تهران چهارشنبه ۲۲ مرداد تعطیل است؟ دختر شهید سرلشکر باقری: شدت انفجار در حادثه اخیر به حدی بود که گاو صندوق منزل به حیاط همسایه پرتاب شد/ هیچ چیزی از خانه باقی نماند استاندار ایلام: تردد از مرز مهران به ۲ میلیون نفر رسید وزیر کشور: دولت مصمم است اختیارات لازم را به استانداران تفویض کند پزشکیان: کریدور زنگزور آن چیزی نیست که در خبر‌ها بزرگنمایی شده؛ خواسته‌های ایران رعایت شده است مهاجرانی: حذف ۴ صفر از پول ملی به تصویب دولت رسید/پول اصلی، واحد بزرگتر «تومان» و واحد خُردتر «ِقران» خواهد بود تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باقری کنی: ایران در جنگ ۱۲ روزه به بازدارندگی فعال دست یافت/ جمهوری اسلامی براحتی از موضوع زنگه‌زور نمی‌گذرد پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد

رحیم زارع:هدف بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی ۸ درصدی است

به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق هدف بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی ۸ درصدی استو
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۳ - ۱۳ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 03
کد خبر: ۱۱۶۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: دولت اختصاص ۳ هزار و ۴۶۱ میلیارد تومان به سرمایه گزاری را در بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی کرده تا بتواند رشد اقتصادی ۸ درصدی را تحقق بخشد. رحیم زارع در جمع خبرنگاران، گزارش نوبت عصر دوشنبه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ را قرائت و خاطرنشان کرد: با توجه به مباحثی که امروز پیش بردیم، احتمالا فردا بتوانیم تصویب کلیات بودجه ۱۴۰۱ را در معرض رای نمایندگان بگذاریم.

وی با بیان اینکه جلسه امروز عصر ما در رابطه با ارز بود، خاطرنشان کرد: ارز ۴۲۰۰ در لایحه دولت کلا حذف شده و به ازای آن، ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گزاری و اشتغال در اختیار استان ها گذاشته شده است. صندوق کارآفرینی امید به صندوق پیشرفت و عدالت ایران تغییر نام می دهد و این منابع در این صندوق قرار خواهد گرفت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی از بررسی بحث اختصاص قیر رایگان به وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، مدارس، بسیج شهرداری ها و دهیاری ها خبر داد و افزود: بحث تورم و پایه پولی از دیگر مسائل مورد بحث در جلسه امروز کمیسیون تلفیق بود.

زارع از بررسی موضوع درآمدهای نفتی در جلسه امروز خبر داد و گفت: ۴۰ درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی می رود که ۲۰ درصد آن را دولت استقراض می کند. ۱۴.۵ درصد آن به وزارت نفت اختصاص می یابد. ۴۵.۵ درصد این درآمد نیز به دولت اختصاص می یابد.

وی با بیان اینکه تورم امسال بیش از ۴۹ درصد بود، خاطرنشان کرد: راهکارهای کاهش تورم در سال آینده بررسی شد که موضوع افزایش ۲۸ درصدی تورم در صورت ماندن ارز ترجیحی مطرح شد که با حذف آن، دنبال تورم ۷ درصدی هستیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق، تمرکز بر اولویت ها، برنامه محوری و اصلاح ساختار بودجه را رویکرد بودجه ۱۴۰۱ عنوان کرد و افزود: حذف تسهیلات تکلیفی بانک ها، افزایش سرمایه بانک های دولتی و کاهش بدهی بانک ها به دولت از دیگر برنامه های دولت در بودجه است. بر اساس تبصره ۱۶، دولت نظرش این است که بانک ها به نوعی با همدیگر در این مورد توافق کنند.

زارع با اشاره به کاهشی بودن رشد اقتصادی و نوسانات متعدد آن در سال های اخیر، خاطرنشان کرد: مثبت شدن رشد اقتصادی و ثبات در اقتصاد از دیگر برنامه های دولت در بودجه ۱۴۰۱ است. افزایش تولید و اشتغال و سرمایه گزاری که در چهار سال اخیر منفی بوده نیز از دیگر برنامه‌هاست.

وی گفت: دولت هم برای سرمایه گزاری ۳ هزار و ۴۶۱ میلیارد تومان پیش بینی کرده که ۹۰۷ هزار میلیارد تومان از این مبلغ را قرار است بانک ها بدهند. ۵۶۲ هزار میلیارد تومان را بازار سرمایه، ۲۵۲ هزار میلیارد تومان از آن را بودجه عمومی، ۴۳۵ هزار میلیارد تومان از آن را شرکت ها، ۱.۵ میلیارد دلار از آن را صندوق توسعه ملی، ۱۸۱ هزار میلیارد تومان از آن را بخش خصوصی، ۸۰۰ میلیون دلار از آن را منابع خارجی تامین خواهند کرد تا بتوانیم به سمت رشد اقتصادی ۸ درصدی برویم.

این نماینده مجلس گفت: در رابطه با بهره مالکانه که سال آینده ۴۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده، دولت تا الان ۱۷ هزار میلیارد تومان وصول داشته است. درآمد حاصل از بهره مالکانه و فروش مازاد دارایی ها و مازاد مالیات استان ها برای اشتغال و رشد اقتصادی همان استان در اختیار صندوق پیشرفت و عدالت قرار می گیرد.

زارع در رابطه با طرح های اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان ها توضیح داد: طرح های اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان ها از ۳۲ هزار میلیارد تومان به ۱۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده و چهار برابر شده و در مجموع اعتبارات استان ها نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۰۸ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: اعتبارات آب هم که در سال ۱۴۰۰، ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده، ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان شده است. ۱۰ هزار میلیارد تومان هم به شبکه ملی ارتباطات اختصاص یافته است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: در مجموع، نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری در سال ۱۴۰۱، ۱۸ درصد پیش بینی شده است. در حالی که امسال ۱۴ درصد بود. اینها موضوعاتی بود که امروز بررسی شد و انشاالله احتمالا فردا سه شنبه رای گیری می کنیم و موافقان و مخالفان در این مورد صحبت خواهند کرد./ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار