تکذیب شایعه اعزام نیروهای آمریکایی برای جنگ با ایران

وزیر دفاع موقت آمریکا روز پنجشنبه شایعات مطرح‌شده در برخی رسانه‌ها در خصوص طرح پنتاگون برای اعزام هزاران نظامی به منطقه غرب آسیا را تکذیب کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 23
کد خبر: ۱۱۹۷۴

به گزارش راهبرد معاصر ،  «پاتریک شاناهان»، وزیر دفاع موقت آمریکا شایعات مطرح‌شده در برخی رسانه‌های آمریکایی درباره طرح پنتاگون برای اعزام هزاران نیرو به منطقه غرب آسیا برای مقابله با ایران را تکذیب کرد.

 

شاناهان که در جمع خبرنگاران پنتاگون حضور داشت گفت گزارش‌های منتشرشده درباره طرح اعزام ۵۰۰۰ نیرو به خاورمیانه برای مقابله با ایران نادرست هستند. وی گفت: «نه خبری از اعزام ۱۰۰۰۰ نیرو هست نه ۵۰۰۰ نیرو. این گزارش‌ها دقیق نیستند.»

 

شاناهان همچنین اضافه کرد: «درباره اعداد مبالغه می‌شود. شما منابع خوب زیادی در اختیار دارید؛ ولی چیزی که به شما می‌گویم این است که این منابع اطلاعات صحیحی در اختیارتان قرار نمی‌دهند.»

 

«سی‌ان‌ان»، «آسوشیتدپرس»، «وال‌استریت‌ژورنال» و برخی از دیگر رسانه‌های آمریکا پنجشنبه گزارش دادند مقام‌های پنتاگون قرار است طرحی در خصوص اعزام چندین هزار نظامی به خاورمیانه را تقدیم مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا کنند.

شاناهان، علی‌رغم تکذیب این گزارش‌ها تأیید کرد که پنتاگون قصد دارد برای «محافظت از نیروهای آمریکایی» شمار نیروهای خود در منطقه غرب آسیا را افزایش دهد.

 

او گفت: «در حال حاضر مشغول بررسی این هستیم که آیا کاری هست که بتوانیم برای محافظت از نیروهایمان در منطقه انجام دهیم؟ ممکن است نیاز به اعزام نیروی بیشتر باشد.»

 

سه مقام آمریکایی پیش از این در واکنش به گزارشی از نیویورک‌تایمز که مدعی شده بود پنتاگون اعزام ۱۲۰ هزار نیرو به خاورمیانه برای مقابله با ایران را بررسی می‌کند به تشریح دلایلی پرداختند که نشان می‌دهد در پنتاگون طرحی برای مقابله با ایران تنظیم نشده است.

 

نشریه تایم به نقل از این سه مقام نظامی، تدوین هر گونه طرحی برای مقابله با ایران را رد کرده و نوشته بود اعزام نیرو به منطقه حتی در سطح محدود فرایندی بسیار پیچیده و مستلزم تهیه فهرستی موسوم به TPFDL (فهرست مرحله‌بندی‌شده استقرار نیروها) است که تهیه آن ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

 

مقام‌های نظامی آمریکا تصریح کردند که چنین فهرستی تهیه نشده، ضمن آنکه در پنتاگون هیچ تعاملی با کشورهای منطقه در خصوص میزبانی از نیروها و تجهیزات آمریکا صورت نگرفته است.

 

دولت آمریکا در تازه‌ترین اقدام خود برای اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران، صحنه‌آرایی نظامی برای القای وضعیت جنگ را در دستور کار قرار داده است.

«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند هفته پیش اعلام کرد ارتش آمریکا برای «مقابله با تهدید ایران» ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.

 

با این حال، اندکی بعد معلوم شد که این ناو طبق برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده روانه منطقه شده است.

دو رسانه آمریکایی پنجشنبه هفته گذشته (۲۶ اردیبهشت‌ماه) در گزارش‌هایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ» برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده‌ و نوشته‌اند او از تلاش‌های خودسرانه برخی از مشاورانش برای القای اینکه آمریکا در آستانه درگیری نظامی با ایران قرار گرفته، ناخرسند است.

 

«سی‌ان‌ان» به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.

 

واشنگتن‌پست هم به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنش‌ها را ترجیح می‌دهد و خواستار گفت‌وگوی مستقیم با سران ایران است.

 

برخی تحلیل‌گران از طرف دیگر ادعاهایی نظیر آنچه در گزارش این دو رسانه مطرح‌شده را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیت‌های میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفت‌وگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی می‌کنند.

 

این تحلیلگران معتقدند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفت‌وگو و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.

 

از این منظر، دولت آمریکا با اعزام ناو و بمب‌افکن به منطقه هدفی فراتر از راه انداختن نوعی جنگ روانی و در نهایت تحت فشار قرار دادن ایران دنبال نمی‌کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار