تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید ادعای کاتس: به حضور تروریست کت و شلواری جولانی در سوریه نیازی نداریم! بن‌گویر: باید کل لبنان را به آتش‌ بکشیم درخواست ۸۰ میلیارد دلاری پنتاگون پس از جنگ ایران ویتکاف: بازرسان آژانس انرژی اتمی به ایران می‌روند ترامپ: قرار نیست آمریکا به ایران ۳۰۰ میلیارد دلار بدهد سنت‌کام رسما رفع محاصره علیه ایران را اعلام کرد ونس: به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم نخواهیم داد

شکست سناریوی جدایی تهران_ باکو

شکست سناریوی جدایی تهران_ باکو سفر معاون نخست‌وزیر آذربایجان به تهران می‌تواند آغازی مهم و قابل توجه در مسیر ترمیم فضای موجود میان دو کشور باشد و زنگ خطر را برای شیاطینی که تمام تلاش خود را برای بر هم زدن مناسبات تهران-باکو بکار بسته‌اند به صدا درآورد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 21
کد خبر: ۱۱۰۵۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، امروز یکشنبه «شاهین مصطفی‌اف» معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان در رأس هیئت عالی رتبه اقتصادی وارد تهران خواهد شد.

این نخستین سفر یک مقام رسمی آذربایجان به ایران پس از سوء تفاهم‌های اخیر میان دو کشور است.

اخبار رسیده به «نورنیوز» حاکی است که برنامه‌ریزی برای دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس آتی سران اکو در عشق‌آباد ترکمنستان که بنابر اعلام در تاریخ هفتم آذرماه برگزار خواهد شد نیز در دست پیگیری است.

مصطفی‌اف که ریاست آذربایجانی کمیسیون دولتی همکاری‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی جمهوری آذربایجان و ایران را برعهده دارد در این سفر یک‌روزه با مقامات وزارت راه و شهرسازی، نفت و امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو خواهد کرد.

در آستانه این سفر که قرار است چشم‌انداز همکاری‌های متقابل و مفید دو کشور بررسی شود، دیروز شنبه «سید عباس موسوی» سفیر کشورمان در باکو و شاهین مصطفی‌اف» در دیدار با یکدیگر آخرین تحولات روابط سیاسی و اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان را بررسی کردند.

موسوی در خصوص این دیدار در حساب توئیتری خود نوشت: در این دیدار آخرین تحولات روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه به ویژه پروژه‌های مشترک بررسی و درباره برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی و رفع موانع و افزایش مبادلات تجاری و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو شد.

سفر امروز معاون نخست‌وزیر آذربایجان به تهران از چند وجه حائز اهمیت است:

نخست؛ پس از درگیری‌های سال گذشته در قره‌باغ و به واسطه ایفای نقش مخرب برخی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، روابط دو کشور تحت تاثیر برخی سوء تفاهم‌ها قرار گرفته و اخیرا نیز تنش‌های کلامی به واسطه پاره‌ای اظهارنظر‌ها بالا رفته بود. این اتفاق دیپلماتیک نشان می‌دهد که تیر دشمنان دو ملت به سنگ خورده و دو کشور در حال بازگشت به مسیر قبلی خود و توسعه روابط گرم و تاریخی میان تهران-باکو هستند.

دوم؛ به طور طبیعی رژیم صهیونیستی که در ایجاد سوء تفاهم‌های اخیر میان ایران و آذربایجان نقش محوری داشت به شدت از این سفر ناخشنود است، زیرا تمام تلاش‌های چند سال اخیر خود در راستای جدایی دو همسایه را تا حدود زیادی بر باد رفته می‌بیند و از همین رو سفیر این رژیم در باکو روز گذشته با تکرار لفاظی‌های خود سعی کرده بود آخرین تیر خود را در جهت تخریب روابط تهران-باکو شلیک کند.

تل‌آویو به زعم خود طی سال‌های گذشته در تلاش بوده تا ضمن ایجاد جای پایی محکم در این کشور، اولا از عمق نفوذ سیاسی و معنوی ایران در میان ملت عزیز آذربایجان بکاهد و ثانیا این کشور را به کشوری متخاصم علیه ایران تبدیل کند، غافل از اینکه ریشه‌های در هم تنیده فرهنگی و اعتقادی دو کشور به این آسانی قابل از هم گسستن نیست و مسئولین عالی تهران و آذربایجان نیز هوشمندتر از آن هستند که در دام‌های این‌چنینی گرفتار شوند.

سوم؛ این سفر نشان می‌دهد که جایگاه ویژه ژئوپلیتیکی و تمدنی ایران و قدرت بازیگری آن در معادلات منطقه و جهان به هیچ وجه قابل انکار نیست و طرف‌های خارجی قدرت و ظرفیت به چالش کشیدن این موقعیت و تحریک همسایگان علیه ایران را ندارند.

چهارم؛ جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته و در تمام بحران‌های ایجاد شده در منطقه توسط غرب و به ویژه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی و با وجود جنگ روانی گسترده ایجاد شده از سوی آنان به خوبی نشان داده که نه تنها ذره‌ای چشم‌داشت به خاک هیچ کشوری ندارد، بلکه با تمام توان خواهان برقراری صلح و امنیت دائمی و کامل در منطقه است و در تحقق این مسیر تمام توان خود را حتی با اهداء خون عزیزانش به کار بسته است.

بر این اساس به نظر می‌رسد سفر آقای شاهین مصطفی‌اف به تهران می‌تواند آغازی مهم و قابل توجه در مسیر ترمیم فضای موجود میان دو کشور باشد و زنگ خطر را برای شیاطینی که تمام تلاش خود را برای بر هم زدن مناسبات تهران-باکو بکار بسته‌اند به صدا درآورد./ نورنیوز

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار