گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

خرازی: شرکت‌های اروپایی هنوز هم می‌توانند از ایران نفت بخرند

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه شرکت‌های اروپایی هنوز هم می‌توانند از ایران نفت بخرند، گفت: برخی از آنها هیچ منافعی در آمریکا ندارند و به نظر می‌رسد که عدم خرید نفت از سوی آنها تصمیمی سیاسی است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 14
کد خبر: ۱۱۱۸۷
به گزارش  راهبرد معاصر ، سید کمال خرازی وزیر خارجه اسبق و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران که به پاریس سفر کرده، با «لوئی امبر» خبرنگار روزنامه لوموند گفت‌وگو کرد.

*اروپایی‌ها به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند

وی در پاسخ به این سؤال که برای چه شما تهدید می‌کنید از توافق هسته‌ای (برجام) خارج خواهید شد؟ عنوان کرد: هدف، نجات توافق هسته‌ای است به این معنا که ما می‌خواهیم آن را حفظ کنیم. ولی بر این اعتقاد هستیم که کشورهای اروپایی به وعده‌های خود عمل نکرده‌اند و ما به آنها دو ماه وقت می‌دهیم آن را انجام دهند. با این حال، تصمیم ما بر خلاف توافق هسته‌ای، که پیش بینی می‌کند ایران بتواند بخشی از تعهدات را در صورتی که شرکایش به تعهدات‌شان احترام نگذارند، نیست.  

خرازی در پاسخ به این سؤال که ایران دقیقا از اروپایی‌ها چه می‌خواهد؟ اظهار داشت: اروپا مکانیسمی به نام «اینستکس» ایجاد کرده است تا روابط تجاری‌اش با ایران، به رغم تحریم‌های بانکی آمریکایی حفظ شود. این مکانیسم در فرانسه ثبت شده، ولی اقدامی فراتر از آن انجام نشده است. ساختار متناظر این راهکار نیز، در ایران آماده کار است و همه مسئولان آن نیز در تهران منصوب شده‌اند. به نظر می‌رسد که دو ماه باید برای آغاز اولین نقل و انتقالات مالی کافی باشد.
خبرنگار لوموند با بیان اینکه اروپایی‌ها خرید نفت از ایران را متوقف کرده‌اند و اینستکس نیز به شما اجازه می‌دهد فقط محصولات و اقلام بشردوستانه دریافت کنید. از خرازی پرسید آیا این برای شما کافی است؟ که وی پاسخ داد: شرکت‌های اروپایی هنوز هم می‌توانند از ایران نفت بخرند. برخی از آنان هیچ منافعی در آمریکا ندارند و لذا ترسی از تحریم‌ها ندارند. ایتالیا و یونان خریدهای نفتی‌شان را متوقف کردند، در حالی که آمریکا برای آنها معافیت‌هایی را از تحریم‌ها قائل شده بود. این نشان می‌دهد که این تصمیم (به نخریدن نفت) سیاسی است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اضافه کرد: پرداخت‌های واریز شده در قالب « اینستکس» باید  به عنوان آغازی برای خریدهای ایران از اروپا باشد. گفته شده است که اینستکس در وهله اول برای این منظور خواهد بود که ایران بتواند اقلام دارویی و اقلام غذایی خریداری کند. این سخن برای ما رضایت بخش نیست. به این معنا که ما فکر می‌کنیم این راهکار باید اجازه دهد همه نوع نقل و انتقال صورت گیرد.

وی در خصوص این گفته خبرنگار لوموند مبنی بر اینکه «این خود شرکت‌ها هستند که مخالفت می‌کنند»، بیان کرد: بنابراین برای چه اروپا نیز متقابلا هیچ فشاری بر آمریکا اعمال نمی‌کند؟ اروپا باید از منافع خودش دفاع کند.

منبع : فارس
ارسال نظر