بروجردی: ترامپ قابل مذاکره نیست-راهبرد معاصر
رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه جلیلی:‌ خون اسماعیل هنیه مهر پایانی بر عمر رژیم صهیونیستی است دولت برای شهادت «اسماعیل هنیه» ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد

بروجردی: ترامپ قابل مذاکره نیست

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که «ترامپ در جایگاهی نیست که با ایران بتواند مذاکره کند»، تاکید کرد که ترامپ وارد بعد نظامی با ایران نمی‌شود، چون آمریکایی‌ها به شدت از تهدیدهای ایران در منطقه تاثیرپذیر هستند و منافع آنها از توانمندی‌های جمهوری اسلامی آسیب‌پذیر می‌باشد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 12
کد خبر: ۱۰۹۲۴
به گزارش راهبرد معاصر ، علاء‌الدین بروجردی  در تحلیلی از رفتارهای ترامپ رییس جمهور آمریکا از زمان تشدید تحریم‌ها تا اعلام تمایل برای مذاکره با ایران و حتی دادن شماره تماس به سفارت سوئیس گفت: ترامپ در شرایط ویژه‌ای قرار دارد از یک طرف با نگاه بسیار اساسی و راهبردی برای دور بعد انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌ریزی می‌کند که بخش مهمی از تصمیم‌گیری‌هایش با این موضوع گره خورده است. او نگران وضعیت‌اش در انتخابات‌ دور بعدی ریاست جمهوری آمریکاست و این‌که بتواند رای لازم را به دست آورد.

وی ادامه داد: این نقطه‌ضعف را هم صهیونیست‌ها به خوبی درک کرده‌اند که ترامپ با این رویکرد تصمیماتی از قبیل انتقال پایتخت به بیت‌المقدس و اظهاراتی از سنخ به رسمیت شناختن بلندی جولان به عنوان قلمروی رژیم صهیونیستی را می‌گیرد؛ اقداماتی که برخلاف موازین بین‌المللی و واقعیات صحنه است و بیشتر با هدف جلب نظر صهیونیست‌ها برای انتخابات آینده آمریکاست.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که آمریکایی‌ها در بسیاری از مسائل مختلف شکست خورده‌اند، اظهار کرد: نمونه آن در عراق است که علی‌رغم صدها میلیارد دلار هزینه مالی و کشته شدن حدود ۵۰۰۰ نیروی آمریکایی آنها ناگزیر به خروج نیروهایشان از عراق شده‌اند و یا این‌که در سوریه به جنگ نیابتی روی آورده‌اند و هزاران تروریست را بسیج کرده و آموزش داده‌اند و در نهایت هم شکست مفتضحانه‌ای خوردند نمونه دیگر شکست آمریکا در یمن است که بسیاری از این شکست‌ها به نام جمهوری اسلامی ایران نوشته شده است که این شکست‌ها به سیاست‌های آمریکا هم ضربه خورده و باعث اقتدار و نفوذ بیشتر ایران در منطقه شده است.

بروجردی با بیان این‌که آمریکا از سیاست‌ معروف چماق و هویج استفاده می‌کند، توضیح داد: از یک طرف حضور ناوهایشان را به رخ می‌کشند و از طرف دیگر بحث مذاکره را مطرح می‌کنند تا هم فشار وارد کرده و هم به گونه‌ای بتوانند با قدرت در منطقه تاثیرگذار باشند و نوعی مذاکره با ایران برقرار کنند.

به گفته وی، آمریکایی‌ها در بعد دیگر در جنگ تحمیلی اقتصادی به ایران از همه اهرم‌ها استفاده کرده ولی موفق نشدند. فکر می‌کردند با این فشارها سایر کشورها هم با آمریکا همراهی می‌کنند که این اتفاق نیفتاد نمونه آن کشورهایی همچون روسیه و چین هستند که تصمیمات آمریکا را تمکین نکردند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع‌بندی اظهار کرد: در چنین شرایطی آمریکایی‌ها احساس کردند که در این جبهه هم نمی‌توانند موفقیت مدنظر خود را کسب کنند از این‌رو رویکرد شیطانی خود یعنی طرح موضوع مذاکره با ایران را در پیش گرفتند احساس می‌کنند که می‌توانند افکار عمومی ایرانیان را جلب کند البته که ارزیابی آنها از بعد درگیری نظامی با ایران هم روشن است. آمریکایی‌ها به شدت از تهدیدهای ایران در منطقه تاثیرپذیر هستند و نگران هستند وارد بعد نظامی با ایران شوند.

بروجردی تاکید کرد: تحلیل آمریکا این نیست که اگر وارد فاز نظامی با ایران شود به صلاح آمریکا خواهد بود به همین دلیل در این مقطع بحث مذاکره را مطرح کردند البته که ترامپ قابل اعتماد نیست. آن حداقل اعتمادی که برای مذاکره مورد نیاز است را ندارد فکر می‌کند که همچون دولت اوباما که یکی از سران منطقه را برای مذاکره واسطه کرد می‌تواند همین روش را در پیش بگیرد و آزمایش کند غافل از این‌که مجموعه عملکرد ترامپ نشان می‌دهد که فردی غیرقابل اعتماد است که این موضوع در سطح جهانی هم به اثبات رسیده پس بعید است که ترامپ با این سیاست‌هایش و عدم پایبندی به تعهداتش در جایگاهی باشد که با ایران مذاکره کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان مجددا تاکید کرد که ترامپ نه تنها قابل مذاکره نیست بلکه وارد بعد نظامی با ایران هم نمی‌شود، چون منافع نامشروع آمریکا در منطقه به شدت در مقابل توانمندی جمهوری اسلامی ایران آسیب‌پذیر است.

ایسنا
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار