دیپلمات سابق ایرانی:امنیت مرزهای باکو و ایروان در امنیت مرزهای ایران اثرگذار است-راهبرد معاصر

دیپلمات سابق ایرانی:امنیت مرزهای باکو و ایروان در امنیت مرزهای ایران اثرگذار است

سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان گفت:بهبود روابط باکو و ایروان در امنیت مرزهای ایران اثرگذار است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 04
کد خبر: ۱۱۲۲۳۸

به گزارش راهبرد معاصر  یک دیپلمات سابق ایرانی گفته است که ایران همچنان قادر است از کریدور زنگه‌زور استفاده کند و امنیت مرزهای باکو و ایروان در تامین امنیت مرزهای ایران تاثیر بسزایی دارد.

به نوشته خبرگزاری «ترند نیوز» «محسن پاک آیین» سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان گفت که کریدور زنگه‌زور بخشی از کریدور مواصلاتی شرق به غرب محسوب می‌شود و احیای آن تاثیری بر مرز ایران و ارمنستان نخواهد داشت.

پاک‌آیین همچنین خاطرنشان کرد که مواضع مقامات ایران نیز نشان می‌دهد که تهران مخالف احیای جاده‌های سنتی به جای مانده از دوران اتحاد جماهیر شوروی نیست، بلکه حتی دید مثبتی به آن دارد.

این دیپلمات ایرانی افزود: «در صورت بهبود روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان و استفاده مسالمت آمیز از جاده‌های سنتی، امنیت منطقه افزایش می‌یابد و به این ترتیب شاهد احیای امنیت در مرزهای مشترک ایران با جمهوری آذربایجان و ارمنستان خواهیم بود.»

«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان اخیرا گفت ، دالان زنگزور (سیونیک) را اجرا خواهیم کرد، ارمنستان بخواهد یا نخواهد. اگر بخواهد، آسان‌تر حل خواهد شد و اگر نخواهد با زور حل خواهیم کرد. همانطور که من قبل از جنگ و در زمان جنگ گفته بودم خودتان با خوشی از اراضی ما گم شوید، در غیر این صورت شما را با زور بیرون می اندازیم. اینگونه نیز شد. سرنوشت دالان زنگه‌زور نیز همینطور خواهد شد.

مقام‌های باکو مدعی هستند که در جریان توافق آتش‌بس و طبق مفاد آن، بر سر یک مسیر زمینی برای اتصال جمهوری خودمختار نخجوان به جمهوری آذربایجان توافق شده است؛ این ادعای نادرست درحالی مطرح می‌شود که هیچ یک از بندهای این توافق ۹ بندی چنین الزامی را مشخص نمی‌کند.

در بند ۹ توافق مزبور که به آن استناد می‌شود، ارمنستان پذیرفته که مسیرهای بسته حمل و نقل بین بخش غربی جمهوری آذربایجان با جمهوری خودمختار نخجوان را باز کرده و امنیت حمل و نقل در مسیرهای مذکور را تضمین کند اما در هیچ کجای آن از ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ارمنستان با ایران که باعث حذف این مرز و محروم‌شدن ایران از دسترسی به مسیر ترانزیتی جمهوری ارمنستان می‌شود، حرفی زده نشده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر