واریز ۲۷ هزار میلیارد از منابع مرحله چهارم کالابرگ/ میزان کالابرگ دهک‌های اول تا سوم تغییر کرد؟ زمان ثبت‌نام برای شرکت در پیش‌فروش سکه اعلام شد + شرایط ثبت نام جزئیات واریز مرحله چهارم وام ضروری ۵۰۰ میلیونی بازنشستگان قیمت سکه‌های پیش فروش اعلام شد / سکه ۱۰ میلیون تومان ارزانتر از بازار پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۴ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۴ / دلار ۱۰۲ هزار تومان شد ​​وزارت کار برای ثبت نام در طرح اتصال پوشاک اطلاعیه صادر کرد ایران چک ۵۰ هزار تومانی جدید آمد آخرین جزئیات فروش و واگذاری سهام برای پرداخت معوقات بازنشستگان پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان حداقل‌بگیر آغاز شد آزادراه تهران - شمال بسته شد؛ مسدودی ۵ روزه برای تعمیرات پیش بینی قیمت دلار ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ / دلار ریزشی شد+ قیمت انواع ارزها پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ / سکه ۴ میلیون تومان عقب‌نشینی کرد سقوط ۳.۵ میلیون تومانی سکه / طلای ۱۸ عیار ۲.۹ درصد کاهش یافت/ آخرین نرخ دلار در بازار اعمال شرایط جدید صدور و تعداد برگ دسته چک از هفته آتی + جدول

ماهانه ۴ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم

رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: پیش‌بینی می کنیم میزان صادرات غیرنفتی کشور در سال جاری به ۴۸ میلیارد دلار برسد که نسبت به سال گذشته ۱۲ میلیارد دلار افزایش خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 25
کد خبر: ۱۱۹۳۸۵

به گزارش راهبرد معاصر سیدحمید حسینی، رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام و تاثیر مثبت آن در صنعت پتروشیمی وجود دارد؛ آنچه بخش خصوصی  از دولت انتظار دارد، حکمرانی خوب است، به گونه‌ای که همه منتفع شوند و مشارکت مردم و ذی‌نفعان نیز در تصمیمات مورد پذیرش قرار بگیرد.

وی افزود: در قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار تأکید شده که دولت برای تصمیم‌گیری، از نظرات ذی‌نفعان به خصوص اتحادیه و فعالان صنعتی استفاده کند اما این مهم، محقق نمی شود؛ در حال حاضر فروش اتحادیه در قالب ستاد مبارزه با قاچاق کنترل می‌شود اما زمانی که دستورالعمل این رویه بازنگری می‌شود، اتحادیه به عنوان بزرگترین تشکل بخش خصوصی در حوزه فرآوردهای نفتی در این بازنگری حضور ندارد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی تصریح کرد" بارها برای حل این موضوع نامه‌نگاری کردیم اما تاکنون پاسخی دریافت نشده؛ موضوع دیگر قانون و شفافیت است؛ با توجه به این که تعارض منافع مانع شفافیت می‌شود باید به این مساله توجه ویژه‌ای شود؛ همچنین نهادها باید پاسخگو باشند که با تغییر و تحولات اخیر و تغییرات ساختاری شاهد این مساله نیستیم.

وی ادامه داد: در ساختار جدید وزارت صمت، هیچ چارتی برای صنایع پایین دستی پیش بینی نشده است و نمی‌دانیم مسائل مربوط به صنایع پایین دستی را باید با کدام دفتر یا معاونت مطرح کنیم.

حسینی با بیان اینکه "امسال به طور متوسط ماهانه 4 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته‌ایم"، گفت: پیش‌بینی می کنیم میزان صادرات غیرنفتی کشور در سال جاری به 48 میلیارد دلار برسد که نسبت به سال گذشته 12 میلیارد دلار افزایش خواهد داشت.

وی افزود: بیشترین حجم صادرات، مربوط به پلیمرها بوده که 3 میلیارد و 770 میلیون دلار را به خود اختصاص داده، همچنین 2 میلیارد دلار متانول، یک میلیارد و 320 میلیون دلار اوره و کمتر از 655 میلیون دلار ارزش صادرات آروماتیک بوده است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به برنامه مجلس برای تغییر قیمت خوراک، سوخت و مالیات پتروشیمی‌ها خاطر نشان کرد: دولت برای تامین هزینه‌های خود در بودجه سال آینده، پتروشیمی کشور را با افزایش قیمت سوخت، خوراک و حذف معافیت مالیاتی دچار آسیب کرده است؛ به طوری که بر اساس آمار، تنها پتروشیمی‌هایی که بالاترین مصرف گاز را دارند، حاشیه سود آنها 50 درصد بوده و برای پتروشیمی‌هایی که مصرف گاز آنها کاهش یافته، حاشیه سود نیز با کاهش شدیدی رو به رو شده است، همچنین برای پتروشیمی‌های پلیمری نیز تنها 10 درصد حاشیه سود وجود دارد.

وی ادامه داد: دولت و مجلس گمان می‌کنند که پتروشیمی‌ها درآمدهای نجومی دارند، قیمت خوراک و سوخت و مالیات را افزایش داده و این در شرایطی است که در این وضعیت، نه تنها پتروشیمی‌ها ضرر می‌کنند بلکه بستری نیز برای فرار سرمایه ایجاد می شود.

رییس اتحادیه صادر کنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی اذعان داشت: روز گذشته در کمیسیون تلفیق بودجه مطرح شده که معافیت مالیاتی قیر، متانول و پلی اتیلن برداشته شود که با این شرایط به سوی تعطیلی واحدهای پتروشیمی پیش خواهیم رفت.

وی افزود: پیشتر صحبت از مهاجرت نخبگان مطرح بود، بعد به مهاجرت صاحبان حرفه رسیدیم و اکنون به نظر می رسد به دوران مهاجرت فعالان صنعتی برسیم؛ در امارات زمینی برای ساخت شهرک صنعتی درنظر گرفته شده و تمامی زیرساخت‌های آن ایجاد شده و به فعالان صنعتی ایران اعلام شده که می‌توانند با دریافت زمین رایگان و پرداخت تسهیلاتی برابر با 90 درصد نیاز سرمایه گذاری، اقدام به احداث کارخانه در امارات کنند./تسنیم

کلمات کلیدی: پتروشیمی صادرات
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار