ترافیک پنج کیلومتری در کندوان و هراز/ ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال فایننشال تایمز: هوش مصنوعی جای زبان دوم را نمی‌گیرد طوفان گرد و خاک در سیستان و بلوچستان؛ وزش باد ۱۱۵ کیلومتری زابل را درنوردید پزشکی قانونی: ۱۰ درصد کل تلفات تصادفات سالانه در شهریور رخ می‌دهد آغاز آزمون پایانی ترم دانشگاه‌ها طبق برنامه ریزی از امروز تردد در مسیر جنوب به شمال جاده چالوس و آزادراه شمال ممنوع شد کشف ۶۵۹ عدد گونه جانوری شامل رتیل، عقرب، هزارپا و دیگر خزندگان از چمدان یک مسافر کوالالامپور در فرودگاه امام سازمان مدیریت بحران شهر تهران: گسل شمال تهران می‌تواند زلزله‌هایی با بزرگای ۷.۲ ریشتر ایجاد کند خوزستان در محاصره گرما؛ دمای امیدیه و رامشیر به ۴۸.۸ درجه رسید دستگیری ۴ جوان شرور در خیابان قزوین تهران / فیلم هولناک قمه کشی این اشرار را ببینید پلیس راهور: در شهریور ماه هر راننده‌ای که مرتکب تخلف حادثه‌ساز شود، گواهینامه‌اش به صورت سیستمی تا سه ماه متوقف خواهد شد سیستان و بلوچستان شنبه تعطیل شد طرح ترافیک شنبه در تهران اجرا نمی‌شود وزیر ارتباطات: نقد مردم به کیفیت اینترنت به حق است معاون شهردار رباط کریم دستگیر شد استانداری تهران: تعطیلی روز شنبه امتحانات دانشگاه‌ها را لغو نمی‌کند

احتمال ابتلای مجدد به اومیکرون وجود دارد؟

اگر مقدار آنتی بادی ها کم باشد، احتمال عفونت مجدد بسیار است، امیکرون می تواند از مصونیتی که ممکن است داشته باشیم چه از طریق واکسیناسیون یا عفونت قبلی با واریانت های قبلی فرار کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۱ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 12
کد خبر: ۱۲۱۸۸۴

به گزارش راهبرد معاصر رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ممکن است فردی که به اومیکرون مبتلا شده بار دیگر به همان سویه یا انواع احتمالی که شاید در آینده ظاهر شوند مبتلا شود. ولی تمام این موارد به تعداد آنتی بادی های خنثی کننده بدن بستگی دارد.

دکتر علیرضا ناجی در پاسخ به این سوال که آیا آلوده شدن مجدد به ویروس کرونا بستگی به مقدار آنتی بادی های خنثی کننده در فرد دارد یا خیر؟ اظهار داشت: اگر مقدار این آنتی بادی ها کم باشد، احتمال عفونت مجدد بسیار است، اما در کل اومیکرون به دلیل سرایت پذیری بالا اکثریت افراد را آلوده می کند؛ زیرا می تواند از مصونیتی که ممکن است داشته باشیم چه از طریق واکسیناسیون یا عفونت قبلی با واریانت های قبلی فرار کند.

وی توضیح داد: همچنان اطلاعات زیادی درباره اومیکرون وجود ندارد، اما دانش ما در مورد واریانت غالب دلتا می تواند به درک واریانت های جدید کمک کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: تنها گزینه برای دانستن این که آیا یک فرد در معرض خطر عفونت مجدد است یا خیر، تنها به میزان آنتی بادی وابسته است، اما باید توجه داشته باشیم که این روش اندازه گیری با آزمایش های متداول انجام نمی شود و فقط در چارچوب پروژه های تحقیقاتی می گنجد.

به گفته ناجی با گذشت زمان پس از عفونت و کاهش فعالیت پاسخ ایمنی، خطر ابتلا به عفونت های مجدد افزایش می یابد؛ زیرا مقدار آنتی بادی های خنثی کننده نیز در بدن کاهش پیدا می کند، به همین دلیل است که افراد مبتلا به عفونت نیز باید مدتی پس از ابتلا به کرونا واکسینه شوند.

وی افزود: اطلاعاتی بر این مبنا وجود دارد که از میان مبتلایان به کرونا، واکسیناسیون محافظت بیشتری در برابر عفونت مجدد ایجاد می کند، همین موضوع در مورد افراد واکسینه شده که آلوده نشده اند نیز اتفاق می افتد، زیرا با گذشت زمان آنتی بادی های خنثی کننده آنها نیز از بین می رود. به همین دلیل است که برای افزایش میزان آنتی بادی ها و کاهش خطر عفونت، از دز بوستر یا یادآور استفاده می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی عنوان کرد: اگر واریانت جدیدی از ویروس ظاهر شود که بتواند از مصونیت ایجاد شده توسط اومیکرون یا واکسن های موجود فرار کند، احتمال عفونت مجدد هم می تواند افزایش یابد، همانطور که در هفته های اخیر مشاهده کردیم؛ سویه اومیکرون خطر عفونت مجدد را افزایش داده است.

ناجی تاکید کرد: مطالعات علمی نشان می دهد با افزایش خطر عفونت مجدد بین پنج تا ۶ برابر بیشتر از نوع دلتا مواجه هستیم. به همین دلیل پایش واریانت های جدید کرونا ضروری است و برای پیشگیری از ورود اومیکرون به سلول ها، می دانیم مقادیر بیشتری از آنتی بادی های خنثی کننده مورد نیاز است. این موضوع یکی از دلایلی است که چرا مطالعات بالینی با واکسن هایی که به طور خاص برای اومیکرون طراحی شده اند، آغاز شده است.

وی با تاکید بر اهمیت پایش واریانت های جدید خاطرنشان کرد:‌ در آینده نمی توان احتمال بروز واریانت های دیگر کرونا را که بیشتر از اومیکرون قابل انتقال هستند و از ایمنی فرار می کنند رد کرد.

ناجی با بیان این که احتمال عفونت های مجدد به سویه های مختلف کرونا واقعی و دور از تصور نیست، افزود: باید توجه داشته باشیم که خطر بستری شدن در بیمارستان یا ابتلا به بیماری شدید از لحظه ای که بر یک عفونت طبیعی کرونایی غلبه می کنیم یا به طور کامل واکسینه می شویم، به شدت کاهش می یابد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ایمنی سلولی و هومورال در برابر ویروس کرونا برای جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر، مساله کلیدی است.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ناجی تاکید کرد: با آنکه واکسیناسیون نمی تواند به طور کامل از عفونت های مجدد سویه های مختلف کرونا پیشگیری کند، اما می تواند از مرگ افراد آلوده در مقیاس جهانی جلوگیری کند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار