روایتی از ورود کرونا به ایران/ خبری خوش از واکسن پاستوکووک-راهبرد معاصر
توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده دستگیری تبعه افغان مسلح در یافت آباد به اتهام قدرت نمایی خبر خوش برای معلمان جدید و فرهنگیان فاقد رتبه و جاماندگان رتبه بندی+ جزئیات ماجرای درگیری موتور سوار و یک زن | واکنش پلیس | دلیل ارجاع زن جوان به مراجع قضایی

روایتی از ورود کرونا به ایران/ خبری خوش از واکسن پاستوکووک

رییس انستیتو پاستور ایران گفت: این موسسه تحقیقاتی در تولید واکسن کرونا اقدامات بسیار شاخصی انجام داده است و در هفته آینده خبر بسیار مهمی در این زمینه به اطلاع ملت ایران رسانده می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 19
کد خبر: ۱۲۲۷۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، مجید بیگلری، رئیس انستیتو پاستور در نشست خبری مجازی با خبرنگاران با اشاره به چگونگی ورود ویروس کرونا به کشور، بیان داشت: تمرکز ما بر روی راه‌های تشخیص کرونا بود و در ۱۹ بهمن یعنی ۱۱ روز قبل از اعلام رسمی ورود کرونا به کشور ما روش‌های تشخیصی را در انستیتو پاستور راه اندازی کردیم.

وی ادامه داد: وقتی اولین موارد که با بیماری‌های تنفسی یا به اسم آنفلوآنزا بستری شدند قرار شد نمونه‌های آن‌ها برای تشخیص بودن کرونا را مورد آزمایش قرار دهیم؛ با این فرض که ممکن است افرادی با علائم تنفسی بستری شدند، اما مبتلا به کووید باشند.

رئیس انستیتو پاستور اضافه کرد:‌روز ۳۰ بهمن نمونه‌هایی که از قم یافت شدند را به آزمایشگاه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال شد و بعد به انستیتو پاستور ارسال و در ۳۰ بهمن ماه تایید قطعی ۲ نمونه کرونا اعلام و تایید شده و به اطلاع وزیر وقت بهداشت رساندیم.

بیگلری گفت:‌از نظر زمانی ما با دو واقعه مهم روبرو بودیم؛ به طوری که چهارشنبه ۳۰ بهمن موارد کرونا تایید شد، اما ۲ اسفند ماه نیز انتخابات بود، اما وزیر بهداشت و مسئولان کشور تصمصیم گرفتند وجود موارد ابتلا به کرونا را به مردم اطلاع دهند.

وی متذکر شد:‌با توجه به اینکه در کشور در آن زمان ۳ آزمایشگاه شامل انستیتو پاستور، آزمایشگاه بهداشت دانشگاه تهران و بیمارستان مسیح دانشوری بود امکان تشخیص کم بود؛ در نتیجه در گام اول کمیته تشخیص با محوریت انستیتو پاستور شکل گرفت.

رئیس انستیتو پاستور متذکر شد:‌در کنار رئیس انستیتو پاستور سازمان‌های دیگر نیز دخیل بودند؛ از جمله آزمایشگاه جامع مرکز مدیریت بیماری‌ها، اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و هیات امنای ارزی.

بیگلری گفت: جلسات روزانه یا دو سه روز یکبار مرتب برگزار شد؛ اینکه از چه کیتی برای تشخیص استفاده کنیم، البته در روز‌های اول گفتند از کیت‌های آنتی‌بادی استفاده کنید، اما این موضوع مطلوب نبود و کمیته تشکیل شده اصرار به استفاده از تست پی سی آر داشت با توجه به اینکه نیاز به دستگاه‌های خاص بود، ضمن اینکه کارکنان نیز با آن آشنا نبودند.

رئیس انستیتو پاستور اظهار داشت: در چنین شرایطی وزارت بهداشت از تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خواست، نمونه‌ها را به انستیتو پاستور بفرستد؛ در نتیجه در ماه‌ها و هفته‌های ابتدایی شیوع کرونا در ایران حجم زیادی از نمونه‌ها ارسال می‌شد و همکاران ما بدون تعطیلی مشغول به کار بودند و به صورت مداوم نمونه‌های تست کرونا از طریق هواپیما و خودرو به انستیتو پاستور انتقال داده می‌شد؛ به طوری که ما در جوابدهی تاخیر داشتیم، گاهی تا ۹۶ ساعت این موضوع زمان می‌برد.

وی یادآور شد: در هفته‌های اول آزمایشگاه‌های متعدد علوم پزشکی کشور را آموزش دادیم و پروتکل‌ها به آن‌ها ارائه شد؛ ضمن اینکه در کنار آن تامین کیت‌ها مورد توجه قرار گرفت و کیت‌ها ابتدا از کشور‌های دیگر و سپس در انستیتو پاستور تولید شد.

بیگلری تصریح کرد: امروز کشور در اوج تحریم‌ها، انواع مواد مصرفی را دارد؛ در حالی که در آن زمان انواع مواد مصرفی ما در فرودگاه‌ها توقیف می‌شد و در هفته‌های اول هیچ دستگاه جدیدی امکان ورود به کشور را نداشت و ما مجبور بودیم به دانش خود اتکا کنیم؛ در حالی که خوشبختانه امروز بیش از ۵۰۰ آزمایشگاه دولتی، خصوصی و خیریه عضو شبکه آزمایشگاهی ما قرار دارند.

رئیس انستیتو پاستور با اشاره به رشد قابل توجه آزمایشگاه‌های کشور در تشخیص بیماری‌های عفونی، ابراز داشت: اکنون شبکه‌ای شکل گرفته که نه تنها در تشخیص کووید ۱۹ بلکه در تمام تهدیدات آینده می‌تواند اقدامات لازم را انجام دهد و شبکه تشخیصی مولکولی که ما سال‌ها آرزوی آن را داشتیم، اکنون فراهم شده است.

وی اضافه کرد: با همکاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون تحقیقات وزارت بهداشت، کیت‌های اولیه ساخته شد؛ به طوری که در اواخر اسفند به چندین شرکت تولیدکننده مجوز داده شد و از اردیبهشت سال ۹۹ اولین کیت‌های تولید داخل به بازار آمد و از خرداد و تیر سال ۹۹ ما دیگر نیازی به واردات کیت تشخیصی نداشتیم.

بیگلری بیان داشت: پایش جهش‌های ویروس بر عهده انستیتو پاستور قرار گرفت؛ در حالی که دستگاه‌های ما محدود بود، اما امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که انستیتو پاستور مجهز به آخرین دستگاه‌ها برای ارزیابی جهش‌های ویروس و توالی‌یاب با کیفیت مطلوب است.

رئیس انستیتو پاستور متذکر شد: در روز‌های ابتدایی شیوع کرونا دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی این طور بود که برای بررسی نمونه فرد باید ۳ ژن را بررسی کنید، در حالی که اگر ما می‌خواستیم این کار را انجام دهیم، کار بسیار محدود می‌شد، اما ما در انستیتو پاستور در مدت دو سه روز فهمیدیم که می‌توان با یک ژن نیز تشخیص داد که البته ابتدا به ما در این خصوص خرده گرفتند، اما بعد از چند روز سازمان جهانی بهداشت این روش ما را تایید کرد.

وی افزود: برنامه ما در آن زمان به این صورت بود تا کیت‌ها را برای تست ابتدا در اختیار بیمارستان‌ها قرار دادیم تا روش تشخیصی اجرا شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده