گفت‌وگوی رئیس جمهور با شبکه‌های فاکس‌نیوز و العربی قطر هشدار علی لاریجانی درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل سرلشکر رحیم‌صفوی: رژیم صهیونیستی ناپایدار و رو به سقوط است ابوترابی‌فرد: دفاع ۱۲ روزه سطح بازیگری ایران و محور مقاومت را در نظام بین‌الملل ارتقا بخشید عارف: دستگاه‌های دولتی در بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام شوند وزیر اطلاعات: دشمنان به غیر از تسلیم چیزی از ما نمی‌خواهند پزشکیان: جمهوری اسلامی ایران برای مواجهه با هر سناریو و شرایطی آمادگی کامل دارد اسلامی: برنامه هسته‌ای ایران کاملا شفاف است / تسلیم آمریکا نخواهیم شد آیت‌الله رجبی: ایران با غنی‌سازی اورانیوم مسیر خودکفایی را هموار می‌کند پاسخ قاطع اسلامی به گزافه‌گویی آمریکا: ما از کسی دستور نمی‌گیریم! رهبر معظم انقلاب: باید وعده‌ی الهی درباره‌ی پیروزی حق و زوال باطل یقین کنیم سرلشکر ‌رحیم‌صفوی: آمریکا در جنگ ۱۲ روزه ‌تمام‌قد ‌از اسرائیل حمایت کرد‌ سردار فدوی: موشک‌هایمان تا آخرین ثانیه‌ ‌بر جان‌ اسرائیل ‌نشست ادعای عجیب یک نماینده مجلس: قرار است ترامپ و پزشکیان دیدار کنند اسلامی: ۵ هزار مگاوات برق اتمی در سایت «ایران هرمز» تولید خواهد شد

وزیر خارجه ترکیه با آیت الله رئیسی دیدار کرد

وزیر امور خارجه ترکیه با رئیس جمهور دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 15
کد خبر: ۱۰۹۸۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ مولود چاووش وزیر امور خارجه ترکیه که پیش از ظهر امروز به تهران سفر کرده، با آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

رئیس جمهور روابط نزدیک ایران و ترکیه را به نفع صلح و ثبات در منطقه دانست و گفت: همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور باید به همکاری در عرصه بین‌المللی تبدیل شود و این نوع تعاملات با توجه به جایگاه مهم دو کشور می‌تواند در معادلات جهانی مؤثر باشد.


 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور روز دوشنبه در دیدار «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه، با اشاره به اینکه توسعه روابط دو کشور به‌ویژه در حوزه مسائل تجاری و اقتصادی به نفع دو ملت است، گفت: ایران و ترکیه باید با نهایی کردن نقشه‌راه ارتقای همکاری‌ها، که تدوین آن در دستور کار دو کشور است، آماده ارتقای روابط از سطح کنونی به همکاری‌های همه جانبه باشند.

 

وی روابط نزدیک دو همسایه را به نفع صلح و ثبات در منطقه دانست و گفت: همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور باید به همکاری در عرصه بین‌المللی تبدیل شود و این نوع تعاملات با توجه به جایگاه مهم دو کشور می‌تواند در معادلات جهانی مؤثر باشد.

 

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگاه جمهوری اسلامی درباره توانایی کشورهای منطقه برای حل مسائل خود بدون دخالت بیگانگان، گفت: حضور بیگانگان جز ناامنی و تنش میان ملت‌ها و دولت‌های منطقه نتیجه‌ای ندارد؛ همچنان که بیست سال حضور آمریکا در افغانستان جز قتل و خونریزی و تخریب نتیجه‌ای نداشت و مشخص شد مشکلات افغانستان به دست مردم این کشور و با کمک همسایگان قابل حل است.

 

رئیسی همچنین با تاکید بر اینکه اقدامات داعش به زیان همه کشورهای منطقه است، گفت: داعش به اذعان مقامات آمریکایی ساخته آنهاست و طبیعتاً این جریان با فرمان آمریکایی‌ها حرکت و به صورت نیابتی در کشورهای مختلف قتل و خونریزی می‌کند.

 

وی با بیان اینکه حضور این گروه تروریستی را در هر کجای منطقه به زیان ملت‌ها می‌دانیم، گفت: مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته می‌تواند از محورهای همکاری‌ تهران و آنکارا باشد و ایران برای ارتقای سطح همکاری در این زمینه آماده است.

 

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به سخنان وزیر خارجه ترکیه درباره همکاری مشترک با ایران برای ایجاد ثبات و توسعه روابط تجاری در منطقه قفقاز جنوبی، گفت: جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان و ترکیه فراتر از رابطه همسایگی، پیوند عمیق و دیرینه اعتقادی و فرهنگی دارد و نباید اجازه دهیم برخی تحرکات بیگانه خدشه‌ای در روابط ایجاد کند.

 

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه کشورش به دنبال ایجاد شتاب در افزایش سطح روابط با جمهوری اسلامی ایران است، گفت: ترکیه دولت جدید ایران را دولتی نتیجه‌گرا می‌داند و مصمم است سطح همکاری‌ها با تهران را هر چه بیشتر افزایش دهد.

 

وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به اهمیت همکاری و مشارکت ایران در توسعه ثبات و تجارت در قفقاز جنوبی، تصریح کرد: برای افزایش ثبات و مناسبات تجاری در قفقاز جنوبی به دنبال ایجاد و تقویت همکاری‌های مشترک با جمهوری اسلامی ایران هستیم.

 

وی همچنین با اشاره به تحولات منطقه، همکاری با ایران در مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات و آرامش در منطقه را خواستار شد./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار