به گزارش راهبرد معاصر، مهری نیک بین، متخصص بیماریهای عفونی درباره تاثیرات باران و رطوبت روی ویروس کرونا گفت: کرونا از خانوادهای بزرگ ویروسهاست که موجب بیماری تنفسی مانند سرماخوردگی میشود. بیشتر افراد در برههای از زندگی خود به کروناویروسها آلوده میشوند، اما شدت علائم بیماری معمولا خفیف تا متوسط هستند. در برخی موارد، ویروسها میتوانند موجب بیماریهای دستگاه تنفسی تحتانی مانند ذات الریه و برونشیت شوند.
او افزود: این ویروسها در سراسر جهان بین حیوانات شایع هستند، اما تنها تعداد معدودی از آنها بر انسان تاثیر میگذارند. کروناویروسها به ندرت میتوانند تکامل یافته و از حیوان به انسان منتقل شوند. این شرایط درباره کرونا ویروسهای مسبب سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و سندرم حاد تنفسی شدید (SARS-CoV) رخ داد که هر دو مورد به واسطه علائم شدید خود شناخته شده هستند.
نیک بین درباره تاثیرات باران و رطوبت بر کرونا بیان کرد: اصلا باران و رطوبت موجب تکثیر، تولید و یا حتی جلوی روند رشد این ویروس را نمیگیرد. تنها میتوان با رعایت نکات بهداشتی و ماندن در منزل تا حدودی جلو پیشرفت آن را گرفت، زیرا شیوع بیماری بیشتر در محلهایی که تجمع مردم زیاد است، افزایش مییابد. این نوع بیماری علائمی نداشته و میتواند به سرعت تکثیر پیدا کند./برنا