به گزارش راهبرد معاصر ، محمد قلیزاده در مراسم پرداخت خسارت بیمهگذاران زیاندیده حادثه آتشسوزی سرای ایکی قاپیلار بازار تاریخی تبریز با بیان اینکه اکثر علائم نشانگر آغاز آتشسوزی از بین رفته است، بیان کرد: آتشنشانی متخصص علت یابی حوادث آتشسوزی بوده و در طول هفته کارشناسان ما از محل حادثه بازدید کرده و هریک نظراتشان را اعلام کردند که پس از جمعبندی، از کارشناسان رسمی دادگستری نیز درخواست شد که آنان نیز موضوع را بررسی کرده و نظرشان را اعلام کنند.
وی در رابطه با جزئیات نظر کارشناسی آتشنشانی که به تأیید کارشناسان رسمی دادگستری نیز رسیده است، گفت: با توجه به آثار و شواهد موجود در محل، آتشسوزی در اثر اتصال سیمهای برق ضلع جنوبی ساختمان مغازههای مرکزی سرای دو دری بوده است که شرایط بعد از حریق و حرارت زیاد ناشی از حریق موجود در مغازهها، اطلاعرسانی دیرهنگام به سازمان آتشنشانی و وجود عوامل تسریع کننده آتش مانند اسپریها، پیک نیک و سیلندر گاز مایع و … همگی باعث از بین رفتن چیدمان محل حریق شدند، لذا تعیین تمامی عواملی که باعث اتصال برق شدند نیاز به بررسی از طریق کارشناسان دادگستری و متخصصان امر دارد.
وی افزود این گزارش توسط کارشناسان آتشنشانی اعلام شده و کارشناس برق دادگستری نیز این موضوع را تأیید کرده است و نتیجه گزارش دو کارشناس دیگر دادگستری نیز تا دو روز آینده اعلام میشود که آن را هم تقدیم فرمانداری خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: ساعت ۲۲:۱۵ آتشسوزی در بازار شمس به آتشنشانی گزارش شد که در گزارش مجدد اعلام شد آتشسوزی در بازار تاریخی تبریز اتفاق افتاده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تبریز ادامه داد: از بازاریان، نیروی انتظامی، سپاه، ارتش و… که کنار آتشنشانی بوده و زمینهساز مهار آتش در کمتر از پنج ساعت و جلوگیری از سرایت آن به سایر سراها شدند، تشکر میکنم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: تمامی مغازههای بازار تاریخی تبریز باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
زهرا ساعی در مراسم پرداخت خسارت بیمهگذاران زیاندیده حادثه آتشسوزی سرای ایکی قاپیلار بازار تاریخی تبریز با اشاره به ۳۵ مغازهی آسیب دیدهی بازار که فاقد بیمه هستند، بیان کرد: چرا باید فردی که کار اقتصادی میکند، محل کار خود را بیمه نکند؟ تلاش میکنیم از راههای مختلف نظیر اعطای تسهیلات کم بهره به این اصناف کمک کنید.
وی با بیان اینکه پرداخت خسارت توسط بیمه، آواربرداری و مرمت بازار تبریز مهم است، گفت: با توجه به اینکه در سال ۸۸ نیز سرای دو دری بازار تبریز دچار حریق شده بود، پیشگیری از وقوع آتشسوزی در بازار تاریخی تبریز بسیار حائز اهمیت بوده است.
ساعی بیان کرد: ضرورت دارد در این رابطه از تکنولوژی روز دنیا نظیر هشداردهندهها استفاده شود که این موضوع به استانداری اطلاع داده شده و به عنوان نماینده مردم آن را پیگیری خواهم کرد.
ساعی با بیان اینکه بازار تاریخی تبریز نبض تپنده اقتصاد آذربایجان است، تاکید کرد: افراد سرشناسی در این بازار فعالیت میکنند.