تبعات اقتصادی رتبه بندی معلمان/ سازمان مالیاتی به کمک رتبه بندی می‌آید؟-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

تبعات اقتصادی رتبه بندی معلمان/ سازمان مالیاتی به کمک رتبه بندی می‌آید؟

روح‌الله بیات، دکترای اقتصاد کلان با بیان اینکه اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان به تنهایی موجب جابه‌جایی خط فقر نمی‌شود گفت: اجرای این طرح آثاری همچون افزایش دو برابری حقوق‌ها را در پی خواهد داشت؛ همین امر موجب چاپ پول بدون پشتوانه خواهد شد که تشدید تورم را در پی دارد و عملاً نتیجه مثبت آن کوتاه‌مدت بوده و رفاه معلمان حاصل نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 03
کد خبر: ۱۰۸۰۵۴
تعداد نظرات: ۷ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، روح‌الله بیات، دکترای اقتصاد کلان، اظهار کرد: نظام رتبه‌بندی فرهنگیان بستگی به نوع نگرش دارد؛ دولت قبل بودجه ۷.۵ هزار میلیارد تومانی را برای اجرای آن پیشنهاد کرده بود که در این صورت مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مباحثی مبنی بر مطالبه ۳۰ هزار میلیارد تومانی در کمیسیون آموزش عالی مجلس مطرح شد و دولت با پرداخت ۲۵ هزار میلیارد تومان موافقت کرد.

وی افزود: با نظام رتبه‌بندی فرهنگیان افزایش نسبی در مخارج صوت می‌گیرد خطری که این وضعیت به دنبال دارد اثرات جانبی این طرح است که مثل دومینو سایر سازمان‌ها را درگیر خواهد کرد و آنان نیز درخواست افزایش حقوق خواهند داشت.

بیات تحلیل کرد: اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان به تنهایی موجب جابه‌جایی خط فقر نمی‌شود، اما آثار جانبی همچون تأمین نظر گروه‌های دیگر و افزایش ۲ برابری حقوق‌ها را در پی خواهد داشت؛ همین امر موجب چاپ پول بدون پشتوانه خواهد شد که تشدید تورم را در پی خواهد داشت و عملاً نتیجه مثبت آن کوتاه بوده و رفاه معلمان حاصل نخواهد شد بنابراین به نظر می‌رسد مجلس باید با دقت این کار را انجام دهد.

وی متذکر شد: فاصله بین ۷.۵ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان زیاد است و این پرسش ایجاد خواهد شد که چنین فاصله‌ای از کجا تأمین خواهد شد، اگر این فاصله بر اساس پشتوانه دارایی‌هاست باید بگوییم که دولت در تبصره بودجه سال قبل برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و اعضای هیئت‌علمی نتوانست دارایی‌ها را بفروشد و منابع مالی را تأمین کند.

این دکترای اقتصاد کلان با بیان اینکه دولت و مجلس در ارتباط با چنین طرح‌هایی دقت داشته باشند، تشریح کرد: دولتمردان می‌گویند که در یک ماه آینده اتفاقات خیلی خوبی خواهد افتاد که اگر این اتفاق خوب آزادی منابع باشد می‌توان تنفسی را اعلام داشت و تحقق ۲۵ هزار میلیارد را نوید داد، اما اگر در تأمین منابع مالی گرفتار شویم و چاره‌ای جز استقراض از بانک مرکزی نداشته باشیم قطعاً سقوط بهمن و آثار تورمی بسیار خیره‌کننده‌ای را خواهد داشت. سؤال دیگر اینجاست که این ۲۵ هزار میلیارد برای سال ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۱ است؟ اگر برای سال ۱۴۰۰ باشد بودجه سه برابر پیش‌بینی قبلی خواهد بود و امکان‌پذیری آن زیر سؤال خواهد بود و لیکن به اثرات واقعی این وضعیت بازگردیم باید سازمان‌های دیگر توجیه شوند تا شاهد اعتراض آنان نباشیم. فرهنگیان در شرایط دشواری زندگی می‌کنند و این موضوعی انکارناپذیر است، اما باید به اندازه کافی با چشم باز به مسئله نگاه کنیم که تأمین‌های مالی به‌راحتی امکان‌پذیر خواهد بود یا خیر.

بیات ادامه داد: دولت باید ظرفیت‌های مالیاتی خود را گسترش دهد؛ در طول چند سال گذشته اقتصاددان‌ها گفتند ظرفیت‌های مالی وجود دارد که از آن‌ها استفاده نکرده‌ایم و همچنان ظرفیت‌های مالیاتی وجود دارد و قابل‌افزایش است.

وی در پایان اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی باید پایه مالیاتی جدید را ایجاد و قوانین موجود را عملیاتی و اعمال کنند، چون بسیاری از افراد هستند که از امکانات برخوردارند و مالیات نمی‌دهند، اگر سیستم مالیاتی شفاف عمل کند و منابع مالی را بروز دهد می‌توان رتبه‌بندی فرهنگیان را درست اجرا کرد./ایکنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
م.ن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
0
0
پول مفتی که دانشگاه به شما اسااید جزوه ای میدهد از جیب مردم تورم را نیست
بنده ی خدا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
0
0
جناب دکتر، وقتی حقوق اساتید، پرستارا، قاضی ها... چند برابر میشه خواب تشریف داشتی که نظر بدی
مهندس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
0
0
من نمیدونم کی از اینا نظر میخواد. آقای به ظاهر دوکتور حقوق همه جا قبلا تا سه برابر هم شده و این که بعد از رتبه بندی بخواد دو برابر بشه صرفا نظر بی ارزش شماست
lمسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
0
0
زر می زنی ؟ چهل سال ممکت رو دادند به شما باصطلاح استادان دانشگاه و نخبه اقتصادی وضع کشور این شد، حالا بعد از این همه مدت تازه دو ریالی تون افتاده که عامل ایجاد تورم افزایش حقوق معلم است.افسوس که سر کلاس درس تو رو خوب نساختم؟
بیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
0
0
وقتی حقوق کارکنان قضایی.اساتید دانشگاه .پر ستاران زیاد میشد کجا تشریف داشتین؟
م ع
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
0
0
حرفهای مفت وبیهوده فقط مردم سرگردان بکنندچه تورمی شمااشغالهاکه کارشناس هستیدتورم بالاهست دیگربس کنیدمعلمان بجاییکه سرکلاس بروندتمرکزبه دانش اموزان بکننندبفکرمسافرهستندتاامرارمعاش بکنندبفکرشغل دوم هستند۴۲سال معلمان بدبخت بامشکلات زندگی دست وپنجه نرم میکنندتواشغال کجابودی جالاازکون سوزی این حرفهای بیربط میزنی خودت حقوق بالایی میگیری خواهشمندیم ضرمفت نزن بنده بیکاره هستم خداشاهددرامدم بیشترازمعلمان هست معلمان مجبوربه خودکشی شدندالان بخاطرگرانی وتورم اماتواشغال بهترین زندگی داری معلمان بدبخت نمی بینی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
0
0
سلام
آقای کارشناس محترم بجای چکش کاری روی مطالبه به حق فرهنگیان از رتبه بندی،بیشتر بر حقوق بگیران نجومی کارشناسیتون را انجام دهید امثال شما کارشناسها مملکت را به همچین مشکلات اقتصادی کشانده است.