به گزارش راهبرد معاصر، انواع کباب در شهرها و کشورهای مختلف به شکلهای متنوع با طعمهای متفاوت درست میشه. از اسکندر کباب معروف ترکیه که شهرت جهانی داره گرفته تا کباب کالوآ مخصوص هاوایی که از لذیذترین کبابهای دنیاست، همه طعم فوق العادهای دارن. روش پختن بعضی از این غذاها هم عجیب و غریبه. مثلا یه کباب به اسم بازباکوآ تو مکزیک درست میشه که برای پختش گوشت بز یا گاو رو لای برگ میپیچن و داخل گودالی کم کم پخته میپزن.
اگر به صورت زمینی به ترکیه سفر کرده باشید و از شهر زیبا و خنک ماکو گذر کرده باشید، حتما غذاهای متنوع و خوشمزهی آن را امتحان کرده اید. گشنیز کباب یکی از غذاهای لذیذ این شهره که به اسم کباب گشنیز هم شناخته میشه. البته این غذای خوشمزه مخصوص شهر ماکو نیست و تو خیلی از شهرهای آذری زبان شمال غرب ایران هم درست میشه و به اسم کباب ماکویی هم شناخته میشه. اگه به این شهرها سفر کردید میتونید سراغ گشنیز کباب رو از کبابی هاشون بگیرید.
این غذای خوشمزه و بی نظیر مخلوطی از گوشت و سبزیجاته که میشه به عنوان وعده اصلی در نهار یا شام اون رو سرو کرد. اما ما امروز طرز تهیه گشنیز کباب رو بهتون آموزش میدیم تا دیگه نیازی نباشه برای خوردن این غذای لذیذ به شهرهای دیگه سفر کنید! طرز تهیه گشنیز کباب رو یاد بگیرید و اون رو به راحتی تو خونه درست کنید. با ما همراه بشید تا ببینیم دستور پخت گشنیز کباب چجوریه:
مواد لازم برای گشنیز کباب
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
لپه ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
گشنیز تازه ۵۰۰ گرم
لیمو عمانی ۲ عدد
آرد ۱ قاشق
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه گشنیز کباب
۱- پیش از هر چیز، لپهها را در آب از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و با مقداری آن بپزید. بعد از آن که لپهها کاملا پخت و نرم شد، آنها آبکش کنید. لپهها را چرخ کنید و آب لپه را نگه دارید.
۲- داخل کاسه ای، ۲ عدد از پیازها را رنده کنید، سپس گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. لپههای چرخ شده را نیز داخل کاسه بریزید و همراه با دیگر مواد هم بزنید و با دست خوب ورز دهید. سپس تخم مرغها را نیز به مواد اضافه کنید و مجددا همه مواد را با هم ورز دهید.
۳- مقداری از مواد آماده شده بردارید و قلقلی کنید. تمام مواد را به صورت گلولههایی به اندازهی یک تخم مرغ در آورید.
۴- داخل تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی شعلهی متوسط گاز قرار دهید. بعد از آن که روغن داغ شد، گلولههای آماده شده را داخل آن بیندازید و سرخ کنید.
۵- بعد از آن که تمام گلولهها سرخ شدند، زیر شعله را خاموش کنید و آنها را کنار بگذارید.
۶- گشنیزها را پاک کنید، بشورید و داخل سبد بریزید. پس از آن که آب اضافی آن خارج شد، آنها را خرد کنید.
۷- تابهی کوچکی را آماده کنید و داخل آن روغن بریزید. آن را روی شعلهی گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس گشنیزهای خرد شده را داخل روغن تفت دهید.
۸- یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل قابلمهی متوسط به همراه کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سپس یک قاشق آرد به آن اضافه کنید تا همراه با پیاز تفت داده شود.
۹- آب لپه را به همراه ۱ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. لیمو عمانیها را بشورید، با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و داخل قابلمه بیندازید.
۱۰- پس از آن که آب جوشید، گشنیز تفت داده شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۵ دقیقه بپزد. سپس گوشتهای قلقلی را که از قبل سرخ کرده و کنار گذاشته اید، به آن اضافه کنید و اجازه دهید آنها نیز به همراه مواد حدود ۱۰ دقیقه بپزند و طعم سس را به خود بگیرند.
۱۱- گشنیز کباب شما آماده است. میتوانید آن را به همراه برنج و یا نان تازه نوش جان کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه گشنیز کباب
– اضافه کردن تخم مرغها به دلیل ایجاد چسبندگی در مواد و در نتیجه جلوگیری از وا رفتن کبابها است.
– میتوانید لپههای پخته شده و سایر مواد را در غذاساز و مخلوط کن بریزید تا خوب با هم ترکیب شوند.
– اندازهی گلولههایی که آماده میکنید باید کمی از گردو بزرگتر باشد.
– گشنیزها نباید به صورت ساتوری و ریز خرد شوند. گشنیزهای این کباب باید درشت خرد شود.
– این غذا در آذربایجان با نان سنگک سرو میشود.
– میتوانید فرم کوفتهها را به دلخواه کمی به شکل لولهای نیز درست کنید.
منبع:برترینها