ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

امیرعبداللهیان: برای تحقق یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی کامل داریم

امیرعبداللهیان: برای تحقق یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی کامل داریم وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی همتای قطری درباره مذاکرات وین با تأکید بر لزوم توجه به منافع ملت ایران و خطوط قرمز جمهوری اسلامی اعلام کرد: برای تحقق یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی کامل داریم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۶ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 22
کد خبر: ۱۲۷۱۶۴

به گزارش راهبرد معاصر «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر امشب (سه‌شنبه) دوم فروردین ۱۴۰۱ با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تلفنی گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه قطر در این گفت‌وگو درباره آخرین تحولات مناسبات دوجانبه و اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین مذاکرات وین به بحث و تبادل نظر پرداخت.

دو وزیر خارجه رایزنی و‌ مشورت مستمر بین دو کشور برای پیگیری روند توسعه روابط دوجانبه و همچنین تبادل نظر در خصوص مسائل مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی را حائز اهمیت خواندند.

* آمادگی کامل ایران برای تحقق یک توافق خوب، قوی و پایدار

امیرعبداللهیان در این گفت‌وگوی تلفنی درباره مذاکرات وین، با تأکید بر لزوم توجه به منافع ملت ایران و خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران برای تحقق یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی کامل دارد.

وزیر امور خارجه قطر نیز با قدردانی از نقش سازنده ایران در مذاکرات وین، بر لزوم تلاش همه طرف‌ها برای رسیدن به توافق تأکید کرد.

امیرعبداللهیان شب گذشته نیز با «فؤاد حسین» همتای عراقی خود تلفنی گفت‌وگو کرد و درباره مذاکرات وین گفت: ما به مرحله نهایی توافق نزدیک هستیم. در اندک موضوعات بسیار مهم باقیمانده، ابتکاراتی را از طریق هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به آمریکا ارائه کرده‌ایم. اکنون این طرف آمریکایی است که باید حسن نیت ادعایی خود را در عمل نشان دهد.ما در رسیدن به توافق خوب، قوی و‌ پایدار مصمم هستیم. دکتر علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران با انریکه مورا هماهنگ کننده گفت‌وگوها در تماس مستقیم و‌ مستمر است.

گفتنی است، «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه ۲۰ اسفند ماه همزمان با دور هشتم مذاکرات در وین در توئیتی نوشت: به دلیل عوامل خارجی به وقفه در گفت‌وگوهای وین نیاز است. متن نهایی اساسا آماده و روی میز است. به‌ عنوان هماهنگ‌کننده، من به همراه تیمم به ارتباط با همه اعضای برجام و ایالات متحده برای غلبه بر وضعیت فعلی و نهایی کردن توافق ادامه خواهم داد. پس از آن سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی نوشت: وقفه اعلام شده در مذاکرات وین می‌تواند زمینه ساز حل موضوعات باقیمانده و بازگشت نهایی باشد. دستیابی به موفقیت در گفت‌وگوها تمرکز اصلی همه طرف‌ها خواهد بود. هیچ عامل خارجی بر اراده مشترک ما به منظور حرکت به سمت یک توافق جمعی اثر نخواهد گذاشت.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۰ نیز در گفت‌وگوی تلفنی همتای قطری ضمن انتقاد از طرح موضوعات جدید از سوی آمریکا در مذاکرات، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با جدیت برای حصول توافق خوب، قوی و پایدار تلاش می‌کند. 

لازم به ذکر است، «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر ۱۱ اسفند ماه نیز تلفنی با حسین امیرعبداللهیان گفت‌وگو کرد و با اشاره به سفر موفق آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به آن کشور، ملاقات رئیس جمهوری ایران با امیر قطر را ممتاز و سفر مذکور را گامی مهم در راستای توسعه مناسبات دوجانبه ارزیابی کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار