لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم

امیرعبداللهیان عازم پکن شد

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات چینی و در رأس یک هیأت عالیرتبه سیاسی راهی چین شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۳ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 13
کد خبر: ۱۱۷۵۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بنا به دعوت «وانگ یی» همتای چینی و به منظور گفت‌وگو با مقامات چین، امروز (پنجشنبه) در رأس یک هیأت بلند پایه سیاسی، راهی پکن شد.


بررسی روابط دوجانبه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین گفت‌وگو در‌باره موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله دستورکارهای سفر رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران به چین است.

 

این نخستین سفر امیرعبداللهیان به چین بعد از تصدی این سمت است. وزیر خارجه چین نیز اوایل فروردین ماه سالجاری به منظور امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین به تهران سفر کرده بود. آنگونه که بعد از امضای این سند اعلام شد سند مذکور در راستای صلح، ثبات و توسعه منطقه‌ای و بین‌المللی تدوین شده و لذا در مخالفت با هیچ طرف ثالثی و یا برای مداخله در امور هیچ کشوری نیست. این سند یک نقشه راه برای همکاری‌های جامع دو کشور ایران و چین بوده و لذا حاوی هیچ قراردادی نیست.

 

 امیرعبداللهیان و وانگ یی در حاشیه نشست سران سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان با یکدیگر دیدار کرده بودند و در این مدت نیز چند بار به صورت تلفنی و یک بار هم به صورت مجازی با یکدیگر به بحث و تبادل نظر درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخته بودند.

 

براساس اعلام «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار است ۲۴ دی ماه (۱۴ ژانویه) با «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین در این کشور دیدار کند.

 

پیش از این «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی روز دوشنبه ۲۰ دی ماه با خبرنگاران از سفر آخر هفته امیرعبداللهیان به پکن بنا به دعوت همتای چینی خبر داد و درباره سند جامع همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و اقدامات عملیاتی در حوزه صنعت و نفت و گاز نیز خاطرنشان کرد: آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه آخر این هفته به دعوت «وانگ یی» همتای چینی خودش عازم چین است و موضوعات مختلفی را در دستورکار برای گفت‌وگوها داریم و نقشه راه ۲۵ ساله یکی از این موضوعات است.

 

 سفر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به چین را می‌توان گامی در راستای تحکیم و تقویت مناسبات راهبردی دو کشور خواند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار