واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم
یادداشت اختصاصی بشیر اسماعیلی، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

ائتلاف عبری – عربی علیه جبهه مقاومت

رژیم صهیونسیتی می‌کوشد تا با دامن زدن به ایران‌هراسی، به کشور‌های عربی نزدیک شده و عادی سازی روابط با آنها را با حربه« تعریف دشمن مشترک» پیش ببرد. در واقع این رژیم در تلاش است که نه تنها کشورهای غربی را نسبت به مسأله فلسطین بی‌تفاوت و منفعل کند، بلکه بین آنان  با ایران به عنوان یک کشور اسلامی دیگر، اختلاف ایجاد کند.
بشیر اسماعیلی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 24
کد خبر: ۱۲۷۲۷۷

ائتلاف عبری – عربی علیه جبهه مقاومت

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ شکل‌گیری اتحادی مشابه با ناتو علیه ایران، سابقه‌ای طولانی در منطقه غرب آسیا دارد؛ ایجاد شورای همکاری خلیج فارس(GCC) توسط کشورهای حوزه خلیج فارس که در ابتدا بنابر اهداف امنیتی و سیاسی و با هدف مقابله با نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران بوجود آمد، به نوعی تلاش این کشور‌ها برای دستیابی به مدلی شبیه ناتو در منطقه بود. در سال‌های اخیر اما اختلاف نظر قطر و عربستان سعودی موجب انشقاق در شورای همکاری خلیج فارس گردید و برخی اهداف آن را با خلل ایجاد کرد.

 

بعد‌ها طرح ناتو عربی برای اولین بار در نشست عربی- آمریکایی که می ۲۰۱۷ در ریاض برگزار شد، مطرح شد. مصر پس از چندی، از مشارکت در این طرح به منظور پرهیز از چالش با ایران کنار کشید و طرح به مراحل نهایی خود نرسید .

 

اینک خبر می‌رسد، یک روز پس از دیدار سه‌جانبه رهبران اسرائیل، مصر و امارات در شرم‌الشیخ، رسانه‌های اسرائیلی روز چهارشنبه گزارش دادند که نفتالی بنت در این دیدار پیشنهاد کرد یک اتحاد نظامی مانند ناتو بین کشورهای عربی و اسرائیل در برابر ایران تشکیل شود. عنوان این اتحاد نظامی «راهبرد دفاع مشترک» _منطقه‌ای در برابر ایران خواهد بود و شامل دفاع مشترک موشکی و دفاع در برابر حملات پهپادی ایران هم خواهد شد.

 

به نظر می‌رسد رژیم صهیونسیتی می‌کوشد تا با دامن زدن به ایران‌هراسی، به کشور‌های عربی نزدیک شده و عادی سازی روابط با آنها را با حربه« تعریف دشمن مشترک» پیش ببرد. در واقع اسراییل در تلاش است که نه تنها کشورهای غربی را نسبت به مسأله فلسطین بی‌تفاوت و منفعل کند، که بین آنان  با ایران به عنوان یک کشور اسلامی دیگر، به اختلافات دامن بزند. باید دید چنین شرایطی با توجه به سابقه رژیم صهیونسیتی در اشغال‌گری و دشمنی با مسلمین و همچنین موضع منفی افکار عمومی مردم ‌منطقه نسبت‌ به آن ، تا چه حد پیش خواهد رفت. 

ارسال نظر
آخرین اخبار