جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است!

تشنج میان پاکستان و طالبان بر سر دیوار مرزی

تشنج میان پاکستان و طالبان بر سر دیوار مرزی یک کارشناس مسائل شبه قاره خاطرنشان کرد: با توجه به مساله ایجاد دیوار مرزی دیورند وضعیت مناسبات پاکستان و طالبان متشنج است گرچه پاکستان امیدوار است بعد از این مساله درباره سایر مسائل با طالبان کار کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۰۶ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 27
کد خبر: ۱۱۵۳۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، پیر محمد ملازهی درباره تحولات اخیر مربوط به افغانستان و تنش هایی که بین پاکستان و طالبان ایجاد شده اظهار داشت: واقعیت این است که پاکستان انتظار داشت طالبان خط مرزی دیورند را به رسمیت بشناسد، این خط مرزی در سال ۱۸۹۳ زمانی که بریتانیا در هند مسلط بود طی توافقی به امضا رسید و حدود ۲۵۰۰ کیلومتر مرزی است که امروز وارثش پاکستان است.

 وی تصریح کرد: پاکستان در زمان اشرف غنی شروع به ایجاد دیوار مرزی برای امنیتی ساختن برخی مناطق کرد، اما از وقتی طالبان روی کار آمد به رغم انتظارات پاکستان، زیر بار ایجاد این دیوار مرزی نرفت حتی برخوردی میان مرزداران پاکستان و افغانستان هم پیش آمد.

این کارشناس مسائل شبه قاره همچنین بیان کرد: با توجه به مخالفت طالبان با ایجاد دیوار مرزی درگیری بین نیرو های مرزی اتفاق افتاد و پاکستان هم یکسری مناطق و پاسگاه را مورد هدف قرار داد و همین مساله موجب شد تا طالبان واکنش نشان داده و دیوار را تخریب کردند.


ملازهی ادامه داد: در سطح بالاتر مذاکراتی شکل گرفت و مساله متوقف شد لذا تشنج در مرز های دو کشور وجود دارد، علاوه بر آن طالبان مدعی است که داعش در افغانستان از طریق پاکستان حمایت می شود. در نتیجه بین مناسبات پاکستان و طالبان وضعیت متشنج است گرچه پاکستان امیدوار است بعد از مساله خط دیورند درباره سایر مسائل با طالبان کار کند.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین با بیان این که پاکستان به دنبال فراهم کردن زمینه برای شناسایی رسمی طالبان نیز است، گفت: پاکستانی ها نمی خواهند خودشان به تنهایی اقدامی انجام دهند و صرفا تایید قطر یا عربستان هم کافی نیست آن ها درصدد هست تا کشور های اسلامی و همسایه افغانستان نیز طالبان را به رسمیت بشناسند.

وی تصریح کرد: در واقع طالبان منتظر هستند ببینند دنیا و کشور های منطقه چگونه آن ها را به رسمیت می شناسند، روس ها و چینی ها تلویحی به رسمیت می شناسند، سازمان ملل هم که به تدریج تصمیماتی برای کمک رسانی گرفته، لذا در مجموع شرایط، طالبان روی همه این عوامل حساب کرده اند./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار