بازی‌های مجازی برای افزایش نرخ ارز-راهبرد معاصر

بازی‌های مجازی برای افزایش نرخ ارز

بازی های مجازی دلالان ارزی برای افزایش نرخ ارز و ارتباط دادن مذاکرات بر اقتصاد کشور در چند روز گذشته مشهود است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 08
کد خبر: ۱۱۲۷۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ از دو روز گذشته کانال‌های تلگرامی با نرخ‌های مختلف، دلار را تا سقف ۳۱ هزار تومان رسانده اند در حالی که صرافی‌های رسمی خیابان فردوسی و سطح تهران تابلوی خود را با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان روشن کرده اند.

 

این افزایش قیمت‌های کاذب باعث شد که دوباره سری به بازار ارز بزنیم، مشاهدات میدانی از خیابان فردوسی نشان می‌دهد که دلالان دلار را ۳ هزار ۵۰۰ تومان گران‌تر از صرافی‌های رسمی به دست خریدار می‌رسانند. در این میان هم دلالان در شبکه های اجتماعی سعی در بالا بردن نرخ دلار و ایجاد قیمت‌های کاذب دارند.

 

نرخ دلار در صرافی‌ها ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است

علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته به شایعات درخصوص کمبود منابع ارزی واکنش نشان داده و می گوید: خوشبختانه امسال دسترسی بانک مرکزی و سیستم اقتصادی کشور به منابع ارزی، بهبود قابل ملاحظه ای داشته است. از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیش بینی من این است که در آینده نزدیک اوضاع رو به بهبود خواهد رفت.

 

مشکل اصلی در نوسانات چند روز گذشته این است که شبکه های اجتماعی در نرخ ها در بازار آتی فعالیت خود را افزایش داده و برای تغییر نرخ دلار بر "نرخ فردایی" تاکید دارند. بازارفردایی یا آتی در بسیاری از کشورها رواج داشته اما وجود دلالی و سو استفاده از آن برای فروش ارز در این روزها مشهود است.

 

زنگنه نماینده مجلس شورای اسلامی در صحن علنی روز گذشته به جمع آوری بازارهای فردایی سکه و ارز که منجر به افزایش نرخ سکه و ارز در یک ساعت می شود، تاکید کرد.

 

عده‌ای در تلاشند همراه با مذاکرات نرخ ارز را بالا ببرند
رئیس‌جمهور در جمع دانشجویان دانشگاه شریف گفت:خبر دقیق داریم عده‌ای شبانه روز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواسته های خود را به ملت تحمیل کنند.

 

وی گفت: دستگاه‌های اطلاعاتی پیگیر موضوع هستد. برخی از این افراد در داخل و برخی نیز در خارج از کشور در محافل و فضای مجازی و واقعی به دنبال بالا بردن قیمت ارز هستند.

 

سامانه ای جدید در راه است
این نوسانات در بازار ارز و ایجاد نرخ کاذب در بازار، ظهر امروز(16 آذرماه) علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی را هم به خیابان فردوسی کشاند.

 

او ضمن بازدید از صرافی‌های موجود در میدان فردوسی، گفت: نیازهای ارز قانونی مردم را به صورت کامل تامین می کنیم و منابع ارزی ورودی در بازارمتشکل ارزی در وضعیت مناسبی قرار دارد. در همین راستا به منظور دسترسی آسان تر مردم به حواله و اسکناس دلار، اصلاح قوانین و مقررات در برنامه و دستور کار بانک مرکزی قرار دارد. در جانب عرضه ارز مشکلی نداریم و روند تامین و عرضه در حال بهبود است.

 

صالح آبادی با تاکید بر این که منابع ارزی کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد، ادامه داد: درگاه فروش ارز به منظور تامین نیاز‌های خرد به ارز راه اندازی می شود. این درگاه تا دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و مردم با ورود به این درگاه نیاز خرد ارزی خود را اعلام و سپس با مراجعه به صرافی‌های مجاز ارز موردنیاز را دریافت می‌کنند.با راه اندازی سامانه فروش ارز صف‌های ایجاد شده در مقابل صرافی‌ها جمع خواهد شد.

 

روز گذشته (۱۶ آذرماه) نرخ ارز در صرافی ملی و بازار آزاد ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان قیمت گذاری شد.

بازی‌های مجازی برای افزایش نرخ ارز

بازی‌های مجازی برای افزایش نرخ ارز

 

 

درصورتی که بازارسازها و کانال های تلگرامی ارقام بالاتری را در این زمینه اعلام کرده اند.

 

 

بازی‌های مجازی برای افزایش نرخ ارز

رمز ارزها بازار ارز را کنترل می کنند!
کامران سلطانی زاده، رئیس سابق کانون صرافان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از مشکلاتی که در جهت دهی در بازار داریم این است که رمز ارزها و مخصوصا تتر تعیین کننده قیمت شده اند و از قیمت اسکناس پیشی گرفته اند؛ رمزارزها، مدیریت آن ها و جهت دهی به رمز ارزها توسط بانک مرکزی در چرخه رسمی صرافی های کشور می تواند در جلوگیری از تشنج در بازار به بانک مرکزی کمک کند.

 

بازدید میدانی رئیس کل بانک مرکزی در روز گذشته نیز، از جمله نظارت های میدانی این مسئول دولتی است. در این دیدار گفت و شنودی بین صالح آبادی و مردم نیز صورت گرفت.

 

گلایه های مردمی از این دیدار به تعیین نرخ ارز توسط کف خیابان بود که صالح آبادی اکیدا این موضوع را ساختگی خواند و گفت: نرخ های کف خیابان ساختگیست و معیار خرید ارز صرافی های رسمی و بازار متشکل ارزی است.

 

تجربه دستکاری نرخ در فضای مجازی و حتی خارج از کشور از شال های قبل نیز مشهود است. همین امر در پایان روز گذشته به انسداد ۷۰۰ حساب بانکی که در دلالی ارز دخیل بودند ختم شد. برخورد قاطع می تواند راهکاری اساسی برای اینگونه سوداگری ها باشد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار