سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

طالبان: مدارس دختران را در سال نو باز می‌کنیم

طالبان: مدارس دختران را در سال نو باز می‌کنیم سخنگوی طالبان در گفتگو با آسوشیتدپرس ابراز امیدواری کرده که در سال جدید تحصیلی، تمام مکاتب دخترانه باز شوند. این در حالی است که پس از روی‌کار آمدن طالبان در بیشتر مناطق، دختران بالای کلاس ششم از رفتن به مکتب محروم شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۲۶ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 16
کد خبر: ۱۱۷۸۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفته که وزارت معارف در تلاش است در سال جدید تحصیلی تمام مکاتب دخترانه را فعال سازد.

مجاهد آموزش دختران را مساله‌ای مرتبط به ظرفیت عنوان کرده و گفته است دختران و پسران در مکاتب بر اساس جنسیت از هم تفکیک شوند.

وی افزوده: «بزرگ‌ترین مانع تاکنون یافتن یا ساختن خوابگاه‌های کافی است تا دختران بتوانند در حین رفتن به مکتب در آنجا اقامت کنند. در مناطق پرجمعیت، داشتن کلاس‌های درسی جداگانه برای پسران و دختران کافی نیست – ساختمان‌های مدرسه جداگانه مورد نیاز است.»

سخنگوی طالبان همچنین گفته‌است: «ما مخالف آموزش نیستیم.»

مقررات طالبان در مورد آموزش دختران تاکنون نامنظم بوده و از ولایتی به ولایت دیگر فرق می‌کند. دختران بجز در چند ولایت از ۳۴ ولایت کشور، اجازه بازگشت به کلاس‌های درس بالاتر از کلاس ششم در مدارس دولتی را نداشته‌اند. در کابل، پایتخت، دانشگاه‌ها و واحد‌های خصوصی بدون وقفه به کار خود ادامه داده‌اند. اکثر این دانشگاه‌ها و واحد‌های خصوصی کوچک هستند و دختران و پسران همیشه از هم جدا بوده‌اند.

اما ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «ما تلاش می‌کنیم تا سال آینده این مشکلات را حل کنیم» تا مدارس و دانشگاه‌ها باز شوند.

این در حالی‌است که پس از روی کار آمدن طالبان محدودیت‌های مختلفی در زمینه کار، فعالیت، آموزش و حتی سفر زنان ایجاد شده‌است.

رویکرد طالبان در چند ماه اخیر همواره با اعتراضات گسترده زنان و دختران همراه بوده و با توجه به محدودیت‌هایی که طالبان در برابر زنان وضع کرده، اکنون هم به نظر نمی‌رسد زنان به وعده‌های طالبان باور کنند.

افزون بر آن، هزاران معلم زن پس از این تصمیم طالبان بیکار شده‌اند که به گفته خود آن‌ها در شرایطی دشوار به سر می‌برند و به وعده‌های طالبان هم اعتمادی ندارند./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار