آمریکا به همسایه ایران جنگنده F۳۵ می‌دهد ریاست‌جمهوری عراق: از تصمیم کمیته مسدودسازی اموال اطلاع نداشتیم آمریکا فروش تراشه به ایران و چین را ممنوع می‌کند مسکو: منتظر واکنش آمریکا به گفت‌وگوی پوتین و ویتکاف هستیم پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است ترکیه: به گاز ایران، روسیه و آذربایجان نیاز داریم کانال ۱۲ از وسعت جاسوسی اسرائیلی‌ها برای ایران پرده برداشت حمله عربستان به یک شهر مرزی یمن

ترکیه:پوتین برای گفت‌وگو با رئیس جمهور اوکراین آماده نیست

یک مقام ارشد ترکیه روز شنبه گفت که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه برای گفت‌وگو با رئیس جمهور اوکراین آماده نیست.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۵ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 19
کد خبر: ۱۲۶۹۴۱

به گزارش راهبرد معاصر «ابراهیم کالین» مشاور ارشد و سخنگوی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه با روزنامه «نیویورک تایمز» در خصوص مذاکره رئیس جمهور روسیه با همتای اوکراینی خود گفت: «ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین آماده این دیدار است، اما پوتین فکر می‌کند که وضعیت برای برگزاری این دیدار در سطح سران هنوز به اندازه کافی مهیا نشده است.»

کالین اظهار داشت: «معتقدم که این دیدار در مقطعی برگزار خواهد شد و در مقطعی توافق صلح حاصل خواهد شد. البته، همه ما دوست داریم این اتفاق زودتر رخ دهد، اما احتمالا پوتین فکر می‌کند که می‌خواهد وقتی این کار را انجام می‌دهد، در یک موقعیت قدرتمند قرار بگیرد، نه اینکه در نقطه ضعف به نظر برسد، یا بابت امور نظامی یا تحریم‌های اقتصادی تضعیف شده باشد.»

به گفته کالین، دشوارترین مسائل، مانند مسائل مربوط به کنترل ارضی و حاکمیت، باید به دو رئیس جمهور واگذار شود. این مقام ترکیه‌ای در بخش دیگر این مصاحبه گفت، برای ترکیه و دیگر اعضای ناتو نیز مهم است که به طور جدی در مورد چگونگی مدیریت روابط با روسیه پس از پایان جنگ فکر کنند.

وی گفت: «ما نمی‌توانیم جنگ سرد دیگری را تحمل کنیم. این برای همه بد و برای کل نظام سیاسی و مالی جهان پرهزینه خواهد بود. هر تصمیمی که می‌گیریم، هر قدمی که اکنون در رابطه با روسیه از لحاظ نظامی، سیاسی، اقتصادی و غیره برمی‌داریم، بر ساختار امنیتی جدید تاثیر خواهد گذاشت.»

کالین افزود که به همین دلیل است که ترکیه بسیار تلاش می کند خطوط ارتباطی خود را با روسیه باز نگه دارد.

به گفته کالین، این موضوع بخشی از نشست فوق العاده کشورهای ناتو در روز پنجشنبه خواهد بود که «جو بایدن» رئیس جمهور ایلات متحده نیز قصد دارد در آن شرکت کند.

مولود چاوش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز پنجشنبه گذشته گفت، امید به آتش‌بس میان روسیه و اوکراین افرایش یافته است. چاوش‌اوغلو در نشست خبری با «دیمترو کولبا» همتای اوکراینی با اشاره به سفرش به کی‌یف و مسکو گفت: «امید ما برای رسیدن به آتش‌بس افزایش یافته است.»

رئیس‌جمهور اوکراین بامداد شنبه در پیام ویدئویی با تأکید بر لزوم گفت‌وگو با روسیه گفت که تنها فرصتی که روسیه برای مهار تبعات اشتباهات خود در زمینه اشغال اوکراین دارد برگزاری مذاکرات فوری صلح است.

وی گفت: «مذاکرات جدی و معنادار در خصوص صلح در خصوص امنیت ما برای اوکراین، تنها شانس روسیه برای کاهش خسارات ناشی از اشتباهاتش است. زمان دیدار است، زمان گفت‌وگو است.»

رئیس‌جمهور اوکراین ادامه داد که هزینه جنگ اوکراین، خسارات سنگینی برای روسیه به همراه خواهد داشت که احتمالاً چندین نسل از پس جبران آن برنخواهند آمد.

از طرف دیگر، «ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در یک تجمع در مسکو حضور یافت و ارتش روسیه را برای عملیات نظامی در اوکراین مورد تقدیر قرارد داد و گفت: «آنچه را که باید و نحوه انجام و هزینه آن را می‌دانیم و ما قطعاً تمامی برنامه های خود را محقق خواهیم کرد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار