به گزارش راهبرد معاصر، کاهش چشمگیر تعداد شهر های قرمز کرونایی امروز 7 اسفند 1400 بار دیگر رنگ آبی را به نقشه ایران بازگرداند . براساس پیش بینی ها موارد ابتلا به کرونا روندی کاهشی خواهد داشت و از هفته سوم اسفند از پیک ششم کرونا عبور خواهیم کرد. درادامه جدیدترین رنگبندی کرونا و وضعیت کرونایی شهر های کشور را مشاهده خواهید کرد.
بر اساس جدیدترین به روز رسانی ها، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی در کشور، از ۳۳۷ به ۱۸۴ شهر کاهش یافت.
همچنین تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی و زرد در حال افزایش است.
تکمیل واکسیناسیون علیه کرونا و تشدید رعایت شیوه نامههای بهداشتی از توصیههای اکید وزارت بهداشت به هموطنان است.
در مجموع بر اساس آخرین وضعیت رنگبندی کرونایی شهرهای کشور، در حال حاضر ۱۸۴ شهر در وضعیت قرمز، ۱۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۷۶ شهر در وضعیت زرد و یک شهر نیز در وضعیت آبی قرار گرفته است.
گفتنی است؛ در حال حاضر شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان تنها شهر با شرایط عادی و به رنگ آبی در لیست رنگ بندی شهرستانها است.
تاکنون ۶۲ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۹۱۳ نفر دوز اول، ۵۵ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۲۱۶ نفر دوز دوم و ۲۲ میلیون و ۸۳۸ هزار و ۳۳۴ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۴۰ میلیون و ۸۳۷ هزار و ۴۶۳ دوز رسید.
در شبانهروز گذشته ۱۰۲ هزار و ۶۳۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت آمار کرونا در شبانهروز گذشته را بهشرح زیر اعلام کرد:
آخرین آمار کرونا در ایران تا تاریخ ۶ اسفندماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۹۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۹۴۰ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۳ هزار و ۹۰۴ نفر رسید.
متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۶ هزار و ۱۶۶ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۶۰۲ هزار و ۴۱۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
۴ هزار و ۱۹۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۴۷ میلیون و ۱۴ هزار و ۵۸۱ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
هدف گرفته شدن کودکان توسط سویه جدید اُمیکرون و آسیبپذیر بودن آنان در برابر این سویه، بر همگان آشکار شده و نگرانیهای مضاعفی را به والدین و کادر درمان تحمیل کرده است تا جایی که تنها در پیک ششم کرونا افزون بر ۶۰ کودک در ساوه و زرندیه کرونایی شدند.
یک پزشک متخصص کودکان و نوزادان به بیان دلیل افزایش آمار ابتلای کودکان به بیماری کووید ۱۹ گفت: تنها راه حفاظت از سلامت کودکان واکسینه کردن آنها در برابر بیماری کووید ۱۹ و رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی است و این تصور که کودکان با دریافت واکسن مبتلا به عوارض طولانی مدت خواهند شد کاملا اشتباه است.
دکتر مهدیه نیکنژاد با اشاره به اینکه کودکان از بدو تولد واکسنهای متعددی را برای پیشگیری از بیماریهایی گوناگون دریافت میکنند، افزود: واکسن کووید ۱۹ نیز یک واکسن نظیر سایر واکسنهاست که از ابتلای کودکان به بیماری واگیردار جلوگیری میکند، همانهگونه که برخی بیماریها نظیر فلج اطفال، آبله و ... با دریافت واکسن ریشه کن شده و تاثیرات آن را سالهاست که مشاهده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه بیماری کووید ۱۹ یک بیماری جدید است که جهان را درگیر خود کرده و واکسن آن نیز جدید است، افزود: آمارها نشان دهنده آن است که واکسن عوارض آنچنانی نداشته و برای کودکان نیز در ایران از سن پنج سال به بالا دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک مجاز شناخته شده است.
دکتر نیکنژاد با اشاره به اینکه در سوش اُمیکرون میزان ابتلای کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر شده است، تصریح کرد: تغییر و جهش در ویروس و نیز واکسیناسیون گستردهای که در سنین بزرگسالان صورت گرفته موجب شده است که ویروس کرونا بیشتر به سمت کودکان حمله کرده و کانون درگیری آن در سنین کودکی باشد.
او بیان کرد: بسیاری از والدین به دلیل اینکه تصور میکنند عوارض واکسن در طولانی مدت درگیر کودکان خواهد شد از تزریق واکسن امتناع میکنند، اما باید گفت چنانچه فرزندتان فرم شدید بیماری را بگیرد و بستری شود احتمال وخامت حال او و حتی مرگ دور از انتظار نیست.
این پزشک متخصص کودکان و نوزادان تصریح کرد: اگر چنانچه کودک شما به فرم شدید بیماری مبتلا شود و بر اثر ابتلا جان خود را از دست دهد از واکسن نزدن او پشیمان نخواهید شد. نباید سلامت کودک خود را به تصور اینکه قرار است در آینده عارضهای برای او اتفاق بیفتد یا نیفتد به بازی گرفت. بدیهی است که با تزریق واکسن جان فرزند خود را حفظ کردهاید.
وی با بیان اینکه در مراقبت از جان کودکان نباید احساسی تصمیم گرفت، تصریح کرد: تصمیم منطقی برای حفاظت از جان کودک تزریق واکسن است تا بتوان فرزندان را با واکسینه کردن ایمن نگه داشت و از چنگ اُمیکرون نجات داد.
وی با اشاره به اینکه واکسن کرونا مدت زیادی است که برای گروههای سنی بالای ۱۲ سال در حال تزریق است، اظهار کرد: خوشبختانه در تزریق واکسن عوارض زیادی دیده نشده است و صرفا در برخی افراد بدن درد و بی حالی به عنوان تنها عوارض واکسن مشاهده میشود و واکسنها توانستند از سلامت افراد مراقبت کنند و در پیک جدید تنها واکسن نزدهها بودند که واکسن دریافت نکرده بودند و بیشترین فوتیها نیز مربوط به افرادی است که واکسن نزدهاند.
دکتر نیکنژاد با تاکید بر اینکه واکسن یک عامل حفاظت بالا برای پیشگیری از ابتلا به فرم شدید بیماری کووید ۱۹ است، اظهار کرد: هرچند دریافت واکسن ابتلای به کرونا را به صفر نرسانده است و مبتلایان عموما فرم خفیف بیماری را گرفتهاند که یک عامل موفقیت برای جلوگیری از تشدید بیماری است.
وی با تاکید بر اینکه کوچکترین علامت سرماخوردگی را باید اُمیکرون تلقی کرد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، افزود: علائمی نظیر تب، بدن درد، گلو درد و سایر علائم سرماخوردگی در خانوادهها موجب میشود که کودکان نیز درگیر اُمیکرون شوند بنابراین از ابتدای ابتلا به بیماری، خود را قرنطینه کرده و اجازه ندهید کودکان نیز مبتلا شوند.
او از افرادی که مبتلا به اُمیکرون هستند خواست تا حداقل یک هفته در قرنطینه بمانند و پس از آن نیز با استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی مانع از سرایت ویروس به دیگران شوند.
این پزشک متخصص، تب بالا، آبریزش بینی و گلودرد را از علائم شایع اُمیکرون در بین کودکان دانست و افزود: هر چقدر از شیوع اُمیکرون میگذرد میزان ابتلای کودکان به این بیماری بیشتر میشود که علت عمده آن واکسیناسیون گسترده در سنین بالاتر و ایمن شدن آنها در برابر بیماری کووید ۱۹ است و کودکان، چون واکسینه نشده اند در برابر کرونا آسیب پذیر شده و بیشترین درگیری متوجه آنان است.
وی در خصوص پیشگیری از ابتلا به کرونا نیز گفت: قدرت سرایت اُمیکرون ۷۰ برابر نوع دلتاست بنابراین با ثانیهای تماس با فرد مبتلا احتمال درگیری وجود دارد. توصیه میشود از دورهمیهای خانوادگی و تجمعات پرهیز کرده و در صورت ابتلای کودکان، حداقل دو هفته در قرنطینه باشند و با سالمندان در تماس نباشند.