به گزارش راهبرد معاصر، سید ابراهیم رئیسی در بدو ورود به استان قم با اشاره به روز نهم دی و با بیان اینکه قم شهر جهاد و اجتهاد و بصیرت و بصیرت آفرینی است، گفت: تاریخ قم نشان میدهد که در طول انقلاب و قبل از انقلاب مردم قم همواره در مبارزه با ستم و ظلم و در حمایت از انقلاب اسلامی پیشتاز بودهاند.
رئیس جمهور افزود: قم به عنوان خواستگاه انقلاب اسلامی و معارف اسلامی همواره مورد توجه بوده و امروز نیز مورد توجه خاص دولت است.
وی با اشاره به مشکلات استان قم ادامه داد: قبل از آغاز سفر استانی گروهی را مأمور کردیم تا با حضور در این استان ضمن مشورت با مسؤولان و علما، مشکلات استان را احصاء کنند.
رئیسی با بیان اینکه پروژههای نیمه تمام قم مانند فرودگاه این استان باید به سامان برسد تصریح کرد: برنامهای را تدوین کردهایم تا در زمان کوتاه پروژههای نیمه تمام این استان به سرانجام برسد.
موضوع مسکن استان قم، دیگر مسئلهای بود که رئیس جمهور به آن اشاره و تأکید کرد: حل معضل مسکن قم جزء برنامههای این سفر است و در نظر داریم از ظرفیتهای این استان برای حل این مشکل استفاده کنیم.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز در ادامه برنامههای سفر به قم در دیدار با فعالان فرهنگی و اجتماعی این استان گفت: سازوکاری را طراحی میکنیم که بتوان از طریق آن از نظرات و تجربیات اهالی فرهنگ و جهادگران عرصههای اجتماعی استفاده کرد.
رئیس جمهور افزود: ماموریت دولت، ایجاد تحول با محوریت اجرای عدالت در جامعه است و مسیر تحول با استفاده از ظرفیتهای کشور به خوبی طی خواهد شد.
رئیسی با تاکید بر اینکه در جایی که اخلاص، برنامه و حضور مردم باشد، کارها به خوبی انجام خواهد شد، اظهار داشت: در چهار دهه گذشته، اقدامات مهمی برای پیشرفت کشور انجام شده، اما عقب ماندگیهایی هم وجود دارد که باید جبران شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه کار سلیقهای دوام ندارد، اظهار داشت: برای عبور از کار سلیقهای باید توجه جدی به نقش حوزههای علمیه به خصوص حوزه علمیه قم شود؛ زیرا نگاه حوزههای علمیه به مسائل، نگاه واقعی و جهانی است و نگاه عالمان و فقیهان حوزه علمیه میتواند نسخههای ارزشمندی برای دولت ایجاد کند.
رئیسی با اشاره به برخی نظرات مطرح شده درباره بانکداری اسلامی، زنان و خانواده و آسیبهای اجتماعی گفت: بسیاری از این نظرات ارزشمند هستند که باید با کمک مردم، اجرایی و عملیاتی شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره حضور دو دههای بیش از چهار میلیون افغانستانی در کشور گفت: برای حل مشکل اتباع غیرایرانی در کشور، باید کار متمرکزی صورت گیرد.
آیتالله رئیسی، مسائل زنان و خانواده را جزو اولویتهای دولت دانست و گفت: آسیبهای اجتماعی دغدغهای است که باید با کمک حوزههای علمیه راهکارهایی برای حل آنها ارائه شود، زیرا فقه ما غنی است و برای مسائل روز پاسخ دارد و ما دفتر دولت در حوزه علمیه قم را فعال خواهیم کرد.
رئیس جمهور با اشاره به برخی ضعفها در ادارات و وزارتخانه تصریح کرد: در دولت سیزدهم سند تحول دولت را آماده کردیم که لایحه بودجه ۱۴۰۱ مبتنی بر این سند تحول تدوین شده است.
رئیسی درباره هماهنگی تیم اقتصادی دولت هم گفت: ممکن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد، اما تیم اقتصادی دولت در عمل و اجرای تصمیمات اقتصادی، هماهنگ عمل میکند.
رئیس جمهور با اشاره به هجمههای صورت گرفته به دولت سیزدهم گفت: متاسفانه نقاط قوت این دولت را با عملیات روانی، نقاط ضعف جلوه میدهند و برای مثال در حالی که این دولت به دور از فامیلبازی تشکیل شده، اما تلاش میکنند طور دیگری آن را به مردم معرفی کنند. یا در موضوع کاهش نرخ رشد تورم که در آمار ماههای اخیر دیده میشود، سعی میکنند این نقطه قوت را در اذهان، نقطه منفی معرفی کنند.
رئیسی اعتماد مردم را پشتوانه مهم دولت توصیف کرد و گفت: دشمنان میخواهند ادراکی ایجاد کنند که امکان حل مشکلات کشور وجود ندارد، اما حتما میتوان مشکلات را حل کرد.
رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه قم به لحاظ جغرافیایی با ۱۷ استان ارتباط دارد و باید به عنوان یک استان محوری نقش آفرینی کند گفت: باید با همت مدیران و جوانان استان کار قم پیگیری شود و به ظرفیتهای مهم این استان که شامل معادن و صنایع و نیروی انسانی فعال و جوان است توجه ویژه شود.
برنامههای سفر رئیس جمهور به قم از زیارت بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) آغاز شد.
مراسم رسمی استقبال از آیت الله رئیسی در بدو ورود وی به شهر مقدس قم، با حضور سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم، آیت الله سید محمد سعیدی، تولیت حرم حضرت معصومه (س)، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان و شماری دیگر از مسئولان ارشد استان در حرم بانوی کرامت برگزار شد.
سفر هیات دولت در روز پنجشنبه اختصاص به مسائل قم دارد و موضوع هایی، چون اشتغال، آب، مسکن و مسائل اجتماعی و شهری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وزرای جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، راه و شهرسازی، همچنین انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس جمهور را در این سفر همراهی میکنند و قرار است در برنامههای مختلفی همچون بازدید از طرحهای عمرانی حضور یابند./فارس