وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است توییت عراقچی به زبان چینی پس از دیدار با وانگ‌یی + عکس عراقچی پیام کتبی پزشکیان به رئیس‌جمهور چین را به وانگ‌یی تسلیم کرد عراقچی: تلاش‌های اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی واضح است عراقچی: پزشکیان به زودی به چین سفر می‌کند معاون عراقچی: هیچ معجزه‌ای فردای روز توافق اتفاق نمی‌افتد قتل‌عام گردشگران در حمله مسلحانۀ کشمیر گروسی: ایران در تعامل با مذاکرات هسته‌ای جدی است ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم

درگذشت چون دو هوان دیکتاتور سابق کره جنوبی

چون دو هوان دیکتاتور سابق کره جنوبی در سن ۹۰ سالگی درگذشت.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۴ - ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 23
کد خبر: ۱۱۰۹۸۹

به گزارش راهبرد معاصر منابع خبری کره جنوبی از مرگ چون دو هوان، دیکتار پیشین این کشور خبر دادند. 

بر این اساس، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی ضمن تایید این خبر گفت:، چون دو هوان از مدت‌ها پیش دچار نوعی سرطان خون شده بود و در خانه خود تحت درمان بود که در نهایت امروز در سن ۹۰ سالگی در سئول درگذشت.

چون دو هوان که پیشتر فرمانده ارتش کره جنوبی نیز بود در سال ۱۹۸۰ به قتل عام تظاهرات کنندگان و طرفداران دموکراسی محکوم شد و بعد‌ها قرار اعدامش صادر شد. با این وجود، این حکم مدتی بعد به چند سال زندان تقلیل پیدا کرد.

چون دو هوان در اواسط دهه ۱۹۹۰ از کودتا برای نجات کشور از بحران سیاسی دفاع کرد و اعزام نیرو به گوانجو و قتل عام مردم را بر عهده نگرفت. چون دو هان در آن زمان در دادگاه اعلام کرده بود: اگر بار دیگر همان شرایط تکرار شود همان اقدام را انجام خواهم داد.

وی هشت سال از ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ رییس جمهور کره جنوبی بود که همگان این دوره را با خشونت و سرکوب‌های سیاسی گسترده به یاد دارند. وی همچنین در سال ۱۹۹۵ به اتهام شورش و خیانت در امانت در دادگاه متهم شد و پس از امتناع از حضور در دادگاه فرار و در نهایت در شهزر زادگاهش دستگیر شد.

در جریان محاکمه وی که مردم آن را "محاکمه قرن" می‌نامیدند وی و رییس جمهور پس از او به نام "رو تائه وو" به اتهام شورش، رشوه گیری و خیانت به کشور مجرم شناخته شدند و قضات دادگاه در آن زمان شهادت دادند که به قدرت رسیدن چون دو هوان از طریق ابزار‌ها و راه‌های غیرقانونی بود و خسارات‌های عظیمی به کشور و مردم کره جنوبی وارد کرده است.

پس از این دادگاه صد‌ها بازمانده و افسر نظامی سابق که علیه چون دو هوان شهادت داده بودند به طرز مشکوکی در گوانجو جان باختند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار