مقام ایرانی: تصمیم تبادل سفیر میان تهران و قاهره اتخاذ شده است برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی عارف: ایران در روند مذاکرات در چارچوب راهبرد «عزت، مصلحت و حکمت» حرکت می‌کند رئیس جمهور: 1500 همت در حوزه بهداشت هزینه می‌کنیم جلالی: همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه ابعاد وسیع‌تری به خود گرفته است رزمایش تهران و مسکو در دریای عمان؛ تهدید دوباره آمریکا به اقدام نظامی علیه ایران پزشکیان: رفع مشکلات مردم وظیفه اصلی ماست رهبر انقلاب در خصوص جوانان چه توصیه‌ای کردند؟ + عکس دریادار ایرانی: حضور ناوگان فرامنطقه‌ای در غرب‌آسیا غیرموجه است/ مردم ایران با قدرت بیشتری با آنها مقابله خواهند کرد ثبت‌نام بیش از ۱۵۳ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی ماه اندیمشک دستگیر شدند پزشکیان: با آغوش باز از هر کس که راهکار عملی برای حل مشکلات دارد استقبال می‌کنیم آخرین اخبار ساماندهی نیرو‌های شرکتی پزشکیان: نمی‌پذیریم که صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای را کنار بگذاریم

تصویب مجدد 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای 1401 در کمیسیون تلفیق بودجه

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1401، از مصوبه جدید این کمیسیون و تعیین مجدد 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی کالاهای اساسی برای سال آینده خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 26
کد خبر: ۱۲۳۸۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ احسان ارکانی عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1401 در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره سرانجام بند الحاقی یک تبصره 1 لایحه بودجه سال آینده (ارز ترجیحی) که از صحن مجلس به کمیسیون تلفیق ارجاع شده است، اظهار داشت: کمیسیون در جلسه اخیر، مصوبه قبلی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ مجددا تکرار کرد و رقم 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تامین دارو، گندم و نهاده‌های دامی و کشاورزی را‌‌‌‌‌‌‌‌ برای سال آینده در نظر گرفت.

 

وی تصریح کرد: این تصمیم در شرایطی گرفته شد که دولت در لایحه بودجه 1401 هیچ رقمی را‌‌‌‌‌‌‌‌ برای ارز ترجیحی پیش‌بینی نکرده و هیچ برنامه مکتوب و مدونی هم در خصوص جبران آثار تورمی حذف ارز ترجیحی به کمیسیون ارائه نداده است، لذا چون اعضای کمیسیون حذف این ارز را‌‌‌‌‌‌‌‌ به معنای فشار مضاعف بر مردم می‌دانند و تورم انتظاری 20 تا 25 درصدی نیز در نتیجه حذف ارز ترجیحی به وجود خواهد آمد، مصوبه قبلی را‌‌‌‌‌‌‌‌ مجددا تکرار کردند.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مشکل ما در این رابطه این است که اساسا دولت هیچ عدد و رقمی را‌‌‌‌‌‌‌‌ به ما اعلام نکرده که چقدر نیاز به ارز ترجیحی دارد و معتقد است کل ارز ترجیحی باید از لایحه بودجه حذف شده و صفر شود، اما کمیسیون تلفیق راهکار بینابینی را‌‌‌‌‌‌‌‌ انتخاب کرد که هم به منابع ارزی دولت فشار وارد نشود و هم سفره مردم با هرج و مرج در قیمت کالاهای اساسی و 4 الی 5 برابر شدن آنها، کوچک‌تر نشود.

 

ارکانی گفت: هر موقع دولت دید که 9 میلیارد دلار اختصاص‌یافته برای ارز ترجیحی کالاهای اساسی رو به اتمام است، می‌تواند لایحه متمم بودجه به مجلس ارائه دهد و هر چقدر نیاز دارد درخواست کند تا مجلس تصمیم‌گیری کند، اما اینکه در خصوص ارز ترجیحی و راهکار جبران حذف آن در موضع سکوت مطلق باشد، به صلاح نیست.

 

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1401 خاطرنشان کرد: مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق احتمالا در هفته جاری و در هنگام بررسی تبصره‌های درآمدی ارجاعی به کمیسیون تلفیق، در صحن مجلس بررسی می‌شود و فضای مجلس هم نسبت به این موضوع موافق به نظر می‌رسد./فارس

ارسال نظر