پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم پزشکیان: برای پاپ فرانسیس که در بیمارستان تحت معالجه قرار دارد آرزوی سلامتی دارم قالیباف با الهام علی‌اف دیدار و گفت‌و‌گو کرد پزشکیان به زیاد النخاله: کنار فلسطین هستیم سرلشکر باقری: آسیب اندک وارد شده به دفاع هوایی به طور کامل ترمیم شده است ادامه بررسی پیوستن ایران به پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت سرلشکر سلامی: سپاه از نظر تسلیحات و سخت افزار رزمی همپای پیشرفت‌های دنیا در حرکت است رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم/ تفاوتی بین روسای جمهور آمریکا نیست عارف: شاخص‌های فرهنگی نگران‌کننده است استقبال پزشکیان از امیر قطر در سعدآباد پزشکیان: آیا با استیضاح همتی مشکلات ارزی اصلاح می‌شود؟ سردار حاجی زاده: عملیات وعده صادق ۳ حتما انجام می‌شود جزئیات بررسی طرح استیضاح همتی در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس پزشکیان: ظرفیت‌ها را برای کاهش وابستگی به نفت مد نظر داریم رهبر انقلاب در دیدار دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین: طرح احمقانه آمریکا برای غزه به هیچ‌جا نخواهد رسید

رئیس جمهور: آماده گسترش همکاری‌ها و انتقال دانش فنی به آفریقا هستیم

با بیان اینکه کشورهای غربی آفریقا را برای خودشان می‌خواهند و ما آفریقا را برای آفریقایی‌ها می‌خواهیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره روابط خوبی با کشورهای آفریقایی داشته و امروز بر اساس همین نگاه سازنده ایران به آفریقا آماده گسترش همکاری‌ها با کشورهای این قاره هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 22
کد خبر: ۱۲۳۴۱۹

به گزارش راهبرد معاصر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بعد از ظهر سه‌شنبه در دیدار «فیلیبی نیوسی» رئیس جمهور موزامبیک با ابراز خرسندی از سخنان وی درباره نتایج موفق برنامه‌های توسعه‌ای کشورش گفت: از نگاه جمهوری اسلامی ایران کشورهای آفریقایی، سرزمین‌هایی سرشار از استعدادها و منابع غنی هستند که متاسفانه در طی چند قرن گذشته همواره مورد دستبرد کشورهای غربی قرار گرفته است.

رئیسی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی همواره باور داشته که کشورهای آفریقایی از مردمی پرتلاش و ذخایر و استعدادهای چشمگیر برای رشد و پیشرفت برخوردار هستند، اظهار داشت: دولت سیزدهم در راستای همین نگاه آماده گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی و به ویژه موزامبیک و انتقال تجربیات و دانش فنی به این کشورهاست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره روابط خوبی با کشورهای آفریقایی داشته‌ایم، تصریح کرد: از وزیر امور خارجه می‌خواهم مقدمات برگزاری هر چه سریع‌تر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی را فراهم کند تا روند گسترش تعاملات دو کشور را تسریع کند.

رئیسی خاطرنشان کرد: کشورهای غربی آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما شما را برای خودتان می‌خواهیم. کشورهای غربی و زیاده‌خواهان جهان صرفا به دنبال سواستفاده از منابع کشورهای آفریقایی هستند، اگر نه تلاش رژیم صهیونیستی برای عضویت در اتحادیه آفریقا چه مفهوم و دلیل دیگری می‌تواند داشته باشد؟.

رئیس جمهور با بیان اینکه غربی‌ها و آمریکایی‌ها هر جا که رفتند صرفا به دنبال منافع خودشان بوده‌اند و گامی برای آبادانی آن کشورها برنداشته‌اند، افزود: ایجاد ناامنی‌ها و فعالیت‌هایی که گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر در برخی کشورهای آفریقایی دارند نیز ریشه در دخالت‌های غربی‌ها و آمریکایی‌ها دارد. اعتراف مقامات سابق آمریکا به تشکیل داعش از سوی این کشور سند اثبات این ادعاست.

«فیلیبی نیوسی» رئیس جمهور موزامبیک نیز در این دیدار با بیان ابراز علاقه کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: ذخایر و منابع طبیعی زیادی داریم که می‌توانیم با استفاده از توانمندی‌های فنی متخصصین ایرانی از آنها به نفع مردم موزامبیک و در راستای توسعه تعاملات دو کشور بهره بگیریم.

رئیس جمهور موزامبیک یکی از مشکلات جدی در مسیر توسعه کشورش را رواج ناامنی و تروریسم عنوان کرد که عمدتا از خارج از مرزهای این کشور هدایت و کنترل می‌شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار