«حسین ذوالفقاری» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر شد سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات شورا‌ها درصورت عدم اصلاح قانون توسط مجلس سال آینده برگزار می‌شود موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم

قالیباف: کشور کمبود پول و اعتبار ندارد/نباید بگذاریم فقر در جامعه وجود داشته باشد

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید برای محرومیت زدایی تلاش کنیم گفت: با حکمرانی و تصمیم‌سازی‌های درست و تلاش مضاعف نباید بگذاریم فقر در جامعه وجود داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 18
کد خبر: ۱۱۰۲۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی همایش سراسری مدیران کل کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار داشت: قانون اساسی در چند اصل وظیفه ما را به خوبی بیان کرده است، نظام تامین اجتماعی حوزه مسکن و آموزش و پرورش در روح قانون اساسی دیده شده و اصل ۲۹ و ۳۰ ساختاری را بر عهده مجلس قرار داده است تا در فرایندی سلامت، مسکن و پوشاک را تامین و نیازهای اساسی را رفع کند.

 

وی افزود: روح قانون اساسی، رفع نیازهای اساسی است و وظیفه سنگینی برای مجلس یازدهم در این خصوص تعریف شده است.

 

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما مکلف هستیم که با همه وجود، عضوی از مجموعه کمیته امداد باشیم.

 

قالیباف همچنین خاطرنشان کرد: موضوع فقر از نگاه اسلام نه طبیعی و نه اجتناب ناپذیر است و چنین فهمی از فقر وجود ندارد. با سازوکارهای جدید و نوآوری در عرصه‌های اقتصادی امکان پیاده‌سازی عدالت اجتماعی در جامعه را داریم و نباید تسلیم فقر و غنا در جامعه شویم.

 

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: با حکمرانی و تصمیم‌سازی‌های درست و تلاش مضاعف نباید بگذاریم فقر در جامعه وجود داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: کمیته امداد در حوزه مبارزه با فقر و محرومیت‌زدایی گام‌های بلندی را برداشته و باید استعدادهای بالقوه افراد که به دلایلی بالفعل نشده را شناسایی کنیم و با رفع موانع در این حوزه جهت محرومیت زدایی تلاش کنیم.

 

قالیباف با بیان اینکه روح قانون اساسی بر جنبه های رفاهی تاکید دارد، گفت: توفیق داشتم در دوران شهرداری به ملاقات علامه حکیمی می رفتم، به من می گفتند که اقدامات شما را می بینم، اما آن چیزی که از اسلام فهم کرده ام، بر این است که اگر در این شهر کسی گرسنه سر بر بالین بگذارد، هر چقدر که کار عمرانی انجام داده باشید، صحیح نیست، مراقب باشید گرسنه ای در شهر نباشد.

 

وی با اشاره به اینکه در دوران شهرداری با دقت در افراد جامعه متوجه شدم افراد قابل توجهی وجود دارند که تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سایر نهادهای دیگر نیستند، اما برای تامین نان شب خود مانده اند، برای این افراد اقدامات خوبی انجام شد، تصریح کرد: موضوع محرومیت زدایی و رسیدگی به محرومین حق مسلم این قشر است و اگر انقلاب نیز صورت نمی گرفت، این افراد به گردن ما حق داشتند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وظیفه شرعی، انسانی و قانونی داریم که در مسیر رفع محرومیت ها گام برداریم و کمیته امداد در این بخش ما را در کنار خود بداند، عنوان کرد: ما از دین این را فهم کردیم که باید با سازوکارها، تصمیمات و حکمرانی صحیح و مهندسی اجتماعی درست و همچنین نوآوری در عرصه های اجتماعی و اقتصادی دست در دست یکدیگر دهیم تا عدالت اجتماعی را در جامعه پیاده کنیم، وگرنه مشخص می شود که منفعل هستیم.

 

قالیباف با اشاره به اینکه نباید در جنگ فقر و غنا تسلیم شویم، گفت: هر انسانی که فرهنگ اسلامی و اهل بیت را در وجود خود داشته باشد، زمانی از ته دل خوشحال است که دست انسانی را بگیرد و چنین انسان هایی با آرامش وجودی زندگی می کنند.

 

وی اضافه کرد: با مهندسی اجتماعی، حکمرانی درست و تصمیم گیری صحیح نباید در مقابل فقر منفعل باشیم. در باور ما مستضعف کسی است که استعداد بالقوه ای دارد که بالفعل نشده است و وظیفه ما شناسایی این استعدادها و رفع موانع پیش روی آنهاست.

 

قالیباف با بیان اینکه گاهی در نوع هزینه کردها در کشور بد عمل می کنیم، گفت: کمبود پول و امکانات نداریم و با احتساب مجموع تمام سوخت های فسیلی و تبدیل آن به بشکه نفت، روزانه بیش از ۵ میلیون بشکه نفت مصرف داخلی داریم، شما به سایر کشورها نگاه کنید؛ چه کشوری اینگونه مصرف می کند؟ از سوی دیگر برای تامین ۵ میلیارد دلار با مشکل مواجه می شویم! مقصر بروز اینگونه مشکلات من و امثال من هستیم که در تصمیم گیری ها و حکمرانی ها آگاهانه و شجاعانه برای کشور و به نفع مردم تصمیم نمی‌گیریم.

 

وی با اشاره به اینکه مطمئن باشید به سهم خود این موضوعات را فراموش نمی کنم و تا پای جان، آبرو و اعتبار می ایستم تا به نقطه مطلوب برسیم، اظهار کرد: مجلس انقلابی در این مسیر باید گام بردارد و تصمیم گیری کند تا نشان دهد باورهای اسلام، امام و انقلاب اسلامی را دنبال می کند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اوج کار میدانی شما جایی است که یک مددجو به خیری بزرگ تبدیل می شود، تصریح کرد: وظیفه ما این است که با مدیریت صحیح به افراد فقیر اضافه نکنیم چرا که بزرگ شدن خانواده کمیته امداد افتخار محسوب نمی شود، افتخار ما کوچکتر شدن این خانواده است.

 

قالیباف با تاکید بر اینکه مردمی کردن رفعِ فقر و تبعیض از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، عنوان کرد: اینگونه اقدامات هر چه مردمی تر شوند، کم هزینه و پر اثر تر می شوند، لذا باید مردم را درگیر اینگونه کارها کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه به تعبیر شهید سلیمانی جبهه های دوران دفاع مقدس یک قطعه از بهشت بود، گفت: زمانی که رزمندگان مجروح می شدند و به دیدار آنها می رفتیم، پدران آنها می گفتند با این بچه ها چه کرده اید که پس از حضور در جبهه آن فرد سابق نیستند و به گونه ای نماز می خوانند و مناجات می کنند که به آنها افتخار می کنیم، این موضوع تاثیر فرهنگ و فضای حاکم است که افراد را تربیت می کند.

 

وی در همین زمینه اضافه کرد: فضای پیاده روی اربعین و گروه های جهادی به این شرایط شباهت دارد و بدون شک یکی از بخش هایی که می تواند مانند آنها باشد، کمیته امداد است.

 

قالیباف با اشاره به این که پلتفرمی در مسجد امام رضا (ع) تهران راه اندازی شده که بیش از ۲ هزار خیریه در آن ساماندهی شده اند، ادامه داد: این تجربه نشان می دهد به هر میزانی که می توانیم باید به سمت مردمی سازی حرکت کنیم و در این مسیر باید به ۴ رویکرد شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمد سازی توجه شود و هر تصمیمی که با اینها مغایرت دارد را اصلاح کنیم.

 

وی باتاکید بر اینکه نسبت به تمامی آسیب های اجتماعی و لایه های زیرین آن شناخت و با احتساب آنها بر مردمی سازی تاکید دارم تصریح کرد: هیچ سرمایه ای در هیچ جامعه ای مهمتر از اعتماد نیست و سازمان ها، دولت ها و حاکمیت هایی می توانند موفق باشند که مهمترین سرمایه اجتماعی آنها اعتماد مردم باشد و این سرمایه را افزایش داده و حفظ کنند.

 

وی با بیان این که یکی از چالش های جدی ما کاهش سطح اعتماد مردم است اظهارکرد: این چالش با روحیه مردم مداری و مردمی سازی احیا می شود.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساختار کمیته امداد امام خمینی (ره) باید به جای دولت محور بودن، مردم محور باشد، افزود: هر چه نیروها و چارت ها کوچکتر باشند، کارآمدی افزایش می یابد. با بزرگتر شدن چارت ها و فاصله رأس و قاعده از هم، بدانید کارآمدی و شفاف سازی وجود ندارد و از هوشمندسازی استفاده نشده و مردم دخیل نیستند و اعتماد خود را از دست داده اند.

 

قالیباف اضافه کرد: در زمان حضور در نیروی انتظامی تصمیم گرفتم در جامعه به جای رویکرد امنیت محور، اساس کار بر جامعه محوری تغییر کند.

 

وی با اشاره به اینکه با پوست، گوشت و استخوان خود به کمیته امداد امام خمینی (ره) اعتقاد دارم، افزود: با توجه به میلیون ها نفری که به کمک نیاز دارند و با توجه به نقش خود، باید کار اورژانسی انجام دهید، تصدی گری ها را فراموش و تولی گری ها را حفظ کنید و تصدی گری ها را در اختیار مردم قرار دهید تا شاهد جوشش مردمی باشید.

 

رئیس قوه مقننه کشورمان در پایان با تاکید بر اینکه موضوعات محرومیت زدایی، فقرزدایی و ایجاد اشتغال برای مناطق و افراد محروم اولویت ما در مجلس است و لحظه ای از آن درنگ نمی کنیم، عنوان کرد: برای برنامه هفتم توسعه پیشنهادات خود را ارائه کنید تا برنامه مدون و عملیاتی که بتواند خانواده کمیته امداد را کوچکتر کند، تهیه شود.

 

گفتنی است، در این همایش به واسطه تفکرات و اقدامات جهادی رئیس مجلس و خدمت رسانی به محرومان، نشان «والی مهر» توسط رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به محمدباقر قالیباف اهدا شد.

 

نشان والی مهر به نام مرحوم حاج عبدالله والی از مردان الگوی جهادی است که پیش از انقلاب اقدامات جهادی در منطقه دولاب داشتند و با یاران انقلاب به مردم محروم خدمت می‌کردند. در سال ۱۳۶۱ حاج عبدالله والی توسط مرحوم عسگراولادی نماینده وقت امام در کمیته امداد امام خمینی (ره) ماموریت حضور در بشاگرد را یافت و ۲۳ سال در آن منطقه به خدمتگزاری پرداخت. وی به عنوان یکی از بنیانگذاران فعالیت‌های جهادی به خصوص در مناطق محروم و دور افتاده شناخته می‌شود./ فارس

 

ارسال نظر
آخرین اخبار