرهآتا./ایسنا