سه برابر شدن آمار بستری امیکرون-راهبرد معاصر
توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده دستگیری تبعه افغان مسلح در یافت آباد به اتهام قدرت نمایی خبر خوش برای معلمان جدید و فرهنگیان فاقد رتبه و جاماندگان رتبه بندی+ جزئیات ماجرای درگیری موتور سوار و یک زن | واکنش پلیس | دلیل ارجاع زن جوان به مراجع قضایی

سه برابر شدن آمار بستری امیکرون

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت آمار بستری‌ های امیکرون به ۳ برابر افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۷ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 09
کد خبر: ۱۲۱۵۶۱

به گزارش راهبرد معاصر  دکتر کمال حیدری با بیان این که سن امید به زندگی نسبت به ابتدای انقلاب دو دهه افزایش یافته است و دغدغه کنونی ما افزایش کیفیت زندگی است، گفت: سن امید به زندگی ابتدای انقلاب 55 سال بود که با توسعه شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی و ارائه خدمات گسترده سلامتی به مردم اکنون این سن به 75 سال رسیده است.

وی افزود: دسترسی به خدمات بهداشتی، همکاری‌های بین بخشی و مشارکت‌های مردمی ارکان توسعه بهداشتی هستند که خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا حدود زیادی محقق شده‌اند.

حیدری ادامه داد: البته پوشش خدمات بهداشتی در روستاها بهتر و بیشتر از شهرها بوده است چون در شهرها به ویژه شهرهای بزرگ بعضی از مردم ترجیح می دهند مستقیم به متخصص مراجعه کنند.

معاون بهداشت با اشاره به اینکه با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت ارائه خدمات در شهرها و روستاها هدفمند و هوشمند خواهد شد، گفت: خوشبختانه خانه‌های بهداشت، پایگاه ها و مراکز خدمات بهداشتی و درمانی به برکت انقلاب اسلامی بسیار گسترش یافته و این امر در دسترسی مردم به خدمات و بسط عدالت در سلامت کمک شایانی کرده است.

میزان استقبال از سامانه «ایران من» راضی کننده نبود

حیدری بیان داشت: سامانه «ایران من» یک اقدام ارزشمند از طرف وزارت کشور به عنوان قرارگاه عملیاتی کرونا بود. ولی با وجود زحمات زیادی که برای آن کشیده شد، متاسفانه از طرف سایر دستگاه ها آنچنان که باید و شاید از آن استقبال نشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره رفتار عجیب سویه امیکرون گفت: این سویه به نسبت سویه های قبلی که ضریب بیماری زایی زیادی داشتند، شدت بیماری زایی زیادتری دارد. به نحوی که طی یک هفته میزان درگیری بیماری دو برابر شده است.

وی اظهار داشت: البته خوشبختانه کشور ما در نیمکره شمالی قرار دارد و همین باعث می‌شود نسبت به سایر کشورها با تاخیر درگیر سویه های کرونا شویم که این مساله فرصت برنامه ریزی را افزایش می‌دهد.

معاون بهداشت گفت: استراتژی اول ما در این سویه پوشش وسیع‌تر واکسیناسیون بود، هرچند مراجعات برای دریافت دوز سوم به کندی پیش رفت ولی پس از بسته شدن 290 مرکز تجمیعی واکسن که مورد استقبال مردم نبود 2200 مرکز جامع سلامت را آماده واکسیناسیون کردیم.

واکسیناسیون گروه سنی زیر 12 سال

حیدری از مردم خواست برای دریافت دوز سوم واکسن به این مراکز مراجعه کنند و افزود: ما از ابتدا مجوز تزریق واکسن به گروه سنی زیر 12 سال را دریافت کرده بودیم ولی طبق برنامه ریزی کمیته های تخصصی مقرر شد ابتدا گروه سنی 10 تا 12 سال واکسن بزنند.

وی ادامه داد: به دستور وزیر و مصوبه ستاد تخصصی کرونا از دیروز گروه سنی 5 تا 10 سال هم برای دریافت واکسن فراخوان شده اند. زیرا در سویه امیکرون متاسفانه درگیری کودکان بسیار بیشتر از سویه های دیگر است.

وی درباره پیک درگیری سویه امیکرون در کشور ابراز داشت: با توجه به سرعت بالای سرایت این سویه احتمالا تا پایان هفته دیگر بیماری در کشور اوج می گیرد، هرچند برخی متخصصان اوج درگیری را دو هفته آینده ذکر کرده اند، پس از آن پیک بیماری روند کاهشی خواهد داشت.

افزایش سه برابری آمار بستری‌های امیکرون

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: هم اکنون آمار بستری بیماران اومیکرون نسبت به روزهای قبل سه برابر افزایش یافته و این روند به صورت تصاعدی در حال افزایش است.

حیدری با اشاره به این که آمادگی مراکز بهداشتی، درمانی از زمان سویه دلتا بیشتر شده است ولی نیازمند مشارکت و همکاری مردم هستیم، گفت: با توجه به خفیف بودن سویه اومیکرون، توصیه می کنیم مردم حتی الامکان تا زمانی که بیماری شان تشدید نشده به مراکز ما مراجعه نکنند و در صورت ابتلا در خانه خود را قرنطینه کنند ولی اگر بیماری تشدید شد فرصت را برای مراجعه به مراکز ما از دست ندهند.

تاثیر ماسک زدن در کاهش بستری‌ها

وی بیان کرد: اگر 80 تا 90 درصد مردم ماسک بزنند قلّه درگیری بیماری 30 تا 35 درصد پایین می‌آید. یعنی اگر میزان بستری ها یک میلیون نفر باشد با ماسک زدن 90 درصدی مردم، بستری ها 300 تا 350 هزار نفر کاهش می یابد.

معاون بهداشت با بیان اینکه «در دسترس ترین واکسن، بهترین واکسن است» همچنان شعار ماست، گفت: خوشبختانه هم اکنون انواع واکسن‌ها را در اختیار داریم. بنابراین افراد منتظر واکسن خاصی نباشند و حتما برای دریافت دزهای عقب افتاده و دز سوم واکسن خود به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند.

علت تزریق سینوفارم و پاستوکواک

حیدری درباره این که چرا برای برخی گروه های سنی همچون کودکان و زنان باردار واکسن های سینوفارم و پاستوکواک تزریق می شود، گفت: مجوز هر نوع واکنسی برای گروه‌های سنی را سازمان غذا و دارو صادر می کند. این مجوز بر اساس مستندات علمی و مطابق ابلاغ کمیته علمی است. ضمن اینکه توصیه های سازمان بهداشت جهانی و تجربه سایر کشورها هم در انتخاب نوع واکسن ها دخیل هستند.

افزایش 10 برابری بستری و فوت در واکسن نزده ها

وی افزود: تزریق واکسن بسیار اهمیت دارد به طوری که شاهد کاهش 10 برابری بستری و فوتی در افراد واکسن زده به نسبت افرادی هستیم که واکسن نزده اند. بنابراین از مردم می خواهیم در زدن واکسن اهمال نکنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی در خصوص غربالگری ژنتیکی نوزادان گفت: به کمیته های علمی برای استانداردسازی آزمایشات سه ماه فرصت داده شد و سپس پیش نویس تهیه شده به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اعلام نظر و ابلاغ و عملیاتی شدن ارسال شده است.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره فیلم پخش شده در فضای مجازی درباره واکسن زدن خانم‌ها به آقایان، گفت: معاونت بهداشت دستورالعمل انطباق را به تمام مراکز واکسیناسیون ارسال کرده است که بر اساس آن رعایت انطباق هنگام واکسیناسیون الزامی است./عصر ایران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار