تصادف زنجیره ای در اتوبان تهران–قم/ آمار مصدومان کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول وضعیت ذخایر سد‌های تهران بحرانی‌تر شد هشدار برف و باران برای ۲۰ استان بازداشت سرشبکه اصلی باند سودجویی ۵۰۰ میلیاردی از شرکت‌های معدنی و دولتی لغو اجرای طرح زوج و فرد از در منزل در تهران از پنجشنبه کارگروه اضطرار آلودگی هوا: تاکسی‌های اینترنتی باید طرح زوج و فرد را رعایت کنند وزیر علوم: آزمون جامع دکتری به طور کامل حذف نمی‌شود صندوق بازنشستگی: در یک سال گذشته تعداد حقوق‌بگیران ۲.۶ درصد افزایش یافته/ ۶۵ درصد این افراد مرد و ۳۵ درصد زن هستند غیرحضوری شدن مدارس آذربایجان شرقی در هفته آینده پلیس راهور دیر خبر داد، اما طرح زوج یا فرد بی‌توقف اجرا می‌شود دورکاری بانوان شاغل ادارات خوزستان در روز چهارشنبه به مناسبت روز زن اتوبوس و مترو در این روز رایگان شد هشدار بارش‌های سنگین در ۵ استان؛ بارش برف و باران در ۱۵ استان از فردا چهارشنبه مدارس نمونه دولتی حذف می‌شوند؟ هوا سرد می‌شود / باران تا جمعه در تهران ادامه دارد

مواد غذایی سرشار از ویتامین B ۲

ویتامین B ۲ یا ریبو فلاوین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که محل ذخیره عمده‌ای در بدن ندارد. ریبوفلاوین برای متابولیسم قندها، اسید‌های آمینه و چربی‌ها ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 15
کد خبر: ۱۱۳۷۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، ویتامین B ۲ یا ریبو فلاوین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که محل ذخیره عمده‌ای در بدن ندارد. ریبوفلاوین برای متابولیسم قندها، اسید‌های آمینه و چربی‌ها ضروری می‌باشد و این ویتامین سیستم حفاظت آنتی اکسیدانی را حمایت می‌کند.

ریبوفلاوین عمدتا از شیر استخراج می‌شود. کمبود ریبوفلاوین که "ariboflavinosis" نامیده می‌شود منجر به دژنره شدن سیستم عصبی، اختلال اندوکرین، کم خونی و اختلالات پوستی، التهاب زبان و دهان و حلق، زخم گوشه لب و نیز قرمزی و حساسیت چشم هامی شود. کمبود ریبوفلاوین در افراد الکلی، افراد مسن، دیابتی و سندروم روده‌ی تحریک پذیر رخ می‌دهد.

علائم کمبود آن ابتدا در بافت‌هایی که با گردش سریع دارند نظیر پوست و اپیتلیوم ظاهر می‌شود. این ویتامین در برابر نور کاملا تخریب می­شود.

میکروفلورای طبیعی کولون توانایی تولید ریبوفلاوین را نیز دارند. مقدار تولید ریبوفلاوین توسط میکروفلور به نوع غذای مصرفی بستگی دارد به طور مثال خوردن سبزیجات نسبت به گوشت تولید ریبوفلاوین را افزایش می­دهد. ریبوفلاوین برحسب میلی گرم اندازه گیری می‌شود. این ویتامین در غذا‌ها به شکل متصل به پروتئین به شکل FAD و FMN وجود دارد. سبزیجات برگ سبز که رشد سریع دارند، غنی از ریبوفلاوین می‌باشند. گوشت و محصولات لبنی مهمترین منبع تامین کننده ریبوفلاوین مردم آمریکا می‌باشند. بیش از نیمی از ویتامین در هنگام آسیاب کردن ازبین می‌رود. (نان‌ها و غلات در آمریکا با ریبوفلاوین غنی می‌شوند که بخش عمده‌ای از دریافت روزانه افراد را شامل می‌شود.)

ریبوفلاوین در برابر حرارت پایدار است، ولی به راحتی توسط قلیا‌ها و اشعه ماورابنفش تخریب می­شود. در پختن و فرآیند کردن نیز مقدار بسیار کمی از ویتامین تخریب می­شود.

بدلیل حساسیت ریبوفلاوین به مواد قلیایی افزودن جوش شیرین برای نرم کردن به نخود و لوبیا قسمت اعظم محتوای ویتامین را ازبین می­برد. پاکت شیر ساخته شده از کاغذ‌های مومی از ریبوفلاوین در برابر تخریب ناشی از نور خورشید محافظت می­کند.

علائم کمبود بعد از ماه‌ها محرومیت از ریبوفلاوین ایجاد می‌شود. علائم اولیه کمبود شامل ترس از نور (فتوفوبیا)، سوزش، خارش و اشک ریزش چشم، کاهش شفافیت بینایی، و درد و سوزش لب‌ها و زبان می‌باشد.

علائم پیشرفته‌تر کیلوز (شکاف و ترک خوردگی لب)، آنگولار استوماتیت (شکاف در پوست گوشه دهان-شقاق گوشه لب ها)، بثورات چرب در پوست چین بینی و دهانی، کیسه بیضه و ناحیه تناسلی زنان، زبان متورم ارغوانی (Magenta tongue)، افزایش رشد مویرگ‌ها اطراف قرنیه چشم و نوروپاتی محیطی را شامل می‌شود. شایان ذکر است کمبود ریبوفلاوین در کنار کمبود سایرویتامین‌ها در کاتاراکت نقش دارد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار