جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش قرعه کشی ایران خودرو آغاز شد + آمار تالار شیشه‌ای قرمز شد/ یازدهمین افت پیاپی بازار سرمایه طلای بورسی از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند مدیرکل صمت استان تهران: امسال سال سختی برای بخش صنعت است دستور بانک مرکزی برای فعالیت شبانه‌روزی ۴ بانک مجوز پرواز هواپیما‌های MD به نجف صادر شد

ماجرای مالیات جدید سایپا چیست؟

مالیات نقل و انتقالات، مورد جدیدی است که اخیرا در قرارداد خودروهای سایپا اضافه شده. ماجرای مالیات سایپا چیست و چرا شامل خریداران محصولات ایران خودرو نشده است؟
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۲۶ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 16
کد خبر: ۱۱۷۹۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ آنگونه که اخیرا رسانه‌ها گزارش داده‌اند، ثبت‌نام‌کنندگان فروش نقدی سایپا متوجه بند جدید مالیات نقل و انتقال در صورت‌حساب خود شده‌اند. ماجرا چیست؟

 

هفته گذشته معاون سازمان امورمالیاتی اعلام کرده بود از کارخانه‌های سازنده و یا مونتاژ کننده داخلی و یا واردکنندگان خودرو در نخستین انتقال به خریداران مالیات دریافت می‌شود و این طرح برای اولین بار از سوی شرکت سایپا به اجرا درآمده است.

 

به گفته محمد مسیحی، واردکنندگان و کارخانه‌های سازنده و مونتاژ کننده انواع خودرو، باید از تاریخ ۱۳ دی نسبت به پرداخت مالیات نقل و انتقال موضوع این ماده بر اساس ماخذ مذکور در تبصره (۱) ماده (۲۸) قانون موصوف، به نرخ یک درصد برای انواع خودرو‌های تولید داخل و دو درصد برای انواع خودرو‌های وارداتی اقدام کنند.


چرا فقط سایپا؟
هاشم حکمه، مدیر روابط عمومی سایپا در این مورد به تجارت‌نیوز توضیح داد: اخذ مالیات نقل و انتقالات از مشتری مصوبه‌ای است که دولت تعیین کرده است.

او افزود: شرکت سایپا نیز شروع‌کننده این طرح است و به زودی سایر شرکت‌های خودروسازی و مونتاژکننده آن را اجرایی می‌کنند.



امیرحسن کاکایی، کارشناس حوزه خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: وزیر اقتصاد اخیرا اعلام کرده است که دولت در نظام مالیاتی به سراغ ۱۰ الی ۱۵ هزار نفری می‌رود که سرمایه‌ای در دست دارند و از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.

 


او ادامه داد: مالیات‌گیری بهترین روش حکومت‌داری در قرن ۲۱ است. احتمالا در آینده شاهد مالیات‌های جدیدی نیز خواهیم بود اما باید نکاتی را در این مورد در نظر گرفت.

 

کمبود بودجه و فشار بر مردم
کاکایی افزود: دولت با کمبود بودجه مواجه است و می‌خو‌اهد کسری خود را تامین کند. اما چرا همیشه قانون شامل بخشی عامه جامعه که مشکلات خاص خود را دارند، می‌شود و بر کسانی که قدرت در دست دارند فشاری وارد نمی‌کند؟

 

او ادامه داد: قیمت خودرو به دلیل تورم در کشور بسیار بالا است. اما دولت از فردی که خودروی گران تورمی را مصرف می‌کند مالیات می‌گیرد.

 

کاکایی تاکید کرد: دولت باید تلاش کند در این زمینه سراغ بزرگانی برود که مالیات نمی‌پردازند.

 

این کارشناس صنعت خودرو گفت: مجلس اگر حتی چهار درصد از ثروتمندان جامعه زیر ذره‌بین قرار بگیرند دیگر نیازی به فشار آوردن بر عموم جامعه نیست.

 

کاکایی توضیح داد: با وجود این اقدام شرکت‌های خودروسازی مانند ایران‌خودرو و سایپا برای گرفتن مالیات بر نقل و انتقالات قانونی است./ تجارت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار