خطیب زاده: خط قرمز ما در مذاکرات رفع تحریم است-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

خطیب زاده: خط قرمز ما در مذاکرات رفع تحریم است

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره روند مذاکرات وین گفت: ایران انتظار دارد که تصمیم‌های ضروری به ویژه در واشنگتن اتخاذ شده باشد، موضوع رفع تحریم‌ها و انتفاع ایران خط قرمز ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 07
کد خبر: ۱۲۱۱۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در ابتدا گفت: ملت ایران یک بار دیگر پیروزی انقلابی را جشن می‌گیرند که غلبه باور و اعتماد به نفس یک ملت بر رژیم مستبدی بود که تحت حمایت قدرت‌های خارجی قرار داشت. در شرایطی که جهان درگیر جنگ سرد و رقابت بین دو ابرقدرت بود انقلاب اسلامی ما به عنوان مسیر سوم و مدلی تازه از حکمرانی ظهور کرد. در عرصه بین‌المللی هم انقلاب ملت ایران ندای عقلانیت، استقلال و رد مداخله و سلطه خارجی بود. ایران از ابتدا در کنار مظلومان عالم ایستاد. ایران در منطقه غرب آسیا به بازیگری غیرقابل چشم پوشی و لنگری برای صلح و ثبات تبدیل شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: قدرت‌های خارجی در این مسیر مشکلات زیادی برای ملت ایران ایجاد کردند از جنگ هشت ساله تا کارزار‌های تروریسم اقتصادی و ... همه آن‌ها تلاش کردند نهضت مردمی ما را به شکست بکشانند، ولی اراده ملت ما قوی‌تر از توطئه‌های آن‌ها بوده و هست.

وی گفت: اکنون که ۴۳ سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد باید بر همه روشن شده باشد که مسیر ارعاب ملت‌ها شکست خورده است و هنوز باعث تاسف است که برخی دولت‌ها از جمله آمریکا به این فشار‌ها ادامه دارند. امروز در وین این دولت‌ها با یک آزمون روبرو هستند.


سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مذاکرات ایران و ۱+۴ درباره احیای برجام گفت: امروز در وین دولت‌های غربی با یک آزمون مواجه هستند، تکرار سیاست‌های گذشته نتیجه مشابهی خواهد داشت. آن‌ها می‌توانند مسیر متفاوتی را که نتیجه متفاوتی داشته باشد انتخاب کنند، توپ در زمین آنهاست.

هیات مذاکرات ایرانی فردا عازم وین خواهد شد

هیأت مذاکراتی ایران که چند روزی برای مشورت‌های لازم در تهران بود، ان‎شاءالله فردا عازم وین خواهد بود. انتظار است همه هیأت‌ها فردا برگردند. جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد تصمیمات لازم و ضروری در طرف‌های مقابل به ویژه واشنگتن اتخاذ شده باشد. موضوع رفع تحریم‌ها و انتفاع ایران از ابعاد اقتصادی برجام بسیار کلیدی و خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است.

انتظار ما این است هیأت‌ها و از جمله آمریکا با دستورالعمل روشن برای عمل به تعهدات در راستای برجام و رفع تحریم برگردد. امیدواریم آنچه به عنوان اظهارات مثبت شنیده می‌شود در عمل تبدیل به تعهدات شود.

مقامات آمریکا باید بدانند هزینه تصمیمات مخرب و غلط و از جمله خروج غیرقانونی از برجام را از جیب ملت ایران نمی‌توانند بپردازند. باید اعتماد ملت ایران را کسب کنند و از مسیری که رفتند برگردند. منتظر می‌مانیم در وین این تغییر رفتار را به صورت عملی ببینیم.

اروپایی‌ها در حوزه برجام بی عملی‌های مفصل و مکرر داشتند و تنها راه این است که به اعتراف خودشان به دقت عمل کنند.

وی با اشاره به اقدام آمریکا در بازگرداندن بخشی از معافیت‌های تحریمی برنامه هسته‌ای ایران گفت: آنچه که امروز انجام شده بخش بسیار کوچکی و آن هم در حوزه خواست آمریکا بوده است. آمریکا تصمیم گرفته در حوزه‌ای که خودش می‌خواهد اقداماتی را انجام دهد. اینها مواردی نیست که ارزش پرداختن جدی داشته باشد. آنچه که مهم است این است که تیم آمریکایی با دستورکار مشخص و با اخذ تصمیم‌های ضروری به وین برگردد. امروز موقعیتی است برای آمریکا که به جای فرافکنی، با دستور کار مشخص و تصمیمات لازم در حوزه رفع تحریم به وین بیایند.

امروز که با شما صحبت می‌کنم چارچوب توافق و چشم انداز متنی توافق مشخص است. اینکه با چه تصمیماتی برمی‌گردند نشان می‌دهند که ما چه زمانی می‌توانیم به توافق برسیم.

زمان توافق را پاسخ‌های آمریکا به موارد رفع تحریم‌ها و سرعت طرف‌های مقابل در گفتگوها تعیین می‌کند.



اعتراض ایران به انگلیس

سخنگو در خصوص دادگاه نمایشی لندن هم گفت: هر نمایشی کارگردان و بازیگرانی دارد و برخی برای آن صحنه و تماشاچی را فراهم می‌کنند. وارد بازی های نمایشی نمی شوم.

آنچه در این جا مهم است، این است که دولت و مقامات انگلیس باید بدانند که لندن را به صحنه تمرکزی در اقدامات ضد مردم ایران و همچنین آماده کردن این فضاهای مسموم تبدیل کردند.

لندن باید تصمیم بگیرد که می‌خواهد تا چه زمانی به این رفتار خود بر ضد ملت ایران ادامه دهد. رفتارهای انگلیس مسبوق به سابقه است.

هیچ دولت مسئولی این‌چنین رفتار خصمانه‌ای را در دستورکار خود قرار نمی‌دهد که فضاهایی را برای رسانه‌هایی که سر در آخور تروریست‌ها دارند و بر ضد ملت ایران توطئه‌های شبانه‌روزی دارند، آماده کند.

اعتراضات جدی خود را به مقامات انگلیسی اعلام و گفته‌ایم این رفتاهاری نابخردانه متناسب با عمل مسئولانه یک دولت در نظام بین‌الملل نیست.

وی همچنین درخصوص سوال در زمینه اقدام برخی رسانه‌های معاند ازجمله بی بی سی فارسی علیه زبان فارسی؛ گفت: برخی تلاش‌ها و دسیسه‌ها و توطئه‌ها بر علیه مردم بزرگ ایران در جریان است و امر جدیدی نیست. نیت آنهایی که این دسیسه‌ها را می‌کنند بر کسی پوشیده نیست. آنها وارد جنگی شدند که از قبل شکست خورده است؛ جنگ بر علیه هویت مردم بزرگ ایران. فارسی زبان دیوان و تمدن و فکر و فلسفه و اندیشه در جهان اسلام بوده است. به قول حکیم فردوسی: بنا کردم از نظم کاخی بلند، که از باد و باران نیابد گزند.

اینکه برخی خناسان بخواهند فکر کنند به ریشه‌های قوی چند هزار ساله و تمدنی خدشه‌ای بیندازند اساسا جایگاهی ندارند.

زبان پارسی پیوند دهنده ما است. این زبان تاریخ ما را به هم پیوند داده و حس مشترک ما برخواسته از آن است و همه ما با زبان فارسی خاطرات مشترک یک ملت را تکرار می‌کنیم. آنهایی که اندک آشنایی با ادبیات جهان داشته باشند جایگاه زبان فارسی را در بین قلب‎ها می‌دانند.

منطقه از روزی که رژیم اشغالگر قدس با دسیسه درست شد، روی خوشی ندیده است

خطیب زاده درخصوص اظهارات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره حصول توافق در وین؛ گفت: برخی اوقات جملات مقامات این رژیم جعلی، خبری است و از جنس پیش بینی نیست و می‌خواهند بگویند در حال این توطئه‌ها هستیم.

این منطقه از روزی که رژیم اشغالگر قدس با دسیسه درست شد، روی خوشی ندیده است. اینها مبنای ترور و خونریزی و ناامنی در همه جای منطقه بودند و طبیعی است زبان دیپلماسی و تفاهم برای آنها خطر است و تلاش می‌کنند با هر وسیله‌ای در فضای ایران هراسی و ایران ستیزی بدمند.

استقبال از تصمیم اتحادیه آفریقا در تعلیق عضویت ناظر رژیم صهیونیستی

اتحادیه آفریقا عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در آن را تعلیق کرده است، در همین ربطه سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: تصمیم جمعی 55 کشور عضو اتحادیه آفریقا نشان داد که اقدامات رژیم اشغالگر قدس برای عادی سازی خود در فضاهای بین‎المللی ابتر و شکست خورده است. ما از این تصمیم بخردانه و درست اتحادیه آفریقا حمایت می‌کنیم و از اعضایی که مسئولانه نسبت به رفتارهای این رژیم نژادپرست و آپارتایدی تصمیم گرفتند، حمایت می‌کنیم.

آرمان فلسطین، آرمان خدشه ناپذیر تمامی آزادی خواهان جهان است. و این یک پیام بزرگ است برای تمام آنهایی که در منطقه ما با سوء محاسبه در مسیر عادی سازی روابطشان با رژیم جعلی و اشغالگر قدس حرکت کردند.

آمادگی ادامه گفتگوها با عربستان را داریم

خطیب زاده درباره بحث مذاکرات ایران و عربستان گفت: همانطور که رئیس جمهور کشورمان از این مذاکرات در گفت‌وگو با نخست‌وزیر عراق استقبال کرد، مایلم ابتدا از تحرک دیپلماتیک و تلاش‌های دولت و مردم عراق برای گسترش فرهنگ گفت‌وگو برای گسترش همکاری ها در منطقه استقبال و تشکر کنم.

ایران همواره آمادگی داشته و ما در چارچوب دوره‌های قبلی در بغداد آمادگی ادامه گفت‌وگوها را در بغداد داریم. تاریخ و زمان آن طبعاً منوط به اراده در ریاض است و هر زمانی این اراده در ریاض شکل بگیرد، ما در بغداد حاضر خواهیم بود.

کشورهای اروپایی به بهشت امنی که برای گروهک‌های تروریستی درست کرده‌اند خاتمه دهند

وی درخصوص محکوم شدن سه عضو گروهک الاهوازیه در دانمارک؛ گفت: آنچه به آن اعتراف شد، نکته‌ای بود که سالها جمهوری اسلامی ایران به آن تأکید می کرد.

متأسفم که به رغم احراز مسئولیت قطعی برخی گروهک‌های تروریستی از جمله الاهوازیه در جنایت بر ضدمردم ایران و آگاهی قطعی این کشورها از وابستگی این گروهک‌های تروریستی توسط برخی کشورها از جمله عربستان و همچنین آگاهی از فعالیت‌های این گروهک‌های تروریستی در اروپا، این کشورها را پناهگاهی برای گروه‌های تروریستی قرار دادند.

به رغم اعلان قرمز برای گروهک‌های تروریستی، این کشورهای اروپایی در رفتاری دوگانه سرباز زدند که سران جنایتکار این گروهک‌ها را اخراج و تحویل ایران بدهند.

بدیهیات اخلاق و حقوق بین‌الملل ایجاب می‌کند این کشورها از استانداردهای دوگانه فاصله بگیرند و به بهشت امنی که برای این گروهک‌ها درست کردند، خاتمه دهند.

به برخی کشورهای منطقه که منابع مالی و لجستیکی این گروهک ها را تأمین کرده‌اند، مجددا هشدار می‌‎دهم که ایران ثابت کرده که برای تامین امنیت و منافع مردم با هیچ طرفی مصالحه نمی‌کند و شوخی هم ندارد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار