بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت سوئد سفیر ایران را احضار کرد پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد

تاکید امیرعبداللهیان به تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان

وزیر امور خارجه کشورمان گفت:امیدوارم در آینده نزدیک دولت فراگیر و شامل در افغانستان تشکیل شود تا نماینده این دولت فراگیر بتواند در نشست بعدی سازمان همکاری اسلامی حضور یابد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 19
کد خبر: ۱۱۴۲۷۲

به گزارش راهبرد معاصر حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که بامداد امروز (یکشنبه) در رأس هیأتی سیاسی به منظور شرکت در هفدهمین نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان وارد اسلام آباد شد، در این نشست شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی پس از شرکت و سخنرانی در این نشست در جمع خبرنگاران گفت: در نشست امروز در موضوع افغانستان، جمهوری اسلامی ایران چند پیشنهاد داشت که مهمترین پیشنهاد ایران این است که صندوقی نزد سازمان همکاری اسلامی ایجاد شود و همه کشورهای اسلامی در حمایت از مردم افغانستان و ارسال کمک‌های انساندوستانه به این کشور سهیم شوند.

وزیر خارجه بیان کرد: در قطعنامه پایانی قرار است این ایده به عنوان ابتکار عمل سازمان همکاری اسلامی مورد تایید و تصویب کشورها قرار بگیرد.

به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: در عین حال مسئله تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان در متن سخنرانی مورد تأکید قرار گرفت.

وی با بیان این‌که وزیر خارجه هیأت حاکمه موقت افغانستان در حاشیه کنفرانس فعلی در اسلام آباد حضور دارد، ولی چون نمی‌تواند دولت فراگیر را در افغانستان نمایندگی کند عملا کرسی افغانستان در نشست سازمان همکاری اسلامی خالی بود و فقط پرچم افغانستان نصب شده بود، اظهار داشت: من در سخنرانی خود ابراز امیدواری کردم که در آینده نزدیک دولت فراگیر و شامل در افغانستان تشکیل شود تا نماینده این دولت فراگیر بتواند در نشست بعدی سازمان همکاری اسلامی حضور یابد و دیدار با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و دیدار خیلی خوبی که با آقای عمران خان داشتیم از جمله برنامه‌هایی بود که داشتیم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در ادامه نیز با یکی از مقامات ارشد و عالیرتبه پاکستان دیدار خواهم داشت.

به گزارش فارس، وزیر خارجه در نشست امروز در اسلام آباد چهار پیشنهاد را برای کمک به مردم افغانستان به شرح زیر ارائه کرد:

نخست، کشورهای اسلامی، هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان و همه طرف‌ها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق کنند.

دوم، مردم افغانستان نیازمند کمک‌های فوری بشردوستانه هستند. تشکیل صندوق مالی بین کشورهای اسلامی برای این هدف ضروری است.

سوم، آزادسازی دارایی‌های مالی افغانستان یک ضرورت است.

چهارم، بی تردید دول عضو سازمان ملل متحد و دبیرکل آن می‌توانند نقش مهمی در کمک به تشکیل دولت فراگیر و کمک به مردم افغانستان ایفا کنند و مانع از بروز یک فاجعه انسانی جدید شوند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار