تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

تشنج میان پاکستان و طالبان بر سر دیوار مرزی

یک کارشناس مسائل شبه قاره خاطرنشان کرد: با توجه به مساله ایجاد دیوار مرزی دیورند وضعیت مناسبات پاکستان و طالبان متشنج است گرچه پاکستان امیدوار است بعد از این مساله درباره سایر مسائل با طالبان کار کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۰۶ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 27
کد خبر: ۱۱۵۳۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، پیر محمد ملازهی درباره تحولات اخیر مربوط به افغانستان و تنش هایی که بین پاکستان و طالبان ایجاد شده اظهار داشت: واقعیت این است که پاکستان انتظار داشت طالبان خط مرزی دیورند را به رسمیت بشناسد، این خط مرزی در سال ۱۸۹۳ زمانی که بریتانیا در هند مسلط بود طی توافقی به امضا رسید و حدود ۲۵۰۰ کیلومتر مرزی است که امروز وارثش پاکستان است.

 وی تصریح کرد: پاکستان در زمان اشرف غنی شروع به ایجاد دیوار مرزی برای امنیتی ساختن برخی مناطق کرد، اما از وقتی طالبان روی کار آمد به رغم انتظارات پاکستان، زیر بار ایجاد این دیوار مرزی نرفت حتی برخوردی میان مرزداران پاکستان و افغانستان هم پیش آمد.

این کارشناس مسائل شبه قاره همچنین بیان کرد: با توجه به مخالفت طالبان با ایجاد دیوار مرزی درگیری بین نیرو های مرزی اتفاق افتاد و پاکستان هم یکسری مناطق و پاسگاه را مورد هدف قرار داد و همین مساله موجب شد تا طالبان واکنش نشان داده و دیوار را تخریب کردند.


ملازهی ادامه داد: در سطح بالاتر مذاکراتی شکل گرفت و مساله متوقف شد لذا تشنج در مرز های دو کشور وجود دارد، علاوه بر آن طالبان مدعی است که داعش در افغانستان از طریق پاکستان حمایت می شود. در نتیجه بین مناسبات پاکستان و طالبان وضعیت متشنج است گرچه پاکستان امیدوار است بعد از مساله خط دیورند درباره سایر مسائل با طالبان کار کند.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین با بیان این که پاکستان به دنبال فراهم کردن زمینه برای شناسایی رسمی طالبان نیز است، گفت: پاکستانی ها نمی خواهند خودشان به تنهایی اقدامی انجام دهند و صرفا تایید قطر یا عربستان هم کافی نیست آن ها درصدد هست تا کشور های اسلامی و همسایه افغانستان نیز طالبان را به رسمیت بشناسند.

وی تصریح کرد: در واقع طالبان منتظر هستند ببینند دنیا و کشور های منطقه چگونه آن ها را به رسمیت می شناسند، روس ها و چینی ها تلویحی به رسمیت می شناسند، سازمان ملل هم که به تدریج تصمیماتی برای کمک رسانی گرفته، لذا در مجموع شرایط، طالبان روی همه این عوامل حساب کرده اند./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار