افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا و خطر تهدید کننده پیک جدید امیکرون-راهبرد معاصر

افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا و خطر تهدید کننده پیک جدید امیکرون

دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید با تاکید بر اقدامات پیشگیرانه نسبت به اقدامات درمانی گفت: هم اکنون باید از ایجاد موج جدید پیشگیری کنیم، چون اگر موج اُمیکرون به وجود بیاید، اقدامات بعدی موفقیت آمیز نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۲۰ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 10
کد خبر: ۱۱۷۱۴۶

به گزارش راهبردمعاصر، پیام طبرسی، دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص وضعیت فعلی کشور در برابر سویه اُمیکرون به برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران گفت: این سویه در تمام دنیا موجی ایجاد کرده و ما هم متاثر از این سویه هستیم فقط باید بتوانیم دامنه موج و شدت عوارض این سویه را کنترل کنیم. تاکنون بیش از ۴۶۰ مورد اُمیکرون در کشور گزارش شده که حدود ۸۵ مورد آن متعلق به تهران است. این اعداد دقیق نیستند و با افزایش تست‌ها نمونه‌ها هم بیشتر می‌شود.

وی افزود: به هر ترتیب ویروس در گردش است و برای کنترل آن باید دُز سوم واکسن را تزریق کرده و دستورالعمل‌های بهداشتی اعم از زدن ماسک و رعایت فاصله فیزیکی را انجام داد.

طبرسی با تاکید بر این موضوع که خطر پیک جدید بواسطه حضور سویه اُمیکرون به شدت تهدیدکننده است گفت: این سویه سرایت پذیری بالا و گردش زیادی دارد و می‌تواند تعداد مبتلایان را به صورت تصاعدی افزایش دهد. در هفته گذشته افزایش نسبی در مراجعه به اورژانس‌ها داشته ایم که امیدواریم این وضعیت موقتی باشد. هم اکنون باید از ایجاد موج جدید پیشگیری کنیم، چون اگر این موج به وجود بیاید، اقدامات موفقیت آمیز نخواهد بود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه آمار مبتلایان کرونایی و آمار مرگ و میر رو به کاهش هستند تصریح کرد: مراجعه بیماران تنفسی آنفلوآنزا و سرماخوردگی به اورژانس‌ها افزایش پیدا کرده، ولی آنچه تهدیدکننده است سویه اُمیکرون است که می‌تواند از کنترل خارج شده و منجر به موج جدید شود.

طبرسی در خصوص سویه‌های جدید کرونا گفت: قدرت انتشار سویه موجود در فرانسه بالا نبود و به همین جهت مورد توجه سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفت. اماترکیب دوبیماری کرونا و آنفلوآنزا سویه جدیدی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است یک فرد به صورت همزمان به دو ویروس مبتلا شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا اُمیکرون با تست پی سی آر قابل تشخیص است؟ چون بسیاری از پزشکان تست کرونا را توصیه نمی‌کنند گفت: این سویه با تست قابل تشخیص است. اتفاقا در حال حاضر به تست نیاز بیشتری داریم تا بتوانیم وضعیت اپیدمی را بررسی کنیم. در حال حاضر کیت تشخیص اُمیکرون به مقدار کافی وجود دارد و در صورتیکه آمار مبتلایان افزایش یابد تعداد بیشتری تامین خواهد شد.

دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید با اشاره به درگیری بیشتر اطفال با این سویه گفت: درصد ابتلاء کودکان با این سویه بیش از سویه‌های قبلی است.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به اینکه آیا افرادی که برای دُز ۱ و ۲ واکسن‌های آسترازنکا یا اسپوتنیک تزریق کرده اند می‌توانند برای دُز سوم از همین واکسن‌ها استفاده کنند تاکید کرد: هنوز مطالعات"MIX&MATCH" دنیا نشان نداده است که برای دُز سوم از چه واکسن‌هایی در برابر دُزهای اول و دوم باید استفاده کرد که بهترین ترکیب باشد. توصیه بر این است که دُز سوم تزریق شود و نوع آن زیاد مهم نیست. به ویژه اینکه آمار تزریق دُز سوم در کشورمان بسیار پایین است و در صورت ایجاد موج احتمالی جدید کرونا بواسطه سویه اُمیکرون با مشکل مواجه خواهیم شد؛ بنابراین کسانی که موعد تزریق دُز سوم آن‌ها فرا رسیده حتما باید به سرعت این دُز را تزریق کنند.

وی تاکید کرد: برای تزریق دُز سوم هیچ ممنوعیتی برای هیچ واکسنی نداریم.

طبرسی در ادامه این گفتگوی رادیویی در پاسخ به اینکه آیا مولنوپیراویر و پکسلووید وارد پروتکل‌های درمانی کشور شده اند یا خیر؟ اظهار داشت: نتیجه گزارش‌های اولیه از مطالعات مولنوپیراویر بر روی بیماران کرونایی از کاهش ۵۰ درصدی مرگ و میر و بستری خبر می‌داد. وقتی مطالعات به پایان رسید این اثر بخشی به ۳۰ درصد کاهش یافت و پس از آن مشخص شد اثر این دارو بر روی افرادی که قبلا واکسن زده و سابقه ابتلاء به کرونا داشته و یا دیابتیک بودند حتی کمتر از دارونما بوده است به همین جهت استفاده از آن محدود شد.

وی درخصوص تولید داروی پکسلووید در کشور گفت: پس از محدود شدن استفاده از داروی مولنوپیرواویر، داروی پکسلووید با اثربخشی ۸۷ درصدی در کاهش آمار بستری و مرگ و میر مورد توجه قرار گرفت. پس از بررسی در کمیته علمی و تشخیص و درمان کووید، بنابراین شد تا شرکت‌های داروسازی به سمت تولید پکسلووید بروند. هنوز در هیچ کجای دنیا این قرص به میزان زیاد ساخته نشده، اما به محض فراهم شدن آن در داخل کشور، مجوز مصرف آن در کمیته علمی بررسی خواهد شد، ولی مولنوپیراور در دستورالعمل‌های درمانی نیست.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص سویه دلتا کرونا که در کشور قبرس مشاهده شده گفت: این سویه‌ها قابل توجه نیستند بلکه باید در ابتدا قدرت انتشار و سرایت پذیری و بیماری زایی یک سویه قابل توجه باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر