تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باقری کنی: ایران در جنگ ۱۲ روزه به بازدارندگی فعال دست یافت/ جمهوری اسلامی براحتی از موضوع زنگه‌زور نمی‌گذرد پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد برآورد اولیه خسارات ناشی از جنگ ۱۲ روزه؛ ۹۰ درصد از آسیب‌ها مربوط به شهر تهران است سپاه پاسداران: آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هرگونه تهدید و تعرض آمریکا و اسرائیل هستیم کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران/ دست موساد قطع شد سردار رادان: دشمن دنبال براندازی بود، اما در تحقق هدفش ناکام ماند علی‌اکبر احمدیان به دولت می‌رود سخنگوی سپاه: معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌نفع ایران تغییر کرده‌اند خراسان شمالی چهارشنبه تعطیل شد

برگ‌های برنده ایران در مذاکرات وین چیست؟

تیم مذاکره‌کننده ایرانی در حالی روز دوشنبه در وین با گروه ۱+۴ مذاکرات را برای رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا آغاز می‌کند که بحث دریافت خسارت و تضمین از آمریکا برای عدم خروج مجدد از برجام برگ‌های برنده‌ای است که در اختیار این تیم قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 27
کد خبر: ۱۱۱۳۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ روز دوشنبه هشتم آذر ماه شهر وین میزبان مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) با هدف رفع تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکاست.

 

به نظر می‌رسد که تیم مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات پیش رو ۲ برگ برنده در اختیار دارد یکی مطالبه خسارت از آمریکا و دیگری بحث تضمین.

 

در ۶ دور مذاکراتی که در پایان دولت دوازدهم در وین برگزار شد، هیأت ایرانی به بحث خسارت‌های وارده بعد از خروج آمریکا از برجام اشاره‌ای نکرد که این در حقیقت یکی از نقاط ضعف مذاکرات بود. پس از آن‌که آمریکا از برجام خارج شد، در سه سال اخیر تلاش زیادی را صورت داد تا اقتصاد ایران را متلاشی کند، ولی ایران به‌رغم همه این کارشکنی‌ها مقاومت کرده و اقتصادش را حفظ کرد. البته با این حال اقتصاد ایران به خصوص صنعت نفت مورد آسیب جدی قرار گرفت.

 

در همین خصوص نیز آمریکایی‌ها در گزارش‌هایی که رسماً منتشر کردند اعلام کردند که در این مدت، مانع انتفاع اقتصادی ۷۵ میلیارد دلاری ایران در حوزه نفت شده‌اند. البته براساس ارزیابی‌های ایران، خسارات وارده بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برآورد شده ولی متأسفانه این خسارات از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی مورد مطالبه قرار نگرفته است.

 

حال این مذاکرات در حالی قرار است روز دوشنبه در وین برگزار شود که در حال حاضر اعضای برجام فقط ایران و گروه ۱+۴ هستند و آمریکا نیز به دلیل خروج یکجانبه از این توافق، عملاً عضو توافق وین نیست. با توجه به اظهاراتی که از سوی دولت بایدن به گوش می‌رسد که خواستار بازگشت به توافق و عضویت در آن است، این امر مستلزم موافقت ایران و پنج کشور دیگر است و در صورت مخالفت ایران، آمریکا قادر به بازگشت مجدد به توافقی که از آن بیرون آمده، نیست. حال در مذاکرات پیش رو ایران بایستی بحث خسارات وارده در این مدت را به عنوان یکی از شروط بازگشت آمریکا به برجام از این کشور مطالبه کند.

 

مطالبه این خسارات، برگ برنده‌ای برای ایران است که می‌تواند در دستورکار تیم مذاکره‌کننده ایرانی قرار بگیرد.

 

علاوه بر بحث خسارت، موضوع تضمین، برگ برنده دیگری است که در اختیار تیم مذاکره‌کننده در مذاکرات پیش رو قرار دارد. تیم مذاکره کننده باید در این مذاکرات به طرف‌های مقابل که با آمریکا در تماس مستقیم هستند اعلام کند که اگر این کشور می‌خواهد به برجام برگردد باید تضمین کند که دوباره اقدام به خروج از برجام نمی‌کند. گرچه آمریکایی‌ها در حال حاضر رسماً اعلام کرده‌اند که نمی‌توانند چنین تضمینی را به ایران بدهند ولی این یکی از مواردی است که پیش‌بینی می‌شود تیم مذاکره‌کننده ایرانی بر آن تأکید کرده و خواستار دریافت ضمانت در این خصوص شود./فارس

ارسال نظر