عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها در 1401 چگونه تغییر می‌کند؟

با توجه به مصوبه روز گذشته هیئت دولت مبنی بر کاهش نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها و بازگشت آن به نرخ سال جاری، ۹۴ هزارمیلیاردتومان از منابع تبصره ۱۴ کاهش خواهد یافت و سازمان برنامه‌وبودجه باید هر چه سریعتر نسبت به تغییر در مصارف این تبصره بودجه اقدام کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۲۷ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 17
کد خبر: ۱۱۸۱۰۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  روز گذشته در جلسه هیأت دولت مصوب شد که فرمول محاسبه نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها مانند سال 1400 محاسبه و اعمال گردد.

 

همچنین نرخ گاز سوخت پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و صنایع پایین دستی، مجتمع‌های احیای فولاد و مصارف مربوط به یوتیلیتی شامل برق، آب، اکسیژن و غیره آنها، معادل 40 درصد نرخ خوراک گاز پتروشیمی می‌باشد. همچنین صنایع سیمان و سایر صنایع معادل 10 درصد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تعیین می‌گردد.

 

در نتیجه سازمان برنامه و بودجه معادل کاهش در منابع ناشی از این تصمیم، می‌بایستی به صورت کاهش در مصارف تبصره (14) اعمال کند.

 

موضوع افزایش نرخ گاز پتروشیمی‌ها یکی از نکات مهم لایحه بودجه سال 1401 بود که بر بازار بورس نیز تاثیرگذار است. دولت از محل اصلاح نرخ گاز 94 هزار میلیارد تومان درآمد در تبصره 14 در نظر گرفته بود. طی این مدت پتروشیمی‌ها فشار زیادی به دولت وارد کردند تا این نرخ جدید در سال آینده اجرایی نشود.

 

در نتیجه و با توجه به مصوبه هیئت وزیران در حال حاضر 94 هزار میلیارد تومان از منابع تبصره 14 کاسته شده و سازمان برنامه و بودجه باید هر چه سریعتر نسبت به کاهش مصارف این تبصره مهم بودجه اقدام کند.

 

گفتنی است که مجموع منابع و مصارف تبصره 14 برابر 471 هزار میلیارد تومان بوده که با این مصوبه هیئت دولت 94 هزار میلیارد تومان کسری دارد. مصارف تبصره 14 شامل موارد مهمی مانند جبران اصلاح نرخ کالاهای اساسی، یارانه درمان، یارانه نقدی و غیرنقدی، اجرای طرح معیشت و کاهش فقر مطلق خانوارها می‌شود که در جدول زیر قابل مشاهده است (مبلغ به هزار میلیارد تومان):

 

با توجه به اهمیت مصارف تبصره 14، لازم است که سازمان برنامه و بودجه هر چه سریعتر نسبت به تغییراتی که در این تبصره رخ خواهد داد شفاف‌سازی کند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار