طرح جایگزین انتقال پایتخت کلید خورد هشدار قرمز؛ ۱۱ شهر در محاصره آلودگی پلمب یک تالار پذیرایی به علت مسمومیت غذایی بیش از ۷۰ نفر/ ماجرا چیست؟ ازدواج با اتباع غیرایرانی قانونی می‌شود اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای چالوس و هراز بحران دسترسی به انسولین / رنج مداوم بیماران دیابتی خدائیان: مردم باید از اطلاعات دستگاه‌ها مطلع شوند وضعیت ترافیک و شرایط جوی محورهای کشور پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ ‌آزادی موقت متهم پرونده موبایل موسوی با وثیقه سنگین هشدار هلال‌احمر درباره سیلاب در شمال کشور/ امدادگران به حالت آماده‌باش درآمدند جزئیات پرداخت ۴۳ همت از مطالبات بیمارستان‌های دولتی سال ۱۴۰۵ چند روز تعطیل رسمی دارد؟ وکیل: حکم اعدام «شریفه محمدی»، فعال کارگری، با تصمیم رئیس قوه قضائیه به سی سال حبس تبدیل شد توقیف محموله قاچاق دام آلوده در مازندران تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد

مواد غذایی سرشار از ویتامین B ۲

ویتامین B ۲ یا ریبو فلاوین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که محل ذخیره عمده‌ای در بدن ندارد. ریبوفلاوین برای متابولیسم قندها، اسید‌های آمینه و چربی‌ها ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 15
کد خبر: ۱۱۳۷۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، ویتامین B ۲ یا ریبو فلاوین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که محل ذخیره عمده‌ای در بدن ندارد. ریبوفلاوین برای متابولیسم قندها، اسید‌های آمینه و چربی‌ها ضروری می‌باشد و این ویتامین سیستم حفاظت آنتی اکسیدانی را حمایت می‌کند.

ریبوفلاوین عمدتا از شیر استخراج می‌شود. کمبود ریبوفلاوین که "ariboflavinosis" نامیده می‌شود منجر به دژنره شدن سیستم عصبی، اختلال اندوکرین، کم خونی و اختلالات پوستی، التهاب زبان و دهان و حلق، زخم گوشه لب و نیز قرمزی و حساسیت چشم هامی شود. کمبود ریبوفلاوین در افراد الکلی، افراد مسن، دیابتی و سندروم روده‌ی تحریک پذیر رخ می‌دهد.

علائم کمبود آن ابتدا در بافت‌هایی که با گردش سریع دارند نظیر پوست و اپیتلیوم ظاهر می‌شود. این ویتامین در برابر نور کاملا تخریب می­شود.

میکروفلورای طبیعی کولون توانایی تولید ریبوفلاوین را نیز دارند. مقدار تولید ریبوفلاوین توسط میکروفلور به نوع غذای مصرفی بستگی دارد به طور مثال خوردن سبزیجات نسبت به گوشت تولید ریبوفلاوین را افزایش می­دهد. ریبوفلاوین برحسب میلی گرم اندازه گیری می‌شود. این ویتامین در غذا‌ها به شکل متصل به پروتئین به شکل FAD و FMN وجود دارد. سبزیجات برگ سبز که رشد سریع دارند، غنی از ریبوفلاوین می‌باشند. گوشت و محصولات لبنی مهمترین منبع تامین کننده ریبوفلاوین مردم آمریکا می‌باشند. بیش از نیمی از ویتامین در هنگام آسیاب کردن ازبین می‌رود. (نان‌ها و غلات در آمریکا با ریبوفلاوین غنی می‌شوند که بخش عمده‌ای از دریافت روزانه افراد را شامل می‌شود.)

ریبوفلاوین در برابر حرارت پایدار است، ولی به راحتی توسط قلیا‌ها و اشعه ماورابنفش تخریب می­شود. در پختن و فرآیند کردن نیز مقدار بسیار کمی از ویتامین تخریب می­شود.

بدلیل حساسیت ریبوفلاوین به مواد قلیایی افزودن جوش شیرین برای نرم کردن به نخود و لوبیا قسمت اعظم محتوای ویتامین را ازبین می­برد. پاکت شیر ساخته شده از کاغذ‌های مومی از ریبوفلاوین در برابر تخریب ناشی از نور خورشید محافظت می­کند.

علائم کمبود بعد از ماه‌ها محرومیت از ریبوفلاوین ایجاد می‌شود. علائم اولیه کمبود شامل ترس از نور (فتوفوبیا)، سوزش، خارش و اشک ریزش چشم، کاهش شفافیت بینایی، و درد و سوزش لب‌ها و زبان می‌باشد.

علائم پیشرفته‌تر کیلوز (شکاف و ترک خوردگی لب)، آنگولار استوماتیت (شکاف در پوست گوشه دهان-شقاق گوشه لب ها)، بثورات چرب در پوست چین بینی و دهانی، کیسه بیضه و ناحیه تناسلی زنان، زبان متورم ارغوانی (Magenta tongue)، افزایش رشد مویرگ‌ها اطراف قرنیه چشم و نوروپاتی محیطی را شامل می‌شود. شایان ذکر است کمبود ریبوفلاوین در کنار کمبود سایرویتامین‌ها در کاتاراکت نقش دارد./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار