غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

کمیته هماهنگی شیعیان عراق گزینه نخست وزیری معرفی می‌کند

منابع مطلع اعلام کرده اند که مقتدی الصدر رهبر جریان صدر موافقت کرده است که نامزد کمیته شیعیان در لیست نامزدهای منصب نخست وزیری قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۱ - ۲۷ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 17
کد خبر: ۱۱۸۲۱۱

به گزارش راهبرد معاصر یک منبع در کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) گفت که این کمیته برای نخست وزیری عراق، گزینه معرفی خواهد کرد.

این منبع به خبرگزاری شفق نیوز گفت که مقتدی الصدر رهبر جریان صدر نیز موافقت کرده است که نامزد کمیته شیعیان در لیست نازمدهای منصب نخست وزیری قرار گیرد.

وی تأکید کرد: «صدر از نامزدی محمد توفیق علاوی برای نخست وزیری ممانعت نکرده است و در لیست نامزدها، مصطفی الکاظمی نیز حضور دارد».

این منبع گفت که هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح، علاوی را به الصدر پیشنهاد کرده است و سران چارچوب هماهنگی نیز مخالف این اقدام العامری نیستند.

وی تصریح کرد، پس از تصمیم دادگاه فدرال درباره جلسه نخست پارلمان، سران چارچوب هماهنگی و جریان صدر توافق کردند که یک نامزد معین برای تشکیل دولت معرفی کنند.

در همین ارتباط، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولة القانون بر یکپارچگی احزاب کمیته هماهنگی تاکید کرد و گفت: این احزاب به گفت‌وگوهای خود با جنبش‌ها و بقیه احزاب سیاسی ادامه می‌دهد تا ضمن تقویت پیوندهای اعتماد بین شرکای سیاسی، تلاش‌ها برای دستیابی به اهداف ملی مشترک و تشکیل دولتی توافقی که خواسته‌های ملت عراق را جامه عمل بپوشاند، یکپارچه شوند.

طی روزهای اخیر در بحبوحه تنش‌های سیاسی جاری در عراق و رایزنی‌های گروه‌های سیاسی برای تشکیل دولت، حملاتی علیه مقرهای برخی احزاب و همچنین پایگاه‌ها و سفارت آمریکا در عراق انجام شد که بسیاری از سیاستمداران عراقی این عملیات‌ها را مشکوک و در راستای ایجاد اختلاف میان گروه های شیعی در تشکیل کابینه آتس این کشور دانستند.

طبق اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق، فراکسیون «صدر»، وابسته به مقتدی صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف «تقدم» (که از بزرگترین ائتلاف اهل سنت محسوب می‌شود) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم، ائتلاف «دولت القانون» به رهبری نوری مالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم قرار گرفتند./فارس

ارسال نظر