رونمایی از یک گاف بزرگ درباره استقلال و پرسپولیس-راهبرد معاصر

رونمایی از یک گاف بزرگ درباره استقلال و پرسپولیس

چیزی به حذف قطعی استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا در فصل پیش رو باقی نمانده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۰۶ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 27
کد خبر: ۱۱۵۳۴۵

به گزاش راهبرد معاصر؛ استقلال و پرسپولیس، دو تیم مطرح ایرانی، در آستانه حذف از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا قرار گرفته اند. مدارک مربوط به حرفه‌ای سازی این دو باشگاه از سوی AFC مورد تایید قرار نگرفته و به این دو باشگاه فقط تا عصر امروز، دوشنبه، مهلت داده شده است.

 

 سه ایراد اساسی که کنفدراسیون فوتبال آسیا از تیم‌های ایرانی گرفته مربوط به بدهی به اشخاص، بدهی مالیاتی و البته مالکیت مشترک است. در مورد این آخری حرف و حدیث زیادی وجود دارد، چون عنوان شده کنفدراسیون فوتبال آسیا از دولتی بودن این دو باشگاه مطرح ایرانی به تازگی بو برده و می‌داند که هر دو زیر نظر وزارت ورزش در این کشور اداره می‌شود.


با این حال اخیرا موردی رو شده که در نوع خود عجیب و البته جالب است؛ عنوان شده که دو تیم ایرانی از دهه ۹۰ تا کنون، مدارک مربوط به باشگاه‌های مربوطه را به عنوان تیم‌های خصوصی بارگذاری می‌کنند و حتی اسامی سهامداران این دو باشگاه هم ذکر کرده است. در واقع تیم‌های ایرانی برای اینکه بتوانند AFC را در این زمینه دور بزنند هر ساله مدارکی را بارگذاری کرده اند که نشان می‌دهد این دو تیم دولتی نیستند و خصوصی هستند. با این حال اتفاق مهمی که در این بین رخ داده این است که AFC، نهادی که تا سال پیش هم خبر از این موضوع نداشت، حالا از گاف پرسپولیس و استقلال در این پرونده خبردار شده و به همین دلیل آن‌ها را در آستانه حذف قرار داده است.

 

اینکه چه کسی این گاف را داده و جزئیات این پرونده چیست سوژه‌ای است که ایران ورزشی تقریبا مفصل به آن پرداخته است؛ در بخشی از این گزارش اینطور آمده است که «پرسپولیس و استقلال، اما تا همین سال گذشته به‌عنوان دو باشگاه خصوصی به کنفدراسیون فوتبال آسیا معرفی می‌شدند. از سال ۹۰ که سازمان لیگ مقدمات ثبت این دو باشگاه را در ثبت شرکت‌ها فراهم کرد، نام‌‎های محمد علی‌آبادی، منصور پورحیدری، امیدوار رضایی، علی فتح‌ا... زاده، خسرو دانشجو، به‌عنوان سهامداران باشگاه استقلال معرفی شدند. 

 

پرسپولیس البته زودتر و در چند مرحله اقدام به ثبت باشگاه به‌عنوان شرکت خصوصی کرده بودند. از کشمکش‌های اسماعیل وفایی با عباس انصاری‌فرد و امیر عابدینی در ثبت دو شرکت پیروزی و پرسپولیس که بگذریم، به مدارکی می‌رسیم که بر اساس آن باشگاه در شهریور ۸۳ به‌عنوان شرکت پرسپولیس ثبت شده است. بر اساس این مدارک سازمان تربیت بدنی به اضافه اسامی حجت‌الله خطیب، سید ضیاالدین شجاعی برهان، ابراهیم آشتیانی، محمدحسین دادکان، محمدرضا زادمهر، جعفر کاشانی و سیدحمید پورمحمد گل‌سپیدی به‌عنوان سهامداران پرسپولیس معرفی شدند.


دو باشگاه هم هر سال مدارک مربوط به همان شرکت‌های ثبت شده را در سامانه AFC بارگذاری می‌کردند. حتی با وجود اینکه هر سال وزرای ورزش با تأکید بر لزوم خصوصی‌سازی این دو باشگاه به ماهیت دولتی‌شان صحه می‌گذاشتند، اما باز هم مدارک بارگذاری مورد تأیید قرار می‌گرفت. حالا سؤال اساسی اینجاست که چه اتفاقی باعث لو رفتن این مدارک صوری شده است؟


برخی نمایندگان ایران در کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام می‌کنند که گزارش‌های رسیده از سوی طلبکاران این دو باشگاه که علی‌رغم رضایت دادن، به پول خود نرسیده‌اند، باعث حساس شدن AFC روی مالکیت مشترک آن‌ها شده است.


کاظم اولیایی، اما معتقد است که مصاحبه مدیرعامل باشگاه استقلال در واکنش به ضمانتنامه بانکی که باید در ازای عقد قرارداد با بازیکنان خارجی به سازمان لیگ ارائه می‌داد، باعث لو رفتن ماهیت دولتی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس شد. همانجا که او تأکید داشت که به دلیل دولتی بودن استقلال و پرسپولیس، بانک‌ها ضمانت‌نامه‌ای به این دو باشگاه ارائه نمی‌کنند. بحثی که البته در ماجرای تبلیغات محیطی هم ادامه‌دار شد و دو باشگاه نتوانستند ضمانتنامه بانکی ارائه کنند و بنابراین نشان دادند که فعالیت‌های مالی‌شان مطابق قانون تجارت بین‌الملل نیست.»/ فرارو

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار